Atenție, mâine în Pădurea Băneasa e mare îngrămădeală! Vii și tu?

Știu că te deranjez cu prostiile astea cu viață sănătoasă și mâncat sănătos, mai ales în perioada asta când visăm cu toții la bătălia culinară de pe mesele de sărbători.

Faza este că trebuie neapărat să-ți spun de Băneasa Trail Run, o cursă în care ar fi fost bine să te înscrii.

Da, se aleargă, se pune sângele în mișcare, se curăță plămânul.

Păi da… că de plămân zic, se pare că el este campion la cancer în România. Cancerul pulmonar este tipul de cancer care provoacă cele mai multe decese.

Și singura variantă ca să eviți așa poveste urâtă în viața ta este să mănânci mai sănătos, să te lași de fumat și să începi să faci sport. Cât mai mult sport!

Așa că de-aia îți spun de Băneasa Trail Run, mă gândesc că poate te urnești și faci ceva pentru tine și pentru sănătatea ta. Acum nu te mai poți înscrie în cursă dar poți merge să-i vezi pe cei care aleargă. Poate ți se face poftă și te apuci să schimbi și tu ceva în mai bine la viața ta…

#respirăsănătate  este o campanie despre care voi mai vorbi pe-aici, pusă la cale de Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) și Liga Română de Cancer și este dedicată tuturor celor care doresc să ia decizii importante privind sănătatea lor şi să îşi schimbe stilul de viaţă.

Pentru că spusă cinic și direct… știm de la început că de ceva trebuie să murim. Dar parcă ar fi de preferat o variantă mai puțin urâtă…

Așadar… mâine se aleargă în Pădurea Băneasa! Se aleargă 10,5 kilometri sau 20 de kilometri. 😉

Baneasa Trail Run

Pe aceeași temă

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...
 • Catalin Zălog
  publicitate

  Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.

 • Swiby
  • 15.12.2014

  Vorbim impreuna si ne intelegem separat, stii vorba.
  Cand ai chef de niste poze frumoase, suna-ma si mergem.

  răspunde-i
 • Swiby
  • 15.12.2014

  Esti haios hombre, hartia aia inseamna totul, ma duc dupa animale tocmai ca sa nu-si paraseasca habitatul. Inseamna combatere, prevenire braconaj, aport de hrana suplimentara, numarare, selectie, sapare de santuri de jur-imprejurul padurilor si a zonelor de refugiu din fondurile arondate. Ultima data am numarat in aproximativ 1 ora si 30 de minute 63 de exemplare de Capreolus Capreolus, cand ai chef sa faci niste poze frumoase doar suna-ma si te duc, facem 45 de minute pana acolo. La 7.30 trebuie sa fim acolo, la 6.30 plecam din Bucuresti. Cel mai frumos era insa in august-septembrie, puteai prinde in cadru si ceva natura vie, acum e cenusiu si ceata.

  • Cabral Ibacka
   • 15.12.2014

   Tibi, dacă hârtia înseamnă totul atunci tot ce ai spus tu mai devreme e zero.
   Pentru că și organizatorii evenimentului despre care vorbim au toate hârtiile de la autorități.
   Deci Capreolus Capreolus sau Homo Sapiens Sapiens… cu aprobare înseamnă pax pax.

  răspunde-i
 • Swiby
  • 14.12.2014

  Din punctul meu de vedere este o initiativa laudabila, dar este total gresit sa se organizeze in padure, in orice padure. In modul acesta ajunge la egalitate cu alte activitati sportive “la moda”, transpuse de oraseni in mediul naturale, ca doar “fac bine”. Sa nu se inteleaga ca sunt impotriva activitatilor de acest tip, dar nu in medii salbatice (da, padurea Baneasa este totusi o padure, are 80 de hectare si in ea traiesc inca animale salbatice, nu-i cazul sa le gonim din areal). La fel de sanatos se putea alerga in Herastrau, in partea parcului dinspre (fosta) Roata Mare.

  • Cabral Ibacka
   • 14.12.2014

   Pe beton. Aha.

   Bre, dar nu te-am văzut să sări de fund când se duc băieții să-și probeze utilajele 4×4 pe-acolo… mă rog, ăia nu stau să te asculte pe tine, așa că de ce să le scrii lor.
   Scrii aici, că știi că suntem prieteni și te bag în seamă.

   Tibi, că am câteva sute de oameni care aleargă pentru câteva ore pe o potecă de pădure asta nu înseamnă distrugerea unui habitat, alungarea animalelor, etc.

   Ce mi se pare ciudat este că mi-aduc aminte de poze cu tine și utilajul tău prin noroaie și nămoale…

   Și despre alergat… că tu ești un hodorog ofilit care a alergat ultima dată în 86, după troleibuz, e altceva. Normal că mă trimiți să alerg pe dale de beton dacă nu înțelegi dinamica…

  răspunde-i
 • Loading...