Blocuri de piatră. Articol scris degeaba.

Muzica.

Textul e mai jos. Dă-i un [PLAY] și citește.

Articolul.

Post. Mă rog, articol. Text de om. Degeaba.

Degeaba textul, nu omul. Mă rog, poate și omul.

Sunt unul dintre imbecilii care încă speră, de-aia nu se oprește.

Speră că dacă insistă să explice oamenilor că greșesc, ei se vor opri din a greși.

Și aici nu e vorba de greșelile care îi afectează pe ceilalți, e vorba fix de greșelile care-i afectează mai ales pe cei care le fac.

Stai că scriu în dodii… complicat și degeaba.

Vin.

Știi ceva? Mi-a dat tata socru (îi zic așa de alint, că Gigi mi-e tânăr) o sticlă de vin roșu de țară. Nu știu de unde l-a produs, dar e combinație.

Am băut două pahare și ascultând muzică mi-a venit să scriu ceva.

Că am ceva pe suflet…

Ne înstrăinăm.

Mi se pare că ne prostim. Că ne alienăm. Ne înstrăinăm. Că ni se topesc toate capacitățile de a comunica între noi și ne scufundăm încet într-o “vorbesc și mă doare-n cur de ce-aș putea asculta“.

Mi se pare că suntem din ce în ce mai categorici, mai puțin sociabili, mai puțin doritori să auzim altceva decât ce ne place să auzim.

Nesimțitori.

Mi se pare că devenim din ce în ce mai nesimțitori. Probabil și nesimțiți, dar nu de asta mă doare acum. Mi se pare că devenim nesimțitori.

Mi se pare că unii dintre noi au ajuns să stăpânească incredibil de bine cuvintele și limbile native și străine… pentru a nu mai spune nimic. Doar pentru a se concentra pe formă, nedorind să-și mai asume nimic legat de conținut.

În timp ce alții nu dau două șosete găurite pe formă, ucigând virgule și asasinând cratimi în simplul demers de a-i lua morții în penis unuia sau altuia. Căci… da, mă-ta are cratimă. Dar n-a apucat să ți-o mai explice și ție.

Atunci când beau devin pupăcios. Dar și amărât. Mă amărăsc oamenii. Care ar putea fi mișto din trei mișcări simple, dar refuză asta… preferă să fie șmecheri, tari, pă bulan.

Pentru că, vezi-tu, unii m-au jignit, alții m-au prețuit. Dar rareori am lăsat un om viu indiferent.

Pentru că iubesc oamenii. Așa… imperfecți și amețiți cum sunt.

Și văd binele în fiecare dintre noi.

Nesimțitori. Blocuri de piatră.

Și de-aia mă acrește când văd că devenim nesimțitori. Pentru că cei nesimțitori nu mai ascultă, nu mai văd, nu mai recepționează nimic.

Sunt niște blocuri de piatră. Inutilă.

Și nu cred că există lucru mai trist pe lumea asta decât să ai la dispoziție cele mai șmechere mijloacele de comunicare inventate vreodată, să ai la dispoziție toate limbile Pământului folosite vreodată, să ai la vârful degetului arătător toate platformele online existente… și tu să fii doar un bloc de piatră inutil.

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...
 • Catalin Zălog
  publicitate

  Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.

 • Sorin Voicu
  • 04.04.2018

  Mda… Norocul meu este că sunt mai bătrân. Merg pe jos, mă uit în jur, nu mă grăbesc nici măcar când mă duc la slujbă. Am mașină, dar nu o folosesc decât la strictul necesar și cel mai mai mult în afara Bucureștiului. Azi de exemplu am admirat un corcoduș la Obor. Mirosea de te trăsnea. Plus mierlele, vrăbiile. Apucați-vă serios de fotografiat. Pe bune, vă scoate din casă, vă transformă… O să vedeți lucrurile „banale” în altă lumină. Cabral știe cu siguranță ce vreau să spun. Apropo, cred că ar trebui să scrie despre experiența lui cu fotografia. De filmări nu mai zic. (Muncă de te rupe, dar și distracție)
  🙂

  răspunde-i
 • Mihnea G.
  • 03.04.2018

  Super melodia si incheierea articolului 🙂

  răspunde-i
 • Karmapolice
  • 03.04.2018

  Awwww iubitorule, noi te iubim si nu sintem nesimtitori la muzica asta divina….dar da si eu ma observ cum ma racesc…self defense

  răspunde-i
 • Adelina
  • 01.04.2018

  Frumoasa melodia si mesajul de la final. Avem nevoie de mai multa iubire de oameni, indiferent daca e “aproapele meu” sau nu.

  răspunde-i
 • Mda… bolovani. Am obosit sa ma tot ciocnesc de ei, d’aia ma inchid tot mai des in mine si caut sa ma bucur de lucruri simple fara legatura cu interesele comune, politica comuna, intrigile comune, mizeriile comune, personalitatile ofensate de adevar sau alte artificii… Si tu vrei cu niste vorbe sa urnesti bolovanii din loc, se te asculte si sa-ti mai si raspunda? Haida de! Chiar ca degeaba… 🙂

  răspunde-i
 • Proiect
  • 28.03.2018

  Cum iti pastrezi umanitatea asta si reusesti sa vezi si partea buna in fiecare om? Sau e doar un drum lung pana aici, un proiect de viata care te-a adus pana aici? Ori poate l-ai adaptat din mers si in final este un rezultat reusit? Oricum, nu e finalul 🙂

  răspunde-i
 • Chris
  • 26.03.2018

  Am observat și eu asta. Încercăm să înlocuim interacțiunea umană cu tot felul de artificii, începând cu tehnologii din ce în ce mai avansate și terminând cu închiderea în noi înșine.

  răspunde-i
 • HDcao
  • 25.03.2018

  Vreau si eu 😀

  răspunde-i
 • Iulia
  • 24.03.2018

  Cabral, cu fiecare postare de genul acesta, pe care o faci, simt tot mai mult ca am luat decizia corecta atunci cand m-am oprit impreuna cu sotul meu din iuresul: program de 9 ore (o ora pauza) plus aproape inca doua ore petrecute in trafic, pe drum. Am spus stop, am inceput sa lucram la o mica afacere impreuna de acasa, ne-am susținut reciproc, am facut un copil. Treaba merge greu, cu urcusuri si coborasuri dar este spre bine. Noi ne tinem tari, speram sa reusim sa consolidam din ce in ce mai bine “fortareata” noastra de acasa. Da, multi ne-au judecat, da, multi prieteni s-au indepartat de noi, ne privesc ca pe niste ciudati dar noi ne simtim bine si ne straduim sa avem grija si de sufletul nostru, nu doar de partea materiala. Cred ca daca iti doresti cu adevarat “sa te dai jos de pe motocicleta”, se gasesc solutii.

  răspunde-i
 • Camelia
  • 24.03.2018

  Stapanesti foarte bine tehnici de psihologie inversa:)

  Dar..bun articol, real, macar de ar mai trezi robotei din somn!

  răspunde-i
 • Loading...