Religie versus evolutionism.

Putem sa ne incordam noi acum cat vrem, oricum nu-i dam de cap. Nu trebuie nici macar sa alegem una dintre tabere, propunerea mea ar fi sa ne uitam la ce spun ambele tabere si sa tragem o concluzie pentru noi.

Acum, tabara evolutionista are cuvantul (gasit la TLP) , daca ma puteti ajuta cu un video care sa sustina teoria expusa de catre religie v-as ramane indatorat.

L.E. Genesis – the 7 days of Creation (Merci Mihai.)

Pe aceeași temă

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...
 • Catalin Zălog
  publicitate

  Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.

 • […] deschide subiectu-mi favorit: Religie vs Evolutie. Eu ma declar ateu si refuz sa cred un zeu ne-a creat pe noi acum ~4.5 miliarde de ani. Da, asta e […]

  răspunde-i
 • Iti recomand documentarul “The secret”. Aia care cred in asa-zisul secret combina intr-un fel spiritualitatea cu stiinta, deoarece au gasit logica in ceea ce pana acum nu parea plauzibil, si au facut totul sa para posibil, chiar si vrajitoriile. Explicatia asta pe care-au gasit-o ei se numeste Secretul si, in opinia lor, cei ce il cunosc si il pot controla au putere nelimitata.

  Ciudat, dar tinand cont de niste descoperiri stiintifice recente privind telepatia (emanarea si receptarea unor semnale radio prin intermediul creierului), chestia asta ar putea fi intr-o anumita masura adevarata.

  Personal, sunt intr-o pozitie neutra fata de toate lucrurile astea, dar am o inclinatie pentru stiinta, pentru ca se bazeaza numai pe afirmatii dovedite.

  răspunde-i
 • Michelle
  • 20.08.2008

  Excelenta afirmatia si propunerea ta:”Nu trebuie nici macar sa alegem una dintre tabere, propunerea mea ar fi sa ne uitam la ce spun ambele tabere si sa tragem o concluzie pentru noi.” Subscriu.

  răspunde-i
 • dragossh
  • 20.08.2008

  @BlogGeorge: atunci de ce am exista?

  Asta e întrebarea care mă face să mă îndoiesc că nu există totuși o entitate creatoare (nu a omului, ci a Universului).

  răspunde-i
 • Ank
  • 19.08.2008

  Ah, postasem de la alt calculator si am scris Anca in loc de Annk de aia imi era comentariul in asteptare.

  Bun Cabral, atunci dau link http://www.youtube.com/watch?v=ZeuFwlovie4

  răspunde-i
 • BlogGeorge
  • 19.08.2008

  @dragossh – deci care e concluzia la ce ai spus?

  Nu exista spirit, exista caracterul tau format de catre cele 6 miliarde de gene din ADN.

  răspunde-i
 • BlogGeorge
  • 19.08.2008

  Cred cu tarie ca religia/religiile au fost inventata ca niste legi primitive. Cum controlezi un grup de oameni primitivi? Foarte simplu faci niste legi si le spui sa se supuna, altfel acest dumnezeu atotputernic (care te iubeste :D) te va pedepsi. Iar politia era biserica/moscheea/sinagoga/etc.

  Astronomii stiu ca soarele va muri (printr-o explozie) in ~6 miliarde de ani. Varsta pamantului este ~4.5 miliarde de ani (evident religia numara numai cativa zeci de mii de ani, at best). Rasa umana a inceput sa fie una constienta acum 50000 ani (un pic mai devreme decat religia), iar acum 60-70000 ani se aproximeaza ca intreaga populatie a rasei umane era de 2000 de oameni si concentrata in africa centrala!!! Asadar, sa punem umanitatea in contextul micro (de acum 70 mii ani) si macro, acela al universului, al miliardelor de planete , al timpului pana cand soarele va distruge sistemul solar (asta daca nu ne distrugem planeta mai intai)… In contextul asta nu stiu cum poti argumenta creatia. Si va rog nu ma luati cu citate din biblie si alte scrieri sacre. Martin Rees (google it) prezice ca peste 6 miliarde de ani (cand soarele va muri) diferenta dintre fiinta umana de atunci si fiinta umana de astazi este la fel de mare precum diferenta dintre noi si bacterii. Asta ca sa-i raspund si lui Albert.

  Daca sunteti interesati de o lucrare academica (in engleza) ce dezbate predarea creationismului in scoli ca alternativa evolutiei va rog sa urmati link-ul:
  http://www.bloggeorge.ca/uploads/evolutie_vs_creatie.pdf

  Da, este lucrarea mea (de 10 :D) desi nu acesta a fost domeniul meu principal de studii.

  răspunde-i
 • dragossh
  • 19.08.2008

  “Poti sa alegi ce vrei dar ca sa ajungi in rai faci numai ce vrea el, altfel te duci in iad. Dar… dumnezeu ne iubeste”

  1. De aceea eu văd cele 10 porunci (care de fapt sunt doar una – iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti) ca pe niste “guidelines”, nu niste reguli stricte pe care dacă nu le respectăm ajungem în iad.

  2. Gândeste-te că, dacă există viată după moarte, raiul si iadul sunt doar două stări de spirit. Un om bun logic că o să fie “în rai” iar un om care a comis fapte oribile sau căruia îi place să-si bată joc de ceilalti n-o să poată să fie decât “în iad”. Cred că noi singuri ne ducem în acele “locuri”, nu că ne trimite vreun Dumnezeu-judecător. Vezi Emanuel Swedenborg.

  3. Dar dacă Dumnezeu n-a creat numai omul? Dar dacă “om” se referă la spirit si nu la trup? 😀

  răspunde-i
 • BlogGeorge
  • 19.08.2008

  Teoria creationista este o prostie. Are ca centru de atentie omul, fiinta umana. Nu poti sa crezi in asa ceva cand in cosmologie se descopera miliarde de planete si galaxii. Cum explica religia si creationistii asta? Pai tot Dumnezeu a creat si universul. Aaaaa, ok.
  Nu poti explica fiinta umana printr-un creator atotstiutor; aceasta zeu, care plin de inspiratie, ti-a dat 2 alegeri rai si iad. Poti sa alegi ce vrei dar ca sa ajungi in rai faci numai ce vrea el, altfel te duci in iad. Dar… dumnezeu ne iubeste 😀

  răspunde-i
 • geretus
  • 19.08.2008

  Cabral… filmuletu asta este o poveste…
  Plecam de la premisa ca asa s-a intamplat… Nu e argumentat nimic… E o ilustrare a Genezei..
  God did that, God did this….

  răspunde-i
 • Loading...