Vrem Hollywood dar noi facem cât de Las Fierbinți

– Știți cu ce situație mă confrunt de fiecare dată când vreau să scriu despre ei? Caut o poză cum trebuie până-mi piere cheful de a mai scrie ceva…

Ai o idee bună, vrei să lauzi un artist de la noi… te-apuci, așterni textul, la sfârșit vrei să-l și ilustrezi. Sigur, ai noroc uneori și la un moment dat ai apucat să le faci o poză pe care o poți folosi.

Totuși, de cele mai multe ori nu ai poza aia făcută de tine.

Și începi să cauți.

Cele mai ușor de găsit sunt selfie-urile de Facebook. Unele simpatice, nu zic nu, dar nu e material de publicat de tine, tu ai nevoie de niște poze mișto, ceva de genul ăsta:

Nimic deosebit și nemaivăzut, dar dacă vorbim despre niște artiști… hai să și arate ca atare.

Astea de mai sus sunt poze simple, de studio.

Nu-s vreun registru online de fotografi, dar fără să fac vreun efort îmi vin acum în cap cel puțin 10 fotografi români care ți-ar putea face așa ceva la orice oră.

Și, totuși, artiștii noștri nu pot avea în site-ul lor (sau într-un amărât de folder pe Facebook) niște fotografii pe care să le poți folosi atunci când vrei să scrii despre ei.

E greu să-și pună un downloadabil de 20 de MB în care să găsești un set de fotografii ce pot fi folosite fără frica de a fi apoi certat că sunt purtătoare de drepturi de autor.

Dar așa suntem noi… pretenții de Hollywood dar ne dăm silința cât pentru Las Fierbinți.

Practic vorbind: dacă ești cântăreț, actor sau ai orice altă meserie în care imaginea este importantă, pune mâna și sună un fotograf, organizează cu el două-trei shooting-uri și-apoi pune pozele la liber pe net. La rezoluție bună, nu 90KB, astfel încât să poată fi folosite atunci când cineva vrea să scrie o știre despre tine.

Și mai mișto ar fi ca atunci când lansezi un proiect nou / o piesă nouă să însoțești uploadul de pe Youtube cu un link de unde pot fi descărcate imagini din clipul respectiv. Astfel încât dacă scrie cineva despre tine să nu fie nevoit să ilustreze cu poze de la lansarea trecută sau selfie cu tine din mașină.

Dacă nu știi fotografi… dă-mi un semn și te rezolv eu. Dar sunt sigur că știi.

De ce să fii unghie-n gât? Investește și tu măcar puțin… 🙂

Pe aceeași temă

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...
 • Catalin Zălog
  publicitate

  Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.

 • marius
  • 06.04.2016

  Deci Las Fierbinti e foarte tare iar vedetii astia cu pozele, vor moca toti, sau foarte ieftin spre gratis… Nu i-a invatat nimeni ca imaginea ta spune totul despre tine

  răspunde-i
 • andreeaw
  • 01.04.2016

  c-așa-i românu’ zgârie brânză și odată ce a pus mâna pe niște bani, consideră că-i merită și că poate ridica prețul, dar fără să ridice el vreun deget…

  răspunde-i
 • Loading...