Screenshot 2019-10-08 at 12.26.51

Cui dai 100 de milioane?

OK. O să spun asta din start, să n-aibă vreun blambec impresia că am alte pretenții: nu am salvat lumea.

Am muncit câteva zile, am strâns niște bani. Atât.

Sper ca ai mei prieteni, colegi, amici, dușmani (if applicable) să facă la fel. Sau… chiar mai bine, de ce nu?!

Ce am făcut?

M-am putut “angaja” printre străini. Am fost luat o zi de Nick Serv Srl, trei zile de Corteva Agroscience și o zi de… unu’ de vrea să stea ascuns.

Nick Serv SRL este un service mic din Dobroiești. Îl recomand cu căldură, sunt acolo câțiva băieți spurcați la gură dar curați la suflet, care știu să facă magie cu mașinile.

Pe Corteva Agroscience nu stau s-o laud eu, doar să-i mulțumesc. M-au trimis pe câmpii, să văd cum arată agricultura în 2019.
Mi se pare tare că tinerii de azi pot face altă agricultură, mult mai tech și mai prietenoasă decât la ce ne-am aștepta noi.

Au fost trei zile. Chiar frumoase…

Apoi a fost așa…

Și… Jilava. 🙂

M-au surprins astea trei zile la câmp. Așteptam ceva… am găsit cu totul altceva.
Ceva ce m-a surprins plăcut.

Plus că eu cam fac succes pe Farming Simulator, așa că mi-a făcut plăcere să văd real life treburile pe care le văd eu în joc…

Cât despre cea de-a treia firmă… e ceva mic. Dar sexy. Și m-au muncit de m-au rupt. Dar a meritat.

Am spus că vreau să strâng 5.000 de lei în cinci zile. Am strâns 10.000. Osutădemilioane.

Ce fac cu ei? Cui îi dau?

Facem așa: 5.000 de lei pleacă spre copiii bolnavi de cancer. Spre spitalul de oncologie și radiologie pe care Dăruiește viață! îl construiește, din donații, în Berceni.

Celelalte 50 de milioane de lei… unde le dau?

Spune-mi tu. Serios. Comentariu, mesaj privat, mail, SMS sau WhatsApp… dă-mi o idee. Sau mai multe.

Și eu trimit banii, no strings attached. Nu vreau poză cu beneficiarul / beneficiarii, nu vreau decât să știu că banii ăia chiar ajută.

Sunt pe recepție.

Sunt Cabi.

Sunt aci.

Pe aceeași temă

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...
 • Catalin Zălog
  publicitate

  Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.

 • DanielP
  • 27.10.2019

  Parerea mea e ca cel mai bun lucru pe care-l poti face e sa iei legatura cu un ziarist important care sa faca lobby pentru impozitarea progresiva, ca sa traim si noi cat de cat intr-o tara normala, pentru ca toate tarile bogate au impozitare progresiva, iar cota unica/flat tax e specifica tarilor primitive, o bataie de joc…

  răspunde-i
 • DORIN
  • 25.10.2019

  SI TOTUSI..UNDE AI DONAT BANII PANA LA URMA ? NU AM VAZUT , SAU NU TE-AI HOTARAT INCA ?

  răspunde-i
 • Serban Gianina
  • 18.10.2019

  Buna Cabral! Fundatia Transilvana Alpha din Tirgu-Mures ar avea mare nevoie de acest ajutor….Oferim servicii de ingrijire si recuperare pentru copii cu dizabilitati multiple si severe din Tirgu-Mures si judetul Mures (autism si tulburari de spectru autist, sindrom Down, retard mixt in dezvoltarea neuro-psiho-motorie, etc) dar si pentru tineri cu dizabilitati si alte categorii vulnerabile din comunitatea noastra. Suntem pe piata de 27 de ani.
  In acest moment suntem in situatia de a sista, dupa 17 ani de activitate frumoasa cu copii cu dizabilitati, serviciile pentru micutii nostri beneficiari. Asta inseamna ca acesti copii nu vor mai primi ingrijirea si terapiile de specialitate de care ei au atat de multa nevoie. Inseamna ca parintii lor nu vor putea sa mai mearga la munca, pentru ca vor fi nevoiti sa ramana cu ei acasa.
  Toate acestea pentru ca s-au schimbat regulile in timpul jocului. Iar costul este imens….pentru beneficiari si familiile lor.

  răspunde-i
 • răspunde-i
 • Trifu Ionica
  • 14.10.2019

  Catre Centrul de zi Aurora.Fac parte din Aschfr Filiala Bucuresti.Sunt minunati, fiica mea a urmat cursurile de învățământ acolo.Zece clase.Sunt printre putinii care fac ceva pentru copiii cu handicap neuromotor.

  răspunde-i
 • Buna seara Cabral,

  Uite un copil de ajutat aici – https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1150568451997758&id=300718176982794&sfnsn=mo
  Multumesc!

  răspunde-i
 • Adi
  • 13.10.2019

  Casa share

  răspunde-i
 • Ralucahippie
  • 12.10.2019

  Uite, Cabral, pot să îți spun cu mâna pe suflețel exact cui. Este omul pe care îl admir cel mai mult în viața, care mi-a fost role model in tot ce fac si care a pățit acum o mare mare măgărie.

  Numele lui este Valeriu Nicolae, și de zece ani de zile omul ăsta minunat a pus pe picioare Centrul de Educație Alternativa din Ferentari : un spațiu in care copiii sărmani au făcut săptămâna de săptămâna fotbal, teme, activități, au avut parte de profesori si mentori extraordinari – oameni pe care Valeriu a stiut sa ii strângă in jurul lui. In loc sa stea pe strada, sa se drogheze sau sa se piardă. Valeriu i-a îmbrăcat, i-a încălțat, le-a făcut rost de ochelari, de mașini de spălat, a implicat părinții – a făcut minuni.

  Iar acum nenorocitul de primar de sector a prins boală pe el, si si-a băgat maiestuos picioarele in tot ce a clădit Valeriu in 10 ani de munca. Vezi tu, îi intrase in cap ca Valeriu vrea sa candideze impotriva lui la primărie. Aiurea, nu voia. Dar din meschinaria si răutatea unora, acum Valeriu nu mai este primit in școala unde își desfășura activitatea. Niște ONG-, uri ale lui Peste Prăjit, cu o finanțare de la primărie, au primit acum spațiul, in care vor face cam aceleași activități doar cu câteva zeci de copii in loc de sute care aveau nevoie, mai puțin si mai prost.

  Copilașii lui Valeriu au foarte mare nevoie de un spațiu pentru after school – o casă in Ferentari sau ceva asemănător. Poți ajuta?

  răspunde-i
 • răspunde-i
 • Cristina
  • 12.10.2019

  Celor de la Casa Share le-ar fi de folos pentru a ajuta alti oameni nevoiasi ! 🙂

  răspunde-i
 • Loading...