Sari la conținut

Ei bine, cred ca v-ati prins ca eu mi-am cam luat deciziile si am facut cateva schimbari. M-am lasat iar de fumat, merg la sala in fiecare zi, mananc si beau ce trebuie si nu toate nenorocirile… ati vazut si postul de mai devreme, cel cu a lu’ Nelu, nu vreau sa exagerez acum… vor urma mai multe pe tema asta, dar nu chiar acum.

Ce vreau sa fie clar este ca nu am de gand sa incep cu comportamente tampite. Stiti genul… s-a lasat de fumat de 3 zile si deja isi streseaza prietenii tinandu-le predici despre cat de frumoasa e viata fara tigari. N-am de gand sa fac asa ceva, eu o sa vin cu cate un sfat din directia asta, daca va coafeaza… urmati-l. Daca nu… dati cu nenorocitu’ de pamant, rupeti fast-food-urile si tigarile-n doua!

Am vazut ca daca ne apucam sa vorbim de viata sanatoasa oamenii intra in discutie. A scris Andreea de usturoi in acelasi timp cu mine, am vazut ca subiectul v-a placut si ca usturoi-addicted-people s-au sesizat. Mix-ul de alune pe care vi l-am propus mai devreme e usor de facut, chiar daca nu putem spune ca e ieftin ca braga.

Acum, copiind ca un misel de la zana cu tenul de clestar (da, rautacism nou), o sa iau sfatul ei despre ceaiul verde si-o sa-l si documentez putin din punctul de vedere al antrenorului (si al fostului sportiv de performanta).

Inafara de ce spune ea, ceaiul verde ajuta corpul uman si la alte niveluri. Coboara nivelul de colesterol in sange, activeaza metabolismul, accelereaza eliminarea toxinelor si mentine sanatatea inimii.

Mai mult, in ceea ce priveste bolile cronice, corpul uman trebuie sa lupte cu radicalii liberi in exces (radicalii astia isterici sunt molecule instabile care ataca celulele, cauzand aparitia bolilor cronice). Ei bine, pentru neutralizarea radicalilor loberi noi avem nevoie de flavonoizi.

Ce-s flavonoizii? Astia sunt fix antioxidantii de care vorbeam, si care se gasesc… unde credeti? In ceaiul verde! Bine, se gasesc – dar in proportie mai mica – si in vinul rosu sau in cacao.

In ceaiul verde se gasesc insa si fluor (bun la protectia dintilor), plus vitaminele A, B1 si B2.

Insa tot ce v-am spus eu mai sus tinde spre zero daca va apucati sa puneti zahar cu nemiluita in ceaiul verde (de fapt, in oricare ceai). Daca beti ceai verde si vreti sa simtiti si efectele bune, nu doar un gust bun, trebuie sa-l beti doar putin indulcit.

Asadar… ceai verde – fierbinte sau cu gheata –  pour la sante!

In urmatorul post din seria asta va explic cat de usor este sa transformam o mancare ce in mod normal nu e sanatoasa… intr-un fel de mancare chiar bun pentru corp! Vorbim despre shaorma sanatoasa!

33 comentarii despre "Sa traiesti 1.000 de ani! Cu ceai si dragoste. Amandoua verzi!"
  1. ionnis

    nu inteleg de ce daca pui zahar nu mai are acelasi efect. ce face zaharul?

    răspunde
    • Cabral Ibacka

      Daca intram in chimie… nu mai iesim.
      Ideea de baza este ca zaharul in sine nu e ceva sanatos.

    • maria

      Zaharul ajunge imediat si în totalitate, dupa administrare, în sange, sub forma de glucoza si fructoza, ridica brusc glicemia, si creaza instantaneu energie. Acest surplus energetic va fi stocat în forme de rezerva utilizabile ulterior – grasimi. Ar trebui comercializat in acelasi regim ca si tigarile sau alcoolul, sustin oamenii de stiinta. Deci cel mai bine ar fi sa inlocuim zaharul cu mierea, cea din urma fiind un indulcitor natural benefic pt organism. Si in legatura cu ceaiurile, cred ca cele varsate isi pastreaza mai bine proprietatile decat cele la plic.

    • Cabral Ibacka

      Da, asa-i, dar depinde si cum le pastram… ;)

  2. diana

    mda- eu nu beau cafea :) – nu imi place gustul , imi da palpitatii si asa am inceput cu ceaiul verde- toate bune si frumoase -doar ca sunt putin subtensiva si a trebuit sa ma las si de ceaiul verde – baut in facultate! Ce sa fac? Acum chiar mi-ati facut pofta :((

    răspunde
  3. deea

    Bun ceaiul verde fara zahar. Intrebarea mea ar fi daca sunt ceaiuri bune si mai putin bune. De ex. cei de la Lipton au 2 feluri de ceai verde si pe cutia unuia scrie ca are 82% ceai verde si pe celalalt cam 94%. Ma gandesc ca poate trebuie tinut cont si de tipul de ceai, sa fie cat mai bun. Personal, ne recomanzi unul anume?

    răspunde
  4. Geta

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=qMtenvlqqbI (reclama ceai pentru relax – Cabral) :))

    Daca aveti probleme cu nervii, apelati cu incredere la… Cabral!! Ceaiul sau… :))

    răspunde
  5. deea

    Nu prea ma omoram eu cu ceaiul dar am descoperit secretul care face ceaiul bun. Trebuie sa tii pliculetul in apa exact cat scrie pe cutie altfel o sa iasa amar.

    răspunde
  6. Maimutzica
    Maimutzica

    Eu de aproape 2 ani beau ceai verde. Cel mai mult imi place cel de la Lipton cu scortisoara, cand e fierbinte e putin piscacios, o minunatie. Il beau dupa fiecare masa (maxim 3 cani pe zi – fierbinte), si parca imi topeste mancarea din stomac. In plus imi da si energie, daca nu imi beau ceiul vedere de dimineata am mari sanse sa adorm cu capul pe tastatura la munca :P Noh ca mi s-a facut pofta de un ceai, am fugit sa pun apa la fiert :D

    răspunde
  7. dor_in

    Eu beau mult ceai verde iarna. E foarte bun cel de la Lipton care are adaos de menta, aroma este extraordinara…deja salivez. :)
    Poate faci un post cu programul antrenamentului tau de la sala.

    răspunde
  8. Julie

    Mult de discutat aici. Intamplator sau nu chiar acum 2 zile comentam pe un alt blog pe care il urmaresc vis-a-vis de o postare legata de acelasi subiect…Dar pt ca e tarziu si discutia e lunga, am sa revin maine cu cateva precizari. Din experienta in domeniul wellness…

    răspunde
  9. criserb

    Am zeci de ani de cand nu mai pun zahar in nimic. M-am obisnuit „din lene” ca sa zic asa. E totusi dificil sa stai si sa amesteci la zaharul ala pana se topeste asa ca… am preluat de la ei mei. Daca ei nu puneau zahar in cafea mie imi era lene sa-mi pun si m-am obinuit.

    De atunci nici ceaiul nu vede zaharul si chiar cred ca nu pun zahar in nimic. Nici dupa dulcuri nu ma omor, le mananc doar cand imi e foame, in rest poti sa stai cu savarina (vorbim de prajituri, da? :) ) in fata mea si nu ma ating.

    răspunde
  10. iperu

    eu beau matcha dimineata si mate in timpul zilei, felicitari pentru schimbare!

    răspunde
  11. barbar

    foarte bun articolul. mai ales ca scrie negru pe alb ca aia mici cu f se gasesc in vinul rosu. rezulta vinul rosu = BUN pentru sanatate nu cum cred unele.

    răspunde
  12. John

    Ceaiul verde e foarte bun fara zahar, e adevarat ca are un gust mai ciudat, tine de obisnuinta.Intrebarea e: ce firma producatoare/distribuitoare de la noi ofera cel mai bun produs, sau macar pe-aproape?Din unele discutii anterioare am auzit ca ceaiul care ajunge la noi prin supermarketuri e cam varza.Voi ce stiti?

    răspunde
  13. NICOLETA

    O intrebare:daca in ceaiul de fructe de padure de fapt un mix de macese,afine,stafide,zmeura si alte cele(pe care il beau zilnic si cantitativ 1-2 l),mai pun si cateva frunze de ceai verde de la Plafar,este acelasi efect?Simplu,mi se pare cam amar,dar poate nu stiu eu sa-l pregatesc.Astept sfaturi,multumesc.

    răspunde
  14. Alexandra

    Pe mine m-ai indus in eroare cu poza :) Initial am crezut ca era vorba despre limonada, cea facuta acasa, cu multa miere si lamai proaspete, pe care de-abia astept sa o prepar, cand se mai incalzeste putin ! Si ceaiul verde imi place, mai ales de cand am renuntat la cafea. Felicitari pentru obiceiurile sanatoase si pentru promovarea lor in acest mod. Mie imi displac profund adeptii raw vegan prea exaltati, care uita ca nu au fost asa dintotdeauna.

    răspunde
  15. alex vl

    se poate indulci cu o lingurita de miere..si e super :)

    răspunde
  16. VladM

    Ceaiurile alea la plic de la noi mi se par oribile.
    In schimb, in Cluj cel putin… nu spamuim, ca-i vorba de respect.

    răspunde
  17. Marian S

    Deci avem următoarele adevăruri ştiinţifice:
    – Ceaiul verde are flavonoizi;
    – Şi vinul roşu are flavonoizi, dar mai puţini.
    Rezultă:
    – Pentru o cantitate X de flavonoizi vom bea o cantitate C de ceai verde;
    – Pentru acelaşi X vom bea NxC vin roşu.

    Aham. Am reţinut aspectu`.

    răspunde
  18. joyflint

    Verde – ninja ! Ceai de samurai…

    răspunde
  19. adriana

    Bre,dar ia spune-mi cum mai pup eu dragutul (apropo de usturoi) daca put a usturoi?Tu cum faci?
    Si da, si mie imi place ceaiul verde!

    răspunde
    • Marian S

      Până răspunde gazda, ia te rog şi un răspuns de la mine. E foarte simplu: mâncaţi amândoi usturoi.
      Acesta, evident, omoară microbii. Puteţi încerca şi cu ceapă, asta este un pic afrodisiacă.
      Ascultă aici la un nene cu păr alb în cap.

  20. Lucian

    Cabral, cum ai reusit? cu ce ai inlocuit „fumurile” ? si cum rezisti tentatiei? :)

    răspunde
  21. luki

    Wow, super faza cu fumatul.Azi am doua saptamani fara tigara si asta dupa 19 ani de pufaiala.Ne-am lasat amandoi, cu sotul am dus munca de convingere dar am reusit (vezi articolul cu filmul :))))).
    Dupa vreo 4-5 zile de pauza mi s-a trimis cartea lui Allen Carr-In sfarsit nefumator.Super cartea, nu am lesinat citind mai stiu eu ce descoperiri revolutionare in domeniul lasatului de pufait.Pur si simplu mi-am dat seama ca trebuie sa fii idiot sa inventezi atatea scuze penibile ca sa fumezi: gen imi place sa fumez, lipsa de nicotina ma ucide, etc. Si mi-am promis sa nu ma erijez in doctorul care iti tine predici.Asadar am fumat 19 ani si mi-a placut teribil.Am spus stop pentru ca asa am simtit, ca ajunge.Si asa mi-a fost ffff usor sa ma las.Doar trebuie sa vrei.Ahh si azi am inceput gym, baie de aburi, inot si sauna.Acum stau cu laptopu in brate, nu ma pot misca asa ma dor toate si am aflat ca am muschi de existenta carora nu stiam.
    PS.Ca sa fiu sincera pana la capat, nu am tras nici macar un fum de tigara, dar duminica trecuta am pufait o narghilea, noi locuind in Egipt.Eu zic ca nu se pune.Oricum de la 20-25 de tigari pe zi….suntem tari

    răspunde
  22. Paul

    De aia nu sunt gras inca… ca imi place ceaiul verde.

    răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.