Sunt posedat de fantoma sportivului de performanță

Am făcut sport de performanță destui ani încât și fizicul, dar și psihicul, să se formeze după cerințele sportului practicat.

Fizic… articulații bușite, ligamente întinse muult peste specificațiile producătorului, masă musculară crescută în anumite zone… și dureri, taică, multe.

Psihic, însă, urmările sunt mult mai grave.  E o afecțiune gravă, cu manifestări acute. Se numește spirit competițional și se manifestă în toate. Dacă mi-ai spus că ne întrecem… e nenorocire! Nenorocoeală! Poate fi un concurs de autoînfipt scobitori în ochi… că tot mă chinui să-l câștig!

Nu e o chestie pe care să o gândești, nu e o treabă pe care s-o conștientizezi… pleacă de undeva din străfundurile creierului, încălcând orice bun-simț și te face să dai totul pentru a câștiga.

De altfel… eu am spus de multe ori că nu gătesc. Că nu-mi place să gătesc. Că nu mă interesează decât partea a doua a gătitului, mâncatul.

Așa că atunci când s-a ajuns la concluzia că pentru a ghici numele celor trei rețete secrete avem nevoie să încercăm să le gătim… am transmis echipei că mă voi ocupa de dus gunoiul, de spălat vasele și de adus pălincuța la gătitor.

Planul făcut.. hai să mergem. La Târgu Secuiesc, zic.

Și-am ajuns iar pe tarla, cum facem de trei ani încoace, ne-am cocoțat iar pe combinele alea șmechere…

Cabral si Andreea pe combina

Dar am pus până la urmă mâna pe lopeți pentru a scoate propriii cartofi pentru rețete.

Cabral la lopata

Și-am ajuns la faza cu găteala. Și când au spus cuvintele magice – alea pe care nu trebuie să le spui de față cu mine – E concurs, hai să vedem cine câștigă!hocus-pocus!

M-au luat, așa, niște călduri, taică, niște mâncărimi de pălmi, niște tremuriciuri de neexplicat! Sări pe linguri, Cabrale, sări pe oale și tigăi, pune monopol pe aragazuri și cuptoare… hai să câștigăm!

Stai să ne dăm un pas în spate… în afară de sare, apă și piper, eu nu recuosc nimic în bucătărie. Pentru mine coriandru și oregano sunt aceleași lucruri, doar că le-au dat ăștia două nume, să-i confuzeze pe cei neavizați…

Uite cum mă uitam la tigaie, nu înțelegeam nimic!

Cabral tigaie 2

Așa că după ce m-am pornit și-am sărit pe plite și aragazuri… ai mei din echipă au râs, au așteptat să mă calmez și-apoi s-au pus ei pe treabă. Că dacă se lăsau pe mâna mea… era prăpăd!

Andreea a preluat imediat rolul de coordonator, Mădălin a făcut inventarul și a venit cu ideile, Andi a sintetizat fiecare pas al gătitului, Andreea Stan a armonizat echipa… iar eu cu Răzvan (partea puternică și amară a TVDece) am executat cu grație și obediență muncile de jos. Și i-am făcut să râdă, evident…

Rezultatul? Cel puțin satisfăcător! Echipa cantautorului, mai puțin organizată și mult mai puțin sofisticată în rețete, a reușit să se apropie de o singură rețetă.

Bine, și noi am identificat și ne-am apropiat tot de una singură, dar noi am făcut-o cu stil, cu eleganță, cu rafinament… da? 😀

fermierii-lays-echipa-cabral-pizza

Noi am reușit să ne apropiem cu o rețetă, Pizza Pepperoncini, dar ideea este că de pe 15 septembrie se dă drumul la nenoroceală: sunt puse la bătaie trei premii a câte 25.000 de lei pentru cine se apropie de cele trei rețete secrete Lay‘s!

Ești bun în bucătărie sau te pricepi la degustat? Încearcă să ghicești numele rețetelor și poți câștiga…

Pe aceeași temă

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...
 • Catalin Zălog
  publicitate

  Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.

 • Cara
  • 10.09.2014

  Ah, spiritul competitional manifestat in toate. Sportiva de mine il stie, il recunoaste si il uraste cateodata intrucat e peste puterea mea de control cateodata. Iar concursul de infipt scobitori in ochi, Dumnezeule cata dreptate in cuvintele tale…
  Si pizza voastra chiar arata f bine. Va facurati treaba, cu stil cum s-ar zice:)

  răspunde-i
 • mihai
  • 10.09.2014

  O privire mai atenta asupra pozei cu tigaia releva faptul ca tu de fapt o tii inclinata intr-un echilibru perfect, iar in mana dreapta ai o lingura de lemn cu care iei sosul / ingredientele din tigaie si le pui peste pizza din tava. Ceea ce ne spune nu doar ca stii sa gatesti, ci si ca ai o sensibilitate deosebita pentru aceasta activitate, intrucat nici un barbat normal din Berceni nu ar putea tine o tigaie cu atata indemanare intr-o asemenea pozitie perfecta fara ajutor 🙂

  Plus ca reusesti sa nu razi de fotograful care, judecand dupa unghiul fotografiei, mai avea putin si isi baga capul in cuptor pentru asta :))

  răspunde-i
 • dush
  • 10.09.2014

  pssst…linkul nu merge 😀

  răspunde-i
 • Loading...