road to Norkapp (29 of 99)

Cel mai bogat din cimitir.

Nu cred că viața se învârte în jurul banilor. Dar e clar că experiențele, unele dintre ele, țin și de bani.

Cu toate astea, cei mai fericiți oameni din viața mea nu sunt și cei mai bogați.

Ah, stai… dă-i un play lui Jacob. Sună bine de tot…

Cei mai fericiți oameni din viața mea nu sunt și cei mai bogați

Cei mai fericiți oameni din viața mea sunt cei care trăiesc.

Clipa. Secunda. Minutul.

Cei care nu stau o clipă, care nu pierd nicio secundă, care-și aduc aminte în fiecare minut ce-i face fericiți.

Sigur, majoritatea muncesc. Dar muncesc focusat, cu o finalitate clară: damblaua proprie.

Am scris azi despre călătoria la Nordkapp. Și am primit câteva mailuri care-mi spuneau destul de sec și amar că e vorba de bani.

Că doar cu bani.

Și… așa e. Dar nu-i deloc așa. 🙂

Că drumul ăla nu trebuie să-l faci cu cel mai bun motor din lume. Că unul mai vechi și bine întreținut acoperă distanța fără sughițuri.
Și nu trebuie să stai la hoteluri de 5 stele. Poți sta la pensiuni, la moteluri, hosteluri, airbnb-uri ori la campinguri.
Nu trebuie să mergi cu un aparat foto de 5k de euro. Te poți duce cu o savonieră sau să faci pozele cu un telefon. Că nu duci pozele la expoziție… le ții pentru amintiri.

Cu un motor sau o mașină decentă, cu un echipament bun… îți faci o vacanță incredibilă.

Și… da, și astea costă. Dar nu costă cât amândoi rinichii.

Desigur, dacă stă și îl mănâncă mucegaiurile, că-i e scârbă de muncă… nu va reuși.
Și ne dăm seama că sunt oameni care se luptă din greu pentru ziua de azi, ce să mai spunem despre cea de mâine. Dar de cele mai multe ori nu-i așa.

Și… da, de cele mai multe ori nu e destul ca să le ai pe toate.

Cei mai mulți dintre noi trebuie să aleagă.

Unii alegem să trăim clipe.

Alții aleg să aibă lucruri.

La sfârșit… toți ajungem tot pe-acolo. Drepți, reci și ușor indiferenți.

Doar că unii o vor lua cu cracii înainte având în spate milioane de clipe frumoase, trăiri, amintiri.

Ceilalți… ceilalți vor fi cei mai bogați de prin cimitir.
Cu cele mai înalte căsuțe din alea, sau cum se numesc.
Cu cele mai de marmură cruci, cele mai groase lumânări, conduși de cele mai mari brigăzi de preoți.

Cam tristă bucurie, nu zici?

Pe aceeași temă

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...
 • Catalin Zălog
  publicitate

  Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.

 • Alina Veronica
  • 24.02.2021

  Este foarte important sa traim fiecare clipa ca si cum ar fi ultima, sa fim prezenti 100% in tot ceea ce facem si simtim. Consider ca este pacat sa nu fim bucurosi, sa nu vedem ca din orice rau e de fapt un bine. Viata este frumoasa si merita sa o traim tot asa…frumos!

  răspunde-i
 • Diana
  • 25.09.2020

  Nu neg, munca este foarte importanta pentru a-ti asigura micile placeri de zi cu zi dar in momentul in care te ingropi in munca si uiti de tot ceea ce este in jurul tau ajungi la un anumit moment in viata in care te uiti in oglinda, vezi cat de mult ai imbatranit si regreti ca nu ai nimic interesant ce sa povestesti in afara de traznaile colegilor de la munca. Da, sunt de acord, poti sa calatoresti si ieftin, nu trebuie sa stai in hoteluri de 5 stele. Eu am calatorit mult si ieftin chiar iar experientele dintr-o astfel de calatorie sunt mult mai pretioase decat cele traite in confortul unui hotel si cu totul facut ca la carte.

  răspunde-i
 • E adevărat… E despre suflet, despre trairi.. Viata e grea.. dar a naibii de frumoasa.. Hai sa trăim frumos….. Se poate și nu costa mult.. Trebuie doar sa ne dorim….

  răspunde-i
 • Roxynel
  • 25.09.2020

  Sau si mai ieftin cum am facut eu… Nordkapp cu un hornet amarat si pus cortul unde vedeam cu ochii.. Departe de civilizatie.. In natura, sa te bucuri de fiecare clipa.. Si acum tin minte amaratii aia de tantari din finlanda… Am pus cortul cu echipamentul moto pe mine si casca pe cap la cati erau

  răspunde-i
 • Flory
  • 25.09.2020

  Ai perfecta dreptate, dar ce faci cand nu prea ai de unde strange? Minimul ala de care vorbesti pt o vacanta decenta? Sunt multi, inclusiv eu, care trag de ultimul ban pana la următorul salariu si zic ca pun atunci ceva deoparte pt clipele alea de care zici. Mi ar fi de ajuns telefonul si amarata de masina pe care o avem, dar restul, cu ce? Nu vreau hotel de 5 stele si restaurante Michelin, dar cand vine chiria nu prea imi mai vine sa plec, cu toate ca muncesc de mor. Ca una e sa ai un venit de 2000 de lei si alta e sa ai unul de 1000 de euro. Da, intodeauna o sa fie vorba de bani, dar nu bani pt a ma imbogati, ci bani pentru a mi crea momentele alea de o sa mor cu ele.

  • Cabral Ibacka
   • 29.09.2020

   Nu am dreptul să-mi dau cu părerea… dar sunt șanse ca undeva să fi greșit în cum te-ai organizat.

  răspunde-i
 • Adriana
  • 25.09.2020

  Sunt unii care muncesc de rup fără o zi de vacanță. Când le spui iti raspund : fac pentru copii,ii ajut pe copii. Copii care sunt maturi si pot sa se descurce si singuri. Pot să le explic eu mult și bine ca nu le vor face statuie și vor deveni amintiri sau poate nici atîta! Cunosc persoane care la 50 de ani au făcut atac cerebral și acum se chinuie să recupereze prin centre speciale în scaun cu rotile. Mai zic unii :am sa fac la pensie. Problema e ca poate nici n-ajungi! Si-atunci, la ce bun sa tragi ca boul când nu iei nimic cu tine?

  răspunde-i
 • Loading...