Motivațional

Dă-i un <play> și hai să ne certăm!

Văd în bula mea un adevărat val de critici, ironii și heit (da, mă… hate) împotriva ideii de cuvânt motivațional.

Unele dintre păreri sunt bazate pe experiențe personale pe care nu am cum să le combat. Și sunt argumente pe care ar fi bine să le citești înainte să-ți dai mintea pe mâna cuiva.

Altele… sunt doar niște mămăligi contondente. Degeaba. Cu niște venin second-hand picurat din penițe încovoiate degeaba.

Mai e categoria celor care au strâns informații și date, cum a făcut Cetin. L-am și sunat și-am și vorbit pe tema asta, mi s-a cam ridicat părul în cap.

Revenind, însă, la discuția mare… ideea de discurs motivațional a ajuns să fie tăvălită la noi, apăsat și smucit, cu o ură demnă de cauze mai bune.

De ce mă bag? Pentru că multe dintre textele mele au o componentă motivațională.

Pentru că din experiență știu că sunt umani care în momente mai grele din viața lor au nevoie de o vorbă bună, de o palmă pe spate, de un zâmbet.

Sigur, fără vorba aia bună și zâmbetul ăla ar avea puls în continuare. Dar cu un mic ajutor își găsesc motivația mult mai ușor. Le e mai ușor.

Și dacă le e mai ușor… nu văd unde e răul ăla atât de blamat.

Și dacă le e mai ușor lor… nu văd de ce nu m-aș opri să-i spun omului o vorbă bună, să-i dau o metodă prin care să treacă mai repede prin pasa nasoală care-i stă pe suflet.

Văd cumva același răspuns pe care-l aveam acum ceva ani la posturile din “de suflețel“. Ironii din astea care se vor cumva micuțe și nevinovate, dar care taie omului cheful de vorba la fel cum taie hemoroizii cheful de plimbare*.

Așa că… blamată cum e ea acum, ideea de discurs motivațional nu e deloc așa rea. Ba chiar din contră.

Lăsați oamenii să vorbească.

Lăsați oamenii să zâmbească, acriturilor. 🙂

*din auzite, zic. Să nu ne-auzim vorbe! :p

Pe aceeași temă

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...
 • Catalin Zălog
  publicitate

  Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.

 • Marina Oana
  • 04.01.2019

  Pagina mea de Facebook este plina de gânduri a la Oana ,gânduri bune bazate pe experiențe de viață ,pe experiențe culese de pe ici sau de pe colo .De ce le aștern pe foaia alba …..pai pt că și eu am căutat cândva și încă mai am momente in care caut gânduri bune ,pt că am prieteni care vor acele rânduri motivaționale ,pt că mai bine vin cu o vorbă buna deși e drumul mai lung decât să dau cu piatra !!!!!Sa fi rău fara motiv este ușor dar sa fii echilibrat și pozitiv …….eheeee aici e munca nene :-)))(

  răspunde-i
 • Marius Matache
  • 04.01.2019

  Stii de ce cred eu ca se ataca multi pe subiect? Pentru ca ajung sa se ocupe de coaching oameni care nu au facut nimic in viata – stii cum e, mi-e greu sa primesc sfaturi despre viata de la unul de 25 de ani care pana la varsta asta abia a invatat sa se barbiereasca.
  Sincer, prefer oamenii care fac mentorat pentru tineri – de la Valeriu Nicolae care face teme cu copiii din Ferentari la artisti care iau artisti foarte tineri si ii educa in domeniul lor.
  Da, e foarte bine ca le spui oamenilor ca e important sa faca bine, dar e si mai important ca si faci bine (si la propriu – faci bine ce faci, si la figurat – faci bine altora cu asociatia ta). Tu ai credibilitatea sa o faci, ca ai muncit “ca negrul pe plantatie” (stii ca te iubesc, dar suna bine in context :P) si ti-a iesit, nu “vorbesti din carti”.
  Hai ca m-am aberat si tu ai de crescut o fata din valuri 😛

  • Cabral Ibacka
   • 04.01.2019

   Fata din valuri mă leșină, la fel cum mă leșina și Devotata acum vreo 16 ani. Dar e la fel de mișto…

   Revenind la subiect… îți spun o chestie… mă lasă rece că are 25 de ani. Dacă ce scoate pe gură e ce trebuie, dacă știe, dacă și-a făcut temele… are șanse să livreze ce trebuie.

   Sigur, e plin și de wanna be, de nu le-ai da pe mâna nici pisica.

   Dar îți spun o chestie… cei mai buni medici care m-au pus la loc după ce mi-am dezordonat trupul în diverse accidente au fost doctori tineri. Și au făcut o treabă spectaculos de bună. Niște unii care nu se pot lăuda cu practică de 20 de ani.

   Vârsta? Nu înseamnă nimic atunci când tragi ca nebunul din pasiune.

   Dar… desigur, nu toți facem asta.

   Până și tu ești un exemplu care-mi sprijină punctul de vedere.

  răspunde-i
 • Loading...