Uite, mă, d-aia iubesc eu cursele!

Sunt pasionat de orice are motor și se mișcă de pe loc.

Mai mult de-atât, îmi plac raliurile la nebunie! Mi-am luat licența de pilot, m-am dat și eu dar întotdeauna m-am uitat la piloții care fac asta ca meserie cu un respect amestecat cu invidie.

Bine, mă rog, amestecat cu multă invidie.

Și cu toate astea… tot ce au reușit să facă oamenii care au păstorit federațiile de profil nu a fost altceva decât să crească râca, bârfa, orgoliile personale, combinațiile de nivel găinărie și certurile astea de spatele blocului.

Sigur, ce spun eu acum nu le va cădea bine unora.

Dar dacă stăm și ne uităm puțin la povestea cu raliurile la noi… te iei cu mâinile de cap. Am reușit să facem praf tot, să ne sabotăm unii pe ceilalți, să ne bârfim și să ne șicanăm de-a ajuns întreg fenomenul să fie mai mic, din punct de vedere vizibilitate, decât cursele ilegale.

Au uitat de la ce-am pornit: de la curse.

S-au împiedicat în bani și orgolii, în funcții și tabere… și s-a ajuns la momentul în care bugetele strânse nu ajung nici de-o măsea, materialul tehnic folosit este vai steaua mamei lui, fiecare trage puținul disponibil și-l întinde până-l face șvaițer.

Am uitat de la ce-am pornit. Să stăm pe marginea unei PS și să ni se facă pielea de găină la trecerea nebună a unei table în care doi nebuni se încurajează reciproc.

Atât. Despre asta e vorba.

Am văzut acum câteva minute filmul ăsta care m-a făcut să spun cu gura până la urechi: uite, mă, d-aia iubesc eu cursele!

Adrenalină, putere, iscusință și… curaj, tată, despre asta este vorba!

Pe aceeași temă

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...
 • Catalin Zălog
  publicitate

  Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.

 • cezar
  • 30.03.2016

  Am inceput sa ma uit la raliuri de foarte putina vreme, dar nici nu e nevoie de mult timp, iti place sau nu. Si imi place. Insa aceste orgolii, interese, sunt peste tot, indiferent de domeniu. Ca vorbim de fotbal, de muzica, de fotografie sau pur si simplu o banala tipografie, ele exista. Nu inteleg de ce. Dar ma bucur sa vad ca reusesti sa gasesti acea dragoste. Bravo

  răspunde-i
 • Sorin Voicu
  • 29.03.2016

  Scurt si la obiect. Din pacate, ai dreptate. Si mai dai incolo pe aia „deranjatii” (mansarda sau nu, nu e treaba mea).
  Ca sunt bani la mijloc, nu este nici o noutate. Ca ne furam caciula unul altuia, nici asta nu este o noutate.
  Daca as avea bani si nu as avea ce face cu ei: as trage o pista de curse, as manji pe totii si peste tot astfel incat sa devin imun la porcariile din mediul de afaceri, autorizatii beton mai ceva ca betonul folosit la centralele nucleare, si hai fratilor cu malaiul… Vreti adrenalina, ia colea contract, semnati, platiti tura si hai sa va vad! Preturi diferentiate, se intelege: ai scoala de pilotaj, platesti mai putin. Ai masina preparata sa reziste la o busitura, rasturnare, alea alea, platesti mai putin. Vrei sa iti arati muschii de barosan, dar nu ai de nici unele, doar o „amarata” de masina de strada, platesti dublu plus remorcarea fierului vechi. Nu de alta, dar costa „asigurarea”…
  Astep sa se dea drumul mai bine la scoala si „poligonul” lui Titi Aur de langa Bucuresti.
  P.S.: Nu voi uita adrenalina de fotograf de la „raliul” din jurul Casei Poporului, mai nene! „Raliu”, auzi la ei (aia din mars in media de aici)! La conferintele de presa, singurii care erau in paine, cei de la TVR1. Restul a fost can-can.

  răspunde-i
 • Doar asa
  • 29.03.2016

  Foarte tare, totusi eu inca am o reticienta in a ma da cu astea 🙂
  zic si eu….doar asa .

  răspunde-i
 • Razvan
  • 29.03.2016

  Colegii mei din motorsport mi-au spus candva o chestie care mi-a ramas in suflet; “Razvan, Romanian rally pilots are very, very skilled. If they`d have the needed budget and support, ERC would be dominated.” Am cunoscut oameni si pasiuni, am trait si auzit povesti, toate misto. D-aia iubesc eu dar si urasc sportul romanesc. E frumos, intens, pasional dar privat de tot ce inseamna suport din partea fanilor si a autoritatilor.

  răspunde-i
 • Bogdan
  • 29.03.2016

  Raul e de departe unul dintre cei mai talentati piloti de la noi, imi pare rau ca nu are un buget substantial, sunt sigur ca o batalie intre el si simone ne-ar tine pe toti cu sufletul la gura ca pe vremea cand erau la cupa Dacia 😀 Cat despre jocurile de culise de la federatie pot sa zic ca sunt total dezamagit 🙁 Noroc cu tine si alti cativa ca mai afla lumea de sportul asta frumos 🙂

  răspunde-i
 • Loading...