Pe timp de Guvid, când România e prea plină…

Până acum se organizau ai noștri și se împărțeau frumos: o parte la Mamaia, o parte în Grecia, o parte în Turcia, o parte în Bulgaria și restul hai-hui.

În România își făceau vacanța de vară mulți, dar aveai cel puțin la fel de mulți care plecau pe-afară.

În felul ăsta, la noi, chiar dacă era înghesuială… era măcar decent.

Ei bine, în vremuri de Guvid, s-a stricat combinația. Complet.

La Vadu, valuri întregi de oameni iubitori de sălbăticie… au transformat plaja sălbatică și misterioasă în… Rimini cu cacare la boschetto.
Chiar am un prieten care-i pasionat de statistică și a calculat rapid și empiric volumul de năcaz solid evacuat de miile de oameni care s-au relaxat la Vadu pe plajă sezonul ăsta.
Avem acolo un mic Cernobîl…

Plajele clasice, din Mamaia și până în Mangalia, arată de juri că ai noștri-s chinezii de la Qingdao!

La Vamă nu mai zic… oriunde te-ai prăbuși, lovești cel puțin doi-trei deja prăbușiți.

Pe Transalpina sunt oameni blocați acolo din iulie, la ce înghesuială e în fiecare week-end deja sunt legende cu oameni care și-au făcut acte pentru intabularea mașinilor pe post de case.

Centrul Vechi al Sibiului arată ca Piața Victoriei pe 10 august. Dar fără bătaie și fără gaze. La fel și în Oradea și Brașov. Ori în alte orașe cu centre destul de vechi…

Și cu toate că poate până aici câțiva ar fi putut crede că e o postare la mișto… îți spun că toată buluceala asta ne arată că, de fapt, toți incapabilii ăia de s-au perindat prin Ministerul Turismului au fost degeaba.

Da, ăia de cheltuiau bani pentru spoturi dedicate străinilor, să-i convingă să vină la noi, ăia de inventau fel-de-fel de campanii cu nume pompoase, complet și iremediabil inutile… ăia de se fâțâie inutil prin țară, ascunzând mizere interese personale în spatele unei mime de-a salvatorii turismului.

Da, ăia.

Cu ce or fi greșit oamenii țării ăsteia de n-au parte niciodată măcar de vreo doi-trei care să ajungă la conducere și să-și facă treaba?!

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...
 • Catalin Zălog
  publicitate

  Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.

 • Andrei
  • 06.09.2020

  La asta mă gândeam și eu, nu cred că e o problemă de ghinion ci mai degrabă de modul în care e stabilit sistemul. Puțin probabil să vină cineva să își facă treaba daca nu se schimbă fundamental cadrul in care sa o facă, cum e motivat, măsurat, tras la răspundere, etc..

  In altă ordine de idei, dar tot pe subiect, turismul are și o componentă privată considerabilă. Aici fără un cadru legal bine pus la punct, aglomerația din vara asta nu cred ca e un incentive pentru creșterea calității serviciilor. E de ajuns un review, acolo unde autoritățile permit nerespectarea regurilor?

  • Cabral Ibacka
   • 07.09.2020

   Da, ai dreptate și la 1 și la 2.
   La 1… cadrul este atât de strâmb, încât un om, oricât de dedicat și bine pregătit ar fi, probabil se pierde.
   La 2… cum spui și tu, revenim la punctul 1. Că… cine să pună la punct acel cadru legal?

   Totuși… de undeva trebuie s-o luăm. Că “aici” am tot stat…

  răspunde-i
 • Carmen
  • 05.09.2020

  Wtf? E de vina ministerul turismului ca romanul ,,educat,, face kk pe o plaja salbatica sau ca se buluceste ca vita proasta ?

  • Cabral Ibacka
   • 05.09.2020

   Gândește.
   Aici e vorba de investiții, de mărirea capacităților de cazare, de dezvoltarea unei infrastructuri care a rămas la fel ca pe vremea cizmarului.
   E vorba despre a avea o ofertă care să facă față cererii.

   În loc să vii cu uatăfac, mai bine încerci întâi să înțelegi despre ce-i vorba.

  răspunde-i
 • Loading...