Sari la conținut

OK. O să spun asta din start, să n-aibă vreun blambec impresia că am alte pretenții: nu am salvat lumea.

Am muncit câteva zile, am strâns niște bani. Atât.

Sper ca ai mei prieteni, colegi, amici, dușmani (if applicable) să facă la fel. Sau… chiar mai bine, de ce nu?!

Ce am făcut?

M-am putut „angaja” printre străini. Am fost luat o zi de Nick Serv Srl, trei zile de Corteva Agroscience și o zi de… unu’ de vrea să stea ascuns.

Nick Serv SRL este un service mic din Dobroiești. Îl recomand cu căldură, sunt acolo câțiva băieți spurcați la gură dar curați la suflet, care știu să facă magie cu mașinile.

Pe Corteva Agroscience nu stau s-o laud eu, doar să-i mulțumesc. M-au trimis pe câmpii, să văd cum arată agricultura în 2019.
Mi se pare tare că tinerii de azi pot face altă agricultură, mult mai tech și mai prietenoasă decât la ce ne-am aștepta noi.

Au fost trei zile. Chiar frumoase…

Apoi a fost așa…

Și… Jilava. :)

M-au surprins astea trei zile la câmp. Așteptam ceva… am găsit cu totul altceva.
Ceva ce m-a surprins plăcut.

Plus că eu cam fac succes pe Farming Simulator, așa că mi-a făcut plăcere să văd real life treburile pe care le văd eu în joc…

Cât despre cea de-a treia firmă… e ceva mic. Dar sexy. Și m-au muncit de m-au rupt. Dar a meritat.

Am spus că vreau să strâng 5.000 de lei în cinci zile. Am strâns 10.000. Osutădemilioane.

Ce fac cu ei? Cui îi dau?

Facem așa: 5.000 de lei pleacă spre copiii bolnavi de cancer. Spre spitalul de oncologie și radiologie pe care Dăruiește viață! îl construiește, din donații, în Berceni.

Celelalte 50 de milioane de lei… unde le dau?

Spune-mi tu. Serios. Comentariu, mesaj privat, mail, SMS sau WhatsApp… dă-mi o idee. Sau mai multe.

Și eu trimit banii, no strings attached. Nu vreau poză cu beneficiarul / beneficiarii, nu vreau decât să știu că banii ăia chiar ajută.

Sunt pe recepție.

Sunt Cabi.

Sunt aci.

27 comentarii despre "Cui dai 100 de milioane?"
 1. Cornel

  Ceasul bun – inițiativa lui Dragoș Pătraru? Sau orice inițiativă care susține și ajută educația copiilor.

  răspunde
  • Cristina Stefurac
   Cristina Stefurac

   Pâine și mâine la aceste două inițiative contribui și eu luna de luna (Pâine și mâine și Dăruiește viața)

 2. Beatrice Ionela

  Bună Cabral!

  Mi se pare foarte tare gestul tău și te felicit!
  Am o propunere pentru cei 5000 lei rămași. Eu sunt membru APAN-asociatia pacienților cu afecțiuni neurodegenerative. Deși poate suna nedrept și dureros, la vârsta de 20 de ani am fost diagnosticată cu scleroza multiplă, după un episod de nevrita optică.
  În cazul în care nu deti prea multe informații despre această afecțiune îți pot da câteva hint-uri: este cea mai invalidanta boală a adultului tânăr, nu se cunosc cauze exacte și prin urmare nu există nici tratament vindecator. Ușor ușor se distruge teaca de mielina care asigură un impuls nervos intre neuroni și astfel pierzi diferite functii.
  APAN oferă acces la informații inovatoare și reprezintă persoanele cu afecțiuni neurodegenerative, în fața unor factori importanți de decizie. Oferă sprijin persoanelor cu SM și organizează diverse întâlniri cu tematici: mișcare, sarcină și SM, MSkids retezat, etc.
  Te poți convinge singur la adresa https://www.afectiuni-neurodegenerative.ro

  răspunde
 3. Alexa

  Casa Share Iasi

  răspunde
 4. Irina

  Catre ANCAAR – Asociatia pentru copii si adulti cu autism din Romania. Este singura care face eforturi uriase sa ofere terapie adultilor cu autism. Pentru minori sunt mai multe alternative. Dar pentru adulti, in afara de ANCAAR, nimeni nu are programe. Va multumesc, indiferent de decizia pe care o luati.

  răspunde
 5. Ștefan

  Poți să nu publici comentariu dar îți dau câteva idei (proiecate în care eu personal sunt implicat):
  – fond de studii pentru o elevă ce tocmai a trecut în clasa a 12-a și care era pe punctul de a renunța la visul de a deveni medic din cauza lipsei banilor (trăiește dincolo de limita sărăciei într-un sat de lângă un oraș din Moldova) și cu toate acestea este unul dintre cei mai buni elevi ai unui Colegiu Național. Profesorii s-au decis să o sprijine cum pot și de asemenea o meditează gratuit pt admiterea la medicină. Cu toatea acestea va avea totuși nevoie de bani pt a urma facultatea.
  – finanțarea parțială a unei căști ce i-ar permite unei fetițe ce este paralizată complet (în urma unui accident rutier, fost lovită pe trecerea de pietoni) și își poate mișca doar ochii să comunice..cumva (am identificat casca, am discutat cu producătorii/distribuitorii)
  – finanțarea a 2 echipe de robotică proaspăt formate, înscrise într-un campionat internațional de robotică.
  (despre proiectul acesta cu robotica chiar îmi doresc să discutăm puțin, prin email/telefon skype sau la o cafea)

  Te cuprind, cu drag

  răspunde
 6. Diana

  TAC Cluj. Fac medicină veterinară socială pentru cei care nu își permit să plătească tratamentul animalelor și plătesc tot din donații. Fac o diferență reală în comunitate ocupându-se de cazuri foarte grave și știu că în ultima luna au avut dificultăți la plata chiriei. Ar fi super să primească o mână de ajutor.

  răspunde
 7. Bogdan

  Donează-i la ” Casa Share „

  răspunde
 8. Lucian

  Ar fi buni pentru ” Asociația România Fără Gropi ” .

  răspunde
 9. Madalina

  Casa Share, Magic Home

  răspunde
  • Rodica

   Ceasul bun…inițiativa Starii natiei.. au găsit acești oameni persoane care merita cu adevărat sa fie ajutați Rodica din Berceni..cartierul nostru

  • Manuela

   Magic Camp, zic. Felicitări pentru ce faci si ce gândești !

 10. Ana

  Booking Catspert. Oamenii astia salveaza si trateaza animale pe banda rulanta si nu primesc destule donatii cat sa iasa din datorii…

  răspunde
 11. Claudiu

  De apreciat si laudat initiativa ! Parerea mea ca unul sau doua centre de plasament ar putea „profita” de acesti 5000 pentru a face cateva zeci de copii cu adevarat fericiti ..

  răspunde
 12. AlexP

  Salut Cabral,

  Depinde, vrei sa ii dai pe toti intr-un loc sa ii imparti?
  Daca ii imparti, inca mai caut o masina de spalat pentru acea doamna despre care ti-am comentat la un articol in trecut.

  răspunde
 13. Marina Oana
  Marina Oana

  Eu sincer mă gândeam și la bătrânii din satele izolate ,am văzut niște materiale cu case izolate în munții Apuseni unde sânt bătrâni uitați de soartă de și toți .Erau doi soți de 96 de ani el și 92 ea iar el intorcand fanul la vârsta lui zicea ….babuca îi beteaga tare și la noi aici spital nu îi să o pot duce

  răspunde
 14. Mary

  Casa Share cred ca e o alegere foarte buna. :)
  Cu siguranță o sa fie de mare ajutor.

  răspunde
 15. Nico

  Casa Share , cei de acolo fac o treaba foarte buna :)

  răspunde
 16. Grinch

  MagicCAMP / MagicHOME

  răspunde
 17. Delia

  Sânge. E nevoie de sânge in spitale. Cu banii nu poți cumpara….dar cine stie .

  răspunde
 18. EMN
 19. Laura

  Save the horses Romania – pentru ca si caii merita o viata mai buna dupa ce sunt batuti, abuzati, chinuiti ani de zile de niste oameni fara suflet.

  răspunde
 20. Claudia

  Fundația Motivation, o mână de oameni care fac niste chestii foarte interesante pentru persoanele în scaun rulante și nu numai.

  răspunde
  • Florentina
   Florentina

   Am citit astazi povesti impresionante pe si despre Casa Share. Ar merge o mana de ajutor si la ei. :)
   Ps: felicitari! om bun.

 21. Ralucahippie
  Ralucahippie

  Uite, Cabral, pot să îți spun cu mâna pe suflețel exact cui. Este omul pe care îl admir cel mai mult în viața, care mi-a fost role model in tot ce fac si care a pățit acum o mare mare măgărie.

  Numele lui este Valeriu Nicolae, și de zece ani de zile omul ăsta minunat a pus pe picioare Centrul de Educație Alternativa din Ferentari : un spațiu in care copiii sărmani au făcut săptămâna de săptămâna fotbal, teme, activități, au avut parte de profesori si mentori extraordinari – oameni pe care Valeriu a stiut sa ii strângă in jurul lui. In loc sa stea pe strada, sa se drogheze sau sa se piardă. Valeriu i-a îmbrăcat, i-a încălțat, le-a făcut rost de ochelari, de mașini de spălat, a implicat părinții – a făcut minuni.

  Iar acum nenorocitul de primar de sector a prins boală pe el, si si-a băgat maiestuos picioarele in tot ce a clădit Valeriu in 10 ani de munca. Vezi tu, îi intrase in cap ca Valeriu vrea sa candideze impotriva lui la primărie. Aiurea, nu voia. Dar din meschinaria si răutatea unora, acum Valeriu nu mai este primit in școala unde își desfășura activitatea. Niște ONG-, uri ale lui Peste Prăjit, cu o finanțare de la primărie, au primit acum spațiul, in care vor face cam aceleași activități doar cu câteva zeci de copii in loc de sute care aveau nevoie, mai puțin si mai prost.

  Copilașii lui Valeriu au foarte mare nevoie de un spațiu pentru after school – o casă in Ferentari sau ceva asemănător. Poți ajuta?

  răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.