Și Poliția Rutieră mai greșește

În primul rând vreau să precizez că nu-l cunosc pe omul care a rămas fără permis, el doar mi-a trimis link-ul video.

În al doilea rând vreau să spun că am apreciat 100% cât de frumos și elegant i-a vorbit agentului, cât de bine și-a menținut calmul.
Într-un oraș de turbați omul a făcut fix ce-ar trebui să facem toți: să ne respectăm și să ne folosim de lege pentru a ne face dreptate. Chapeau!

Acum, vorbind de speță, din punctul meu de vedere – biet șofer de 18 ani – omul nu trebuia să rămână fără carnet. Crede cineva altfel?

Probabil că agentul nu era în cel mai bun loc pentru a observa semaforul și intersecția, cred că așa s-a ajuns la sancționarea nefericită. E om, orice om mai greșește.

Sigur, dacă rămâneam eu fără carnet nu cred că filosofam relaxat pe tema asta, îmi dau seama ce-i în inima omului de rămase fără carnet.

Acum, ce mi s-ar părea mie normal ar fi ca situația, având în vedere probele, să se soluționeze printr-o contestație direct la Brigada de Poliție Rutieră, nu printr-un ditamai deranjul în care să fie implicat și tribunalul.

Sper să primesc vești și să scriu pe blog despre cum s-a terminat…

Întrebările mele:

 1. A greșit șoferul sau agentul?
 2. Tu cum ai fi făcut/vorbit dacă erai în locul șoferului?

Pe aceeași temă

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...
 • Catalin Zălog
  publicitate

  Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.

 • Bogdan
  • 01.08.2018

  Cam tarziu, dar mai bine asa decat niciodata. Deznodamant: am castigat procesul avand ca probe filmarea de mai sus si marturia pasagerului din dreapta. Daune morale nu au vrut sa-mi dea si nici agentul nu a fost sanctionat de superiori in urma memoriului, raspunsul comandantului fiind, citez “eu am vorbit cu baiatul si el asa a vazut, acum noi nu putem lua in considerare filmarea pentru ca nu a fost facuta cu o camera omologata”. Toate cele bune si conduceti cu grija!

  răspunde-i
 • Catalyn
  • 23.09.2015

  Cabral, te rog sa ne tii la curent cu deznodamantul.

  răspunde-i
 • Tigla Constantin
  • 23.09.2015

  Da’ cu OMENIA??? Cu ea ce s-a intamplat?

  răspunde-i
 • Silviu
  • 22.09.2015

  Asta e o magarie cat casa din partea agentului. De acord cu Cabral ca nu era bine pozitionat, dar cand omul iti spune ca are camera pe bord si ca a trecut pe verde, uita-te frate la inregistrare si accepta ca ai gresit.
  Ca acum, soferul trebuie sa se duca sa isi piarda timp si nervi prin tribunale, pentru ce? Pentru ca asa a vrut politistul? Pai daca justitia ii da dreptate (cum ar trebui, din ce se vede in filmare), atunci ar trebui si agentul sanctionat. Si atunci sa vezi ce nu te mai opresc decat atunci cand chiar sunt siguri ca ai facut ceva.
  Oricum, si in astfel de cazuri, ar trebui sa aiba probe, ca asa e doar cuvantul lui contra cuvantului meu. De ce se pleaca de la prezumtia ca el are dreptate si eu sunt un infractor? Ce s-a intamplat cu prezumtia de nevinovatie?

  răspunde-i
 • Bucur
  • 22.09.2015

  Pana sa faca stanga cand a lasat sa treaca cele 2 masini de nesimtiti (se vede clar ca nu eram in misiune si au dat drumu la semnale acustice si luminoase doar cand au vrut sa treaca) foarte important ce culoare era la semafor [nu se vede din filmare] pentru ca era in drept cu el si daca era rosu sau galben clar nu avea voie sa treaca. Din punctule meu de vedere nu poti dovedi culoarea semaforului in momentul cand ai facut stanga dupa ce au trecut cele 2 masini de militie pentru ca semaforul era in dreptul tau si trebuia sa il respectii. In momentul cand au trecut masinile si ai fcaut stanga nu erai prins in intersectie erai inca pe banda de facut stanga si daca era rosu nu este o scuza pentru tine ca trebuia sa eliberezi intersectia, trebuia sa ramai pe loc, repet erai inca pe banda de facut stanga. Tot din filmare se vede clar cum pietoni de pe banda care vine din dreapta ta dupa ce ai facut stanga inca sunt pe trecere ceea ce inseamna ca sunt sanse mari ca sa fi fost inca verde pentru tine asadar avea tot dreptul sa treci. Oricum contesta amenda si ridicarea permisului. Eu unul daca as fi judecator ti-as da dreptate. Succes.

  • Valentin
   • 25.09.2015

   Nu cunosti intersectia. E verde la pietoni si dupa ce se pune rosu la stanga.

  răspunde-i
 • gligor
  • 22.09.2015

  cand auzi si vezi semnalele vizuale si acustice ale politiei trebuie sa intuiesti ca pana trec echipajele se va schimba culoarea semaforului,ramai pe loc si astepti” runda a doua” ,treci cand se face rosu pt.pietonii de pe artera pe care vroiai sa te angajezi…

  • Bogdan
   • 22.09.2015

   Exact, cand le auzi pe cele acustice… Din pacate ei au pornit semnalele acustice exact inainte sa intre in intersectie.

  răspunde-i
 • Razvan
  • 22.09.2015

  Cei care sustineti ca a intrat in intersectie .. voi stiti cand se considera ca a intrat in intersectie ? Dupa ce depaseste cu masina linia care marcheaza inceputul intersectiei. Aia pe care nu a depasit-o (se vede, chiar daca e stearsa linia). A intrat pe rosu, e clar ca lumina zilei. Nu stiu ce-a facut @Cabral de nu a vazut asta.

  ps: e intersectia fundeni cu colentina.. se schimba instant culoarea semaforului.

  • Bogdan
   • 22.09.2015

   Am fost in intersectie inca o data pentru a vedea cum sunt sincronizate semafoarele. Diferenta dintre galben pentru inainte si rosu pentru stanga este de 5-6 secunde.Daca iei in calcul timpul de pe filmare (nu cel de pe youtube pentru ca filmarea este 0.5x pana la un punct 14:50:40 – 14:50:45) vei vedea ca am depasit marcajul de oprire cu cel putin jumatate de masina. Nu mai spun ca daca ar fi venit tramvaiul (ceea ce era foarte probabil sa se intample) nu ar fi avut loc pe unde sa treaca.

  răspunde-i
 • andreeaw
  • 22.09.2015

  Abia m-am intors de la Suceava, unde am fost martori (ca eram cu mai multi prieteni) la urmatoarea scena: masina de politie opreste linistita pe trecerea de pietoni, cei doi agenti se dau jos din masina, traverseaza strada, se spala pe maini, stau de vorba, dupa care unul dintre ei se intoarce la masina si pleaca mai departe. Am o poza cu faza asta. Am ramas stana de piatra. In aceste conditii propun educarea gentilor de politie si apoi educarea participantilor la trafic (care de multe ori se educa singuri, nu cu batul, ca mai umbla si ei prin lume).

  răspunde-i
 • JohnnyV
  • 21.09.2015

  Este clar ca politistul este in eroare…El nu vede ca tu opresti sa dai prioritate masinilor de politie.Odata ce ai intrat in intersectie pe verde..ce trebuia sa faci in continuare ?SA ASTEPTI DIN NOU VERDE BLOCAND ASTFEL INTERSECTIA?

  • Radu
   • 21.09.2015

   Total de acord!!

  răspunde-i
 • Claudia Cristina
  • 21.09.2015

  Cabral, în primul rând obiectez asupra celei de-a doua propoziții din textul tău care spune că polițiștii sunt oameni. Greșit, sunt doar milițieni. Abuzivi, pentru că li se permite asta. Sunt șofer de 24 de ani, prin natura meseriei conduc zilnic, așa că m-am bătut de ei și în dungă. În 2004, mi s-a luat permisul în mod abuziv de către un milițian din ăsta, pe vremea aia nu dețineam gadget-uri de astea să poți filma oricând și oriunde, i-am spus atunci, “dumneata comiți un abuz acum” mi-a răspuns în silă “știu și nu mă interesează” Desigur că mi-am câștigat în instanță permisul înapoi, însă am rămas cu o frustare uriașă și o ura și o silă asemenea, pentru că el, agentul, nu a pățit nimic, sunt toți sub pălăria ministerului și efectiv li se rupe, ăsta e adevărul. Plus că să umbli prin tribunale pentru a îndrepta o mizerie făcută de unul de ăsta, presupune timp, bani, nervi, etc… În timpul ăsta el râde satisfăcut că “te-a făcut”…
  Acum mai recent, suntem din nou pățiți cu 2 “oameni” din ăștia, de data asta soțul meu este în cauză, mă voi interesa dacă și cum pot face ca ei, personal să plătească abuzul pe care l-au comis… mă gândesc că trebuie să pot cumva să îi actionez în judecată și să le cer despăgubiri lor personal… nu mă interesează să plătească ministerul, adică bugetul, adică noi…
  Dacă ar fi fost oameni agenții de i-au luat permisul băiatului din filmare, era suficient să privească filmarea, să constate că au greșit, să își ceară scuze și totul se încheia acolo, atunci. Dar așa, omul ăsta cheltuie o căruță de bani și timp, plus se aruncă la gunoi niște bani de la buget, aglomerezi inutil o instanță pentru niște porcării făcute cu rea voință de niște milițieni… și noi plătim mizeriile astea. Mi-e atât de greață…

  răspunde-i
 • Loading...