Nemuritorul, varianta fructă si legumă. Tot cu cancer.

Vorbeam acum cateva zile despre alimente modificate genetic, cancer si legume adevarate de la tara.

La discutia respectiva a comentat si Nadia, care spunea ca are un mar pe care il tine din 7 aprilie si individul inca e… in stare de functionare. Am rugat-o sa-mi trimita si mie o poza.

Asa arata un mar care e tinut in casa de 4 luni, asta mancam noi… plastic nemuritor.

Te uiti la el si-ti dai seama ca e natural 100%, din fix acelasi soi din care a muscat Eva. Ca asa-i normal, ca un mar sa rada la tine timp de patru luni, si sa-i apara trei riduri amarate, nici alea hotarate!

Apai sa nu te bucuri cand vezi si auzi ca agricultura noastra e in genunchi? Sa nu te ia entuziasmul cand vezi pe toate etichetele din aprozar ca scrie orice, numai Produs in Romania, nu?

Pe aceeași temă

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...
  • Catalin Zălog
    publicitate

    Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.

  • […] Cabral vorbeste despre un mar nemuritor. Si nu, nu e vorba de vreun produs […]

    răspunde-i
  • ablueeye
    • 21.08.2012

    Vara ar trebui sa fie cel mai “sanatos” anotimp cu putinta, caci poti consuma o multime de fructe si legume, care ar trebui sa fie alimente-medicament, datorita numerosilor nutrienti continuti.

    Totusi, multe dintre ele sunt pline de pesticide si chimicale care otravesc treptat organismul, conform Rodale. De aceea este bine sa consumi cat poti de multe produse bio, care sunt crescute fara aceste “ajutoare”. Iata ce pericole prezinta fiecare in parte:

    Strugurii: au mai multe pesticide decat oricare alte fructe, peste 64 de tipuri.

    Capsunele: o singura mostra de capsune a aratat ca acestea contineau 13 tipuri de pesticide.

    Prune: cele mai multe asemenea fructe aduse din strainatate contin iprodion, care este cotat ca fiind cancerigen.

    Perele: 92% dintre mostrele de pere analizate s-au dovedit a fi pozitive in ceea ce priveste pesticidele, mai mult de 5 tipuri la numar.

    Piersicile: pesticidele folosite in cazul acestora sunt sistemice, fiind pulverizate pe pom inainte sa se formeze fructele. Totusi, acestea ajung si in fruct, neexistand vreo posibiliatate de a fi indepartate.

    Ciresele contin carbaril, un pesticid care este suspectat ca ar fi cancerigen si care creste riscul aparitiei bolii Parkinson si a defectelor din nastere, atunci cand fructele sunt consumate de femeile insarcinate.

    Merele sunt considerate cele mai sanatoase fructe, dar atunci cand ele nu sunt crescute in mod natural, contin substante care duc la dezechilibre hormonale.

    răspunde-i
  • răspunde-i
  • calu lu fat-frumos
    • 19.08.2012

    Nu ca zic, da vreau sa spun, nu cumva e chiar invers? Lumea pe vremuri manca mult mai eco si? Cat era speranta de viata? Acum mancam numai chimicale, cancerigene, nasoale si traim mai mult. Nu tocmai E-urile astea ne duc spre 100? Nu de-aia a crescut si varsta de pensionare ca ne lungim la vorba prea mult p-acilea? Sigur ca sunt si probleme de gena, ereditare (cancerul e cam ereditar de exemplu), excese…care erau si atunci si sunt si-acum.

    răspunde-i
  • fj13
    • 19.08.2012

    Marul a fost primit la un parastas.L-am tinut până acum, într-o fructieră şi încă îl mai ţin,până o să văd primele semne de stricăciune.
    Si eu pun mere-n fan sau pere in ziare,pentru iarna, dar acest măr n-a fost pus la păstrare,pentru iarnă, n-a fost ţinut la aer conditionat, ci doar, pe masă-n fructieră.
    Iarna trecută, în timpul unei partide de table, o amică mi-a oferit un astfel de măr. N-avea niciun gust, era “un fel de apă”.
    Spre binele nostru sper să nu reziste până apar gutuile.
    In 2007 lucram, în Italia, la o sera, pe o masina de plantat. Fiind totul electronic,cat isi facea masina programul,imi stresam patronii cu intrebari si studiam terenul. Daca azi puneau semintele, dupa doua zile deja iesea planta, treceau de masina, pe care lucram,pe cand erau mici cat unghia,apoi erau duse-n sera (sera neincalzita arificial), ca în nicio saptamana sa fie in stadiul de răsad normal.Daca nu erau trimise la clienti, intr-o saptamana si jumatate, le apareau legumele.Le rupeam si erau vandute tot ca rasad.Cand planta ajungea la masina de plantat era albastra,nu verde, albastra de la “tratament”.Erau plantele Prâslea.
    Nadia

    răspunde-i
  • Daca vreti sa fiti sigur de un mar sanatos, cautati gaura de la vierme in el. Acele este un mar sanatos. Cautati asa ceva, gustati-l si faceti diferenta.

    • Attilla
      • 18.08.2012

      corect….daca nici viermii nu au gustat ..e deja dubios…

    răspunde-i
  • Iulian
    • 18.08.2012

    Am uitat vreo 2 luni o portocala in cosul de fructe. La exterior arata impecabil, era lucioasa, fara pete, mirosea extraordinar, era tare! Am taiat-o si era mucegaita in interior. Rosiile de la supermarket tari, luciose si frumoase de la supermarket tin fara probleme 2 saptamani in frigider. Rosiile mici si mai uratele primite de la mama din gradina ei, nestropite cu nimic, s-au “zbarcit” dupa cateva zile. Dar erau in continuare gustoase. Trageti voi concluziile! Ce sa mai mancam, de unde sa le mai luam?

    răspunde-i
  • Mirela
    • 18.08.2012

    si imi plac merele atat de mult…si cele verzi…uof, nu mai mananc de la magazin ….:|

    răspunde-i
  • ablueeye
    • 18.08.2012

    da asta e Painea noastra cea de toate zilele

    http://player

    portrait=0

    răspunde-i
  • Cris-Mary
    • 18.08.2012

    Am urmarit si eu povestea marului la Nadia pe blog si asa cum spuneam la rosii cele mai bune sunt din sursa sigura, de la bunica care nu a invatat sa puna chimicale pe plante.

    • Cei mai smecheri, aduc produsele in piata si isi angajeaza femei batrane la masa, instruite. Uitrati-va seara cine vine sa ia banul 🙂

    • Cabral Ibacka
      • 18.08.2012

      Vezi ca sunt bunici care… au invatat sa puna chimicale pe ele.

    răspunde-i
  • Loading...