La mulți ani, România!

De fiecare dată când un străin îmi povestește despre România realizez că țara asta împrumută, de fapt, fața fiecăruia dintre noi.

Când privești în ochi un combinator, un ciorditor, un leneș gata de cele mai josnice nimcnicii… atunci vezi o Românie combinatoare, leneșă, urâtă…

Când privești în ochi un om frumos, un muncitor, un zâmbitor… România îți zâmbește larg, optimist, frumos.

Noi facem România.

Din gesturi mici sau mari, ajutându-i pe cei ce au nevoie sau aruncând gunoaie pe stradă, zâmbind oamenilor când ne întâlnim cu ei sau înjurând babele pe trecere… fiecare dintre noi facem România să fie așa cum e.

E urâtă? Se poate. Dar asta ni se datorează și nouă.

E frumoasă? E bine. E cu atât mai bine dacă frumosul acela vine și de la noi, chiar dacă o mică parte.

Ne-au tot spus vorbe.

Ne-au îmbârligat că noi putem face ce vrea buricul nostru cât timp mergem și votăm, că așa faci România frumoasă, votând.

Și ne-am dus și-am votat, apoi ne-am culcat pe-o ureche că… gata, ne-am făcut treaba, acum e rândul altcuiva.

Ne-au convins că dacă suntem cetățeni cuminți și ne plătim taxele… noi nu mai avem nimic de făcut, să-i lăsăm pe ei să se ocupe de țară. Și-așa am făcut, de-au furat ăștia până și umbrele pădurilor strămoșilor țării.

Ce au omis tot timpul să ne spună este că țara asta nu există fără oameni.

Și n-au spus niciodată că țara asta este întotdeauna, de fiecare dată, fără excepție… așa cum sunt oamenii ei.

România nu există fără români.

România nu face decât ce fac românii.

Și-atunci când românii vor decide să facă bine, să nu se mai lase furați, să nu mai fenteze sistemul și nici să nu mai permită să fie fentat sistemul… când românii vor începe să ceară socoteală pentru fiecare leuț… când românii vor alege să facă ce trebuie și nu ce e ușor… atunci România asta va fi spectaculos de frumoasă. Pentru că românii din ea vor fi spectaculos de frumoși.

La mulți români frumoși, România!

La mulți ani frumoși, România!

tricolorul Romaniei

Pe aceeași temă

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...
 • Catalin Zălog
  publicitate

  Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.

 • Andreea
  • 05.12.2015

  La Multi Ani, Romania!

  răspunde-i
 • Alex
  • 02.12.2015

  In mare ai dreptate dar discutia e mai larga aici. Eu de exemplu nu ma consider nici combinator nici cocalar sau interlop. Dar la ce am lucrat eu si la ce ma pricep nu am gasit o perioada nimic care sa ma multumeasca financiar si a trebuit sa traiesc din ceva asa ca de 2-3 ani fac diverse “combinatii” si o duc mai mult decat decent. Nu sunt lenes, lucrez de la 15 ani dar pe salariile care mi s-au oferit nu am avut de ales. Nu tepuiesc pe nimeni, nu jignesc pe nimeni, nu profit de altii doar imi vad de treburile mele si sunt discret fara sa deranjez pe nimeni. Deci nu toti “combinatorii” reprezinta Romania.

  răspunde-i
 • Pastor Robert
  • 02.12.2015

  Foarte adevarat este ce ai scris in acest articol, in primul rand trebuie sa ne schimbam noi oamenii, sa facem lucruri mai bune in fiecare zi si lucruri care ne fac fericiti.

  răspunde-i
 • Alin
  • 02.12.2015

  La multi ani drag roman, la multi ani dulce Romanie, trezeste-te mai repede!

  răspunde-i
 • Stefania
  • 01.12.2015

  La multi ani, roman frumos !

  răspunde-i
 • mirela
  • 01.12.2015

  Eu cred cu tarie ca schimbarea sta in noi: daca vrem o tara civilizata, trebuie sa fim noi insine oameni civilizati! Si pe principiul “mic cu mic se face mare”consider ca fiecare putem aduce ceva bun fara sa ne lamentam ca ” cu o floare nu se face primavara”! Daca pentru noi e prea tarziu, inca ne putem lasa copii intr-o Romanie civilizata, ca frumoasa este tara noastra! Totul tine de noi! La multi ani, romani de pretutindeni!

  răspunde-i
 • Elena
  • 01.12.2015

  Intr-o tara in care toata lumea cere si putini sunt cei ce ofera , intr-o tara in care mama (o colega )nu-si lasa puiul de 22 de ani sa munceasca pe motiv ca ar castiga doar 700-1000 de lei( fara sa aiba o pregatire anume) in schimb prefera sa alerge ea la doua locuri de munca . Tara in care bolnavi de leucemie care nu au lucrat o zi in viata lor primesc tratamente de mii de euro , unde tiganii stau la usa terapiei cate 10 si daca pateste ceva piranda lor e vai de personalul medical, daca afisezi regulile de acces in sectie fie ea terapie acuta sau ATI esti ignorat si intra cu toalele de pe strada (si nu ma refer doar la tigani), nu se gandesc la ce riscuri sunt expusi bolnavii fie parinti , frati etc. O tara unde copilul de 3 ani sta cu tableta in mana si mama , mama ce mandri ii sunt parintii ca stie copilul sa dea cu degetul pe ecran si lista poate continua la nesfarsit din pacate. Sunt mandra ca sunt roman si sunt deacord cu proverbul ,,Orice padure are uscaciunile ei ” dar a noastra are pre multe …….uscaciuni.

  răspunde-i
 • Loading...