Vodafone, Best in Test in Europa (P)

P3 Communications este un cunoscut auditor independent care are o fixație: testarea rețelelor de telefonie mobilă.

Ei bine, după ce ne-am fudulit că suntem în top cu viteza la internet, acum mai avem un motiv: Vodafone Romania a obtinut cel mai mare scor din toate campaniile de certificare desfasurate in 2015 de catre P3 Communications in Europa.

Certificatul este de Best in test, comparativ cu alte rețele din România, atât pentru date cât și pentru telefonie.

Evident că sunt curios de cum se construiește un astfel de test, cred că tehnologia folosită este spectaculoasă.

Cât de relevant este testul la nivel de țară? Cred că este relevant, testarea rețelelor s-a făcut la Alba Iulia, Arad, Bacău, Baia-Mare, Bârlad, Brăila, Brașov, București, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Deva, Focșani, Galați, Iași, Medgidia, Onești, Pașcani, Pitești, Ploiești, Roman, Sfântu Gheorghe, Tecuci, Timișoara, Turda, Vaslui… și nu numai. Au fost testate și rețelele ce acoperă șoselele dintre aceste orașe.

Testele au acoperit 9.000 de kilometri de drumuri în România. S-au efectuat peste 10.000 de apeluri în condiții de mobilitate completă si au fost consumați peste 1 TB trafic de date.

Bun așa, să ținem sus treaba bună! Ăăă… keep-up the good work, zic!

Vodafone (1 of 1)

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...
 • Catalin Zălog
  publicitate

  Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.

 • dush
  • 01.02.2016

  Sooo much bullshit. Probabil au auditat in buricul targului si atat.
  In ultima vreme Vodafone in Brasov este varza. Incerci sa suni, nu reusesti, network error. Daca reusesti sa suni, dupa 10 secunde se incheie automat apelul, Semnalul nu creste peste 3 unitati nici sa il ameninti cu ranga. Daca esti sunat dupa 2-3 minute de conversatie fie te pierzi intre antene si nu auzi decat franturi de conversatie, fie se intrerupe de tot. Si stau si ma intreb din ce in ce mai des de ce mama naibii le mai dau bani, insa probabil doar pentru ca internetul 4g inca merge decent.

  • Cabral Ibacka
   • 01.02.2016

   Am stat o săptămână prin Brașov și prin Poiană, asta după Revelion.
   A mers beton rețeaua.
   Poate fi și de la telefonul tău… dar până să tragem concluzii sună la ei și explică-le. Who knows…

  răspunde-i
 • Attilla
  • 29.01.2016

  Neata Cabral, referitor la curiozitatea ta

  http://www.p3-group.com/downloads/2/6/0/7/0/Network-Test_connect_2015-01_eng.pdf

  sunt in documentul respectiv niste poze cam cum arata masinile si rucsacurile pe care le folosesc baietii pe traseu 🙂

  Referitor la testare in sine: nu se face chiar asa in blind…si nici nu prea ar fi corect sa fie asa. Uite un scenariu: oamenii pe traseul respectiv masoara toti operatorii (indifferent cine cere sau plateste respectivul test). Sa zicem ca un operator X are o problema fix in ziua aia si are picata zona respectiva. Nu poti trage concluzia ca operatorul X nu are acoperire sau are numai probleme in mod obisnuit, n-ar fi corect.

  La inceput acest P3 avea ca scop exact ce zice Mihai mai sus: sa evidentieze in mod obiectiv “bubele” pe care un operator le are in retea. In timp, oamenii si-au facut un nume asa ca acum e normal ca respectivul joc sa se transforme intr-o competitie intre operatori si sa devina o “frectie de marketing” 🙂

  E un joc distractiv oricum 🙂

  răspunde-i
 • Marian Begulescu
  • 29.01.2016

  ce e de aplaudat intotdeauna la Cabral pe blog este calitatea dialogurilor din comentarii.e permis sa scrii ceva care nu e de acord cu articolul si asta este ceva unic,in alte locuri esti cenzurat direct
  apoi este tare tare tare ca oamenii se repecta intre ei si ca desi nu sunt de acord isi vorbesc tare elegant
  tare tare tare

  răspunde-i
 • m
  • 29.01.2016

  Asta cu p3-ul e frectie si doar marketing. Atunci cand stii traseul pe care se fac testele si IMSI-urile poti sa te pregatesti a.i. sa ai rezultate spectaculoase dar asta nu reflecta realitatea. Mai e regula ca cine plateste testele iese si pe primul loc. Asta se intampla cum ziceam mai sus ca se afla detaliile si operatorul poate sa faca fine tunning la statiile care acopera zonele respective.

  • Cabral Ibacka
   • 29.01.2016

   M, cred că nu ai sesizat amploarea testării, de ai impresia pe care o ai.
   A, să nu înțelegi greșit, nu încerc să te conving că nu-i așa, crezi ce vrea sufletul tău.

  • Milena Constan
   • 29.01.2016

   Astia de la P3 anunta traseul si operatorii fac combinatii???Pe 9000 de kilometri de traseu?!?!? ahahaaaaahaaaaaa
   hahahahahaa
   imi plac la nebunie astia de comenteaza cu ”m”.Pariu ca si mailul este unul de genul [email protected]
   Sunt client Orange din simplul motiv ca la mine in bloc nimeni altcineva nu are retea.Asta ca sa fie clar cum sta treaba.
   Dar sa vii sa spui ca e frectie de marketnig mi se pare o idiotenie.pai pune mana si da un search pe google si vezi despre ce e vorba,nu presupune ca astia sunt niste romanasi care stau cu mana intinsa dupa spaga.
   ca daca ar fi fost liuat pe spaga si combinatie si nu pe teste reale ar fi sarit Orange si Telecom in sus de cur de se cutremura media.
   Inainte sa comentezi gandeste.

  răspunde-i
 • Loading...