Îți recomand să oprești la OZN-ul de piatră din Bulgaria

În week-end-ul cu 1 mai ne-am luat roțile pe spinare și-am tăiat-o spre sud. Prima oprire a fost undeva prin Bulgaria, unul dintre ai noștri a văzut o buburuză pe șosea și de bucurie s-a întins pe jos s-o vadă mai bine.

N-au pățit nimic nici el și nici mobra dar de la alți motoriști am preluat din zbor propunerea să trecem pe la OZN-ul de piatră din Bulgaria, cel de la Buzludja.

Auzisem de el, știam cam pe unde e și chiar dacă nu mă dau în vânt după excesele inutile lăsate în urmă de comuniști am zis că un mic ocol nu strică, să văd oroarea.

În plus, declarațiile vremii spuneau că monumentul cinstește și memoria soldaților români căzuți alături de bulgari în luptele cu turcii.

Așa c-am mers…
Buzludja, OZN UFO Bulgaria 2-2

 

Trist. Dezolant. Inutil.

Imaginează-ți Casa Poporului după 20 de ani de degradare. Aceeași grandoare falsă, megalomanie imbecilă la care privești în sus, uimit fiind de inutilitatea efortului.

Buzludja, OZN UFO Bulgaria 2-4

Litere de fier-beton de 60 de kile agățate de pereți de fier-beton de milioane de kile…

Buzludja, OZN UFO Bulgaria-7

Cu tot respectul pentru aspirațiile înalte la care omenirea tinde câteodată… dar dacă banii ăștia intrau într-un parc de distracții ar fi fost de milioane de ori mai bine folosiți decât așa.

E de vizitat? Da, chiar îți recomand să oprești, de ești prin zonă, pentru a vedea încă o dată ce s-a întâmplat în trecut, pentru a cântări cu ochii de acum cât de… degeaba a fost totul.

Buzludja, OZN UFO Bulgaria-6

Dacă vrei să citești istoria completă a OZN-ului de piatră din Bulgaria găsești aici multe referințe.

Cred că cea mai bună variantă să oprești aici este în drum spre Grecia, iar asta înseamnă să treci granița pe la Makaza, punctul de frontieră cel mai nou. Noi pe acolo mergem de fiecare dată, e cel mai liber drum doar că la vamă în week-end-urile de vară se mai formează coadă.

Și harta OZN-ului (e șosea până sus, se poate urca cu mașina sau motoreta, e gratis – atenție, acum am găsit și un ac de păr cu zăpadă):

Pe aceeași temă

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...
 • Catalin Zălog
  publicitate

  Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.

 • Mihaela
  • 10.05.2015

  Nu se poate intra in el? Mie acolo mi separe mai interesant, cel putin in poze pare ca un episod din star war… 🙂

  http://webstage.bg/images/buzludja/buzludja-small-web.jpg

  • Cabral Ibacka
   • 11.05.2015

   Ba, se poate. Într-una dintre poze se vede intrarea.
   Dar nu m-a pasionat defel…

  răspunde-i
 • Cristian
  • 08.05.2015

  Bai cat de tare arata..pare si pe un deal constructia

  răspunde-i
 • Razvan
  • 07.05.2015

  Nu inteleg de ce multi lovesc in Casa Poporului aka Palatul Parlamentului complet inutil. Exista Pentagonul in SUA (daca vorbim de cladiri administrative), exista cladiri imense si in alte zone ale lumii, si cand spun asta privesc spre Asia. Nu ma intelegeti gresit, n-am nicio treaba cu comunismul si nici n-as vrea sa traiesc acolo vreodata, nu sustin un astfel de regim cretin si total neconform cu realitatea, dar de ce sa nu fim obiectivi si sa apreciem ce s-a facut? Palatul Parlamentului, Portile de fier, Centrala atomica, Canalul Dunare – Marea Neagra, sistematizarea Oltului, sistematizarea Dunarii, aparitia Marii Insule a Brailei si multe altele, proiecte care au ramas in paragina (Canalul Dunare-Bucuresti). Cu ce sunt astea gresite? De ce sa lovim in ceea ce parintii sau bunicii nostri au muncit din greu? De 25 ani nu mai vedem un proiect mare in Romania, ba chiar nu suntem in stare sa facem o amarata de autostrada sau 10 statii de metrou. In momentul asta nu avem niciun drept sa criticam ce s-a facut, pentru ca acum nu se mai face nimic. Uneori stau si ma intreb daca propaganda asta occidentala ne ia mintile chiar atat de tare. Vrem sa fim “capitalisti” dar suntem condusi de oameni cu mentalitate comunista, crescuti in comunism, indiferent ca ne place sau nu sa recunoastem asta.

  • Cabral Ibacka
   • 09.05.2015

   1. Amesteci Casa Poporului cu sistematizarea Dunării. Complet greșit.
   2. Faptul că avem monstruozitatea nu înseamnă decât că ne folosim de ceva deja construit. Dar asta nu înseamnă cu monstruozitatea nu ar fi o matahală cu handicap sever.
   3. Părinții și bunicii au muncit la paguba asta cu silă. Nu era de voie, era de nevoie.
   Concluziile le tragi tu.

  răspunde-i
 • Nici eu nu prea inteleg “ce-a vrut sa zica poetul” cu monumentele astea, la ce folosesc. Ma indoiesc ca soldatii carora le sunt dedicate le privesc cu mandrie de acolo, de sus.

  răspunde-i
 • tonys
  • 07.05.2015

  Tre sa ai mult curaj sa mergi pe drumurile din Bulgaria.Bine ca v-ati intors intregi si cu agregatele sub voi.

  răspunde-i
 • Aceeasi poveste si cu mamutul de la Eroilor (Bucuresti). Cladire cu potential in care s-au culcusit gandacii si alte rude zecipede d’ale lor. Cred ca meritam o medalie, parol….

  • Cabral Ibacka
   • 09.05.2015

   Da, Casa Radio. O să coste o grămadă doar să o pună cineva la pământ… ar fi costat o altă avere să o termine cineva.
   Cum o dai, genul ăsta de mamut e pagubă…

  răspunde-i
 • Investiții inutile se pare ca se fac peste tot, dar când te gândești ca sunt oameni care ar fi putut beneficia cu adevărat de pe urma acelor bugete te apuca tristetea..

  răspunde-i
 • Bogdan
  • 06.05.2015

  Daca mai vrei un monument fain la ei, ia-o prin Veliko Tarnovo – Gabrovo – Kazanlak. Intre Gabrovo si Kazanlak, super drum de serpentine, si in varful muntelui este acel monument: SHIPKA. (http://en.wikipedia.org/wiki/Shipka_Pass)

  răspunde-i
 • Loading...