Incertitudine

Dă-i [play] și citește…

Viața, așa cum o cunoaștem noi, nu e decât un lung șir de incertitudini, nesiguranțe, ascunzișuri și secrete.

Ne zbatem fără a avea vreo certitudine, apropiată sau îndepărtată.

Construim eșafodaje bazate pe sentimente, oameni, circumstanțe și noroc. Apoi ne bazăm pe aceste eșafodaje pentru a pretinde că… avem ceva în viață.

– Avem ceva în viață.

Așa au zis și cei care au avut lucruri în posesie… până s-au stricat, le-au fost furate, luate cu forța sau pierdute din prostie.

– Avem ceva în viață.

Așa au zis și cei care au avut o iubită… până când ea a plecat, lăsându-i fără. Fără ea, fără certitudine.

– Avem ceva în viață.

Așa au zis și cele care au avut un iubit, un soț… până când el n-a mai fost. Și n-a mai fost nici liniștea, nici certitudinea.

Ne agățăm psihicurile de fire de iarbă veștejită… și-apoi, pentru a putea merge mai departe fără să tremurăm de frică ne mințim că suntem ancorați cu cabluri de oțel.

Și când firele de iarbă se rup cădem în gol și ne frângem coaja de ou ce ne-adăpostește sufletul. Și sufletul se varsă pe jos, în mocirla incertitudinilor de care am sperat că am scăpat.

Transformăm, în mintea noastră, sărmane ulițe pline de noroi în autostrăzi suspendate.

Și-apoi, când ne trezim imobili, blocați în glod, îmbrăcați în zdrențe de vise spulberate… ne plângem durerea în genunchi. Și incertitudine.

Postul ăsta este pentru toți cei care la un moment dat ne-au vândut siguranță.

Și-apoi, dintr-un motiv sau altul, într-un fel sau în altul… ne-au dezamăgit. Ne-au înșelat. Ne-au trădat. Au plecat.

Incertitudine.

Pe aceeași temă

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...
 • Catalin Zălog
  publicitate

  Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.

 • Felicia
  • 10.02.2015

  Venim pe lumea aceasta singuri si tot singuri plecam. Nu apartinem nimanui, caci in viata aceasta ni se pare. Ni se pare, nu avem de unde stii cu certitudine, ca am gasit jumatatea. Iti dai seama de asta din confruntarile sortii cu omul de langa tine. Daca El este, intr-un fel in care energia ta nu-l recunoaste poti face si doi, trei copii, tot nefericit esti.
  Multe cred ca se leaga cu aceste suflete nevinovate. Totul este vibratie si energie. Daca vibrezi cu altcineva, chiar si dupa 24 de ani de casnicie, te duci, ramai cu acela.
  Mai rau este cand unul, avertizat de plecare incearca sa-l tina pe celalalt cu orice pret. Atunci apare nefericirea, boala.
  Suntem liberi, actele ne tin cu orice pret, casa, averea ne tine cu orice pret….cand doar iubirea ar trebui sa hotarasca destinul nostru.
  Nu mai stati agatati, faceti lumina in suflet si ganduri. Aveti curaj si nu impartiti patul cu cine nu trebuie. Oricum unul sta de mobila si accepta sa fie mintit, mintita. Pt. mine si toate doamnele care spera sa fie luate in seama.

  răspunde-i
 • Cris-Mary
  • 10.12.2014

  Am citit si ieri, citesc si azi acest articol si nu pot decat sa-ti dau dreptate pentru a n-a oara. O dreptate dureroasa…

  răspunde-i
 • Arvinna
  • 10.12.2014

  Am googalit versurile si am gasit: Kwabs – Last Stand (Session Version)

  răspunde-i
 • Arvinna
  • 10.12.2014

  Cabral, ce melodie e? Nu reusesc sa trec direct pe YouTube sa o vad 😉

  răspunde-i
 • Ioan Săbăduş
  • 09.12.2014

  Nu, acest articol nu este doar pt cei care au vandut siguranta, este binevenit si pentru noi, cei care ii avem pe cei care ne putem baza in momente grele. Ii bine de stiut din cand in cand ca inseamna mult pt noi si trebuie sa le multumim ca exista !

  răspunde-i
 • calu lu fat-frumos
  • 09.12.2014

  Asta e varianta pesimista a incertitudinii, cand se lasa cu pierderi.. Dar are si-o parte pozitiva. Toata viata e facuta din 2 forte opuse cu un echilibru care se schimba periodic. Sau nu.

  răspunde-i
 • Vasile
  • 09.12.2014

  Perfect valabil. Dintr-un punct de vedere.
  Din alt punct de vedere:
  Stiu cine sunt, stiu ce pot, stiu cu aproximatie ce vreau, habar nu am cum sa ajung acolo. Dar merg inainte.
  “Am ceva in viata.”
  Mi-am inghitit dezamagirea si amaraciunea celui tradat pana cand mi-a bubuit prin cap ca numai cel care are asteptari are si dezamagiri. Proportionale.
  “Am ceva in viata.”
  Stiu ca tu esti cam ca mine. Adica ai drumul tau, ideile tale, experientele tale. Care te-au format in timp. Aici se opreste asemanarea. Variabilele produc diferenta si sa stiu asta imi aduce siguranta.
  “Am ceva in viata.”
  In fiecare moment am cate ceva de invatat si nu teoretic vorbind, ci practic. Daca am fost destul de agil si norocos sa identific lectia (si nu lenes – zicand ca e doar o coincidenta), atunci
  “Am ceva in viata.”
  Daca incep sa simt pe pielea proprie valoarea lui “vreau” fata de smiorcaitul lui “nu pot”, atunci
  “Am ceva in viata.”
  Daca banez pe viata cuvantul “daca” din vocabular, atunci
  “Am ceva in viata.”
  Vorba ceea, decat sa traiesti scenariile altora, mai bine scrie-ti propria piesa de teatru.

  răspunde-i
 • CristiM
  • 09.12.2014

  Frumos spus si foarte adevarat. 🙂

  răspunde-i
 • Helena
  • 09.12.2014

  Aveam odată un job care îmi aducea enorme satisfacții materiale dar pe care îl uram și care îmi aducea numai frustrări personale; aveam odată o casă minunată, caldă, luminoasă și modernă dar care costa enorm; aveam odată vacanțe de o lună/două dar mereu in același loc; aveam odată un om al meu, un iubit, primul, unicul, de mai mult de un deceniu, viitorul meu soț, tatăl viitorilor mei copii dar alături de care nu eram fericită niciodată iar lacrimile depășiseră de mult numărul zâmbetelor; aveam odată copii nenăscuți, imaginari, per care ii iubeam obsesiv, care aveau nume și păr negru dar nu am îndrăznit niciodată să ii fac; aveam o familie, eu cu el, dar imaginară. Și totuși aveam odată totul. Acum nu mai am nimic. A plecat. Au plecat toate: job, casă, vacanțe, el…copiii mei nenăscuți, el… Si totuși aveam odată ceva in viața , aveam TOTUL. Acum nu mai am NIMIC.

  răspunde-i
 • ottilia
  • 09.12.2014

  Dumnezeu nu ne dezamageste niciodata, daca ne punem toate bazele in El.

  răspunde-i
 • Loading...