Demolam orasul! Scandalul Maria Rosetti 38

Desfasurarea faptelor:

1) In 4 noiembrie 2008, Consiliul Local al Sectorului 2 emite prin Hotararea 126 Planul Urbanistic de Detaliu – PUD care prevede un imobil P+9 in str. Maria Rosetti nr. 38.

Acest PUD este ilegal intrucat nu avea avizul Directiei de Cultura Bucuresti (obligatoriu, intrucat terenul se afla intr-o zona protejata), modifica inaltimea maxima prevazuta de Planul Urbanistic General (conform Legii urbanismului 350/2001, doar Consiliul General al Municipiului Bucuresti poate modifica, si doar prin PUZ, inaltimea maxima)

Planul este contrasemnat de urbanistul primariei Bogdan Parvanu si de primarul Neculai Ontanu.

2) In 30 decembrie 2008, Primaria Sectorului 2 emite autorizatia de desfiintare nr. 1649/67”R” pentru imobilul din str. Maria Rosetti nr. 38. Autorizatia este semnata de arhitecta-sefa Adriana Bagdasar si de primarul Neculai Ontanu. Autorizatia este ilegala, intrucat nu are avizul Directiei de Cultura Bucuresti (obligatoriu, intrucat imobilul se afla intr-o zona protejata).

3) Pe 29 ianuarie 2009 Primaria Sectorului 2 cere avizul Directiei de Cultura Bucuresti pentru autorizatia de desfiintare si pentru PUD, care fusesera deja emise! Directia de Cultura Bucuresti nu acorda avizul nici pentru una nici pentru cealalta!

4) Miercuri 20 mai 2009 presa semnaleaza inceperea lucrarilor de demolare la imobilul din str. Maria Rosetti nr. 38.

5) Miercuri 20 mai, Ministerul Culturii se autosesizeaza, verifica legalitatea actelor si constata ca autorizatia de desfiintare a fost emisa ilegal de Primaria Sectorului 2. In aceeasi zi la ora 17 Ministerul Culturii sesizeaza ilegalitatea Inspectoratului de Stat in Constructii – ISC.

7) ISC reactioneaza abia sambata 23 mai la ora 9, numai dupa ce inspectorul general al ISC Romania Adrian Balaban a fost contactat personal de doua ori. Pana sambata la ora 9 nu se scosese decat acoperisul si se demolase o anexa minora.

8) Sambata 23 mai la ora 9, reprezentantul ISC Bucuresti, dna. Mihaela Buzec, constata aparitia unui buldozer in curtea imobilului. Intrucat firma demolatoare nu a putut prezenta autorizatia de demolare, dna. Buzec dispune doar verbal oprirea lucrarilor si pleaca cu promisiunea firmei demolatoare ca opreste lucrarile pana luni la ora 9,30.

9) Sambata in intervalul orar 10-11 firma demolatoare demoleaza jumatate din imobil, fiind oprita de Politie, alertata de Ministerul Culturii.

Sunt sanse ca o parte (nu stiu cat de mare) a bucurestenilor sa aiba o mare durere in cot atunci cand vine vorba de cum arata orasul.

Probabil ca daca pe locul unei case dintr-o zona protejata se ridica inca un cub de sticla si otel… nu intereseaza pe nimeni.

Cu siguranta insa sunt si bucuresteni deranjati de macelarirea orasului.

Daca vreti sa aflati mai multe scrieti si voi pe tema asta, un loc bun pentru a va informa este blogul dedicat Bucurestiului, si acolo gasiti si mult mai multe informatii pe tema Scandalul Maria Rosetti.

http://art-historia.blogspot.com/2009/05/scandalul-maria-rosetti-38.htmlmaria-rosetti-38

Pe aceeași temă

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...
 • Catalin Zălog
  publicitate

  Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.

 • razvan hedesiu
  • 08.09.2010

  aici ai crescut?

  răspunde-i
 • […] pe blogul lui Cabral aflam pe scurt despre tristele evenimente din strada Maria Rosetti nr 38, unde un dezvoltator a […]

  răspunde-i
 • […] pe blogul lui Cabral aflam pe scurt despre tristele evenimente din strada Maria Rosetti nr 38, unde un dezvoltator a […]

  răspunde-i
 • Tree
  • 02.06.2009

  In afara de cele spuse cand a avut loc demolarea nu s-a luat nici o masura de protectie a mediului inconjurator. 2 masini au fost lovite de caramizile cazute iar de praf nu mai zic. . Acea zona pana acum 7 ani era numai de imobile de max 5 etaje si alea pe stil vechi. Pacat ca se strica toata acea zona. Eu stau in apropiere intr-o casa construita in 1848 si sunt tot in proces de revendicare. Locuiesc acolo de 34 de ani iar cel care revendica nu este nici macar ruda cu fostii propietari. Acum am inceput sa bag bani in casa sa o renovez chiar daca sunt in proces, dar nici prin cap nu imi trece sa o daram pentru a construi nu stiu ce noutate. As strica tot farmecul zonei.

  răspunde-i
 • Sorel
  • 27.05.2009

  daca nu pateste nimeni nimic cand incalca legea, de ce ar fi interesati sa o respecte?

  răspunde-i
 • teresa
  • 26.05.2009

  eu sunt viitor arhitect, meserie pe care nu prea o agreez, tocmai din cauza “regulilor absolut bizare” pe baza carora se aproba proiecte absolut cretine!
  astept sa termin facultatea si sa ma ocup de altceva, pentru ca nu se poate face primavara cu 3 floricele intr-o mare de babalaci corupti…

  răspunde-i
 • Dz
  • 26.05.2009

  Demaio mi se pare sau esti invidios pe Badea.
  Daca nu atunci comentariul tau e gratuit.
  Daca ar fi asa cum zici tu de ce ii urmareste lumea emisiunea?
  Citesc trei bloguri ale lui Badea, Bendeac si Cabral (ordinea e doar alfabetica). De blogul lui Cabral am aflat de la Badea atunci cu povestea din Viena si de aunci revin zilnic cu placere.
  Sar’na negrule te saluta unul din Straja (Berceni)

  răspunde-i
 • MARIA
  • 26.05.2009

  VORBA LUI BADEA:”TRAIM IN ROMANIA SI ASTA NE OCUPA TOT TIMPUL !!!”
  ASTA E ROMANUL. SE STRICE TOT CE E VECHI, SA DISTRUGA TOATE SPATIILE VERZI. LA ASTA SUNTEM CEI MAI BUNI, PE PRIMUL LOC.

  răspunde-i
 • Anca Gafencu
  • 26.05.2009

  Am iubit casa in care m-am nascut si am trait 37 de ani! Cinci generatii ale aceleiasi familii au stat acolo. Acum, nu pot sa cred ca cei care au “primit-o cadou” dupa un proces injust de 11 ani, tocmai acestia au instrainat-o si au prefacut-o intr-un morman de moloz. Ceea ce n-a facut nici Ceausescu, ceea ce nu s-a intamplat la nici un cutremur (stand in picioare 100 de ani!), au reusit sa faca niste nemernici in ziua de azi. Ne vom pierde radacinile si identitatea!

  • Dana
   • 31.05.2009

   De parca nu era de-ajuns sa pierzi casa pe care AI CUMPARAT-O de la Statul Roman si in care ti-ai trait intreaga viata, si parintii si bunicii tai la fel, acum s-o vezi si … asomata! Pacat…

  • aurel
   • 28.05.2009

   huh…
   imi pare rau sa aud asta!
   capul sus, viata merge inainte!

   gaseste lucrurile frumoase din romania noastra… DA, AVEM SI LUCRURI PLACUTE IN .RO!

  răspunde-i
 • Octavian D
  • 26.05.2009

  X

  răspunde-i
 • Loading...