Iarna pe lac (1 of 4)

Hei.

Dă-i un <play>, zic… și citește. De ai timp și chef…

Știi, am fost crescut să fiu puternic. Să duc. Să mă descurc. Să nu mă las. Să insist. Să lupt.

Am fost educat să nu mă vait. Să înțeleg că viața este – de cele mai multe ori – grea. Că nimic nu-ți vine ușor.

Am fost învățat că nimic nu mi se cuvine. Că trebuie să muncesc. Să mă zbat.

Mi-au explicat de mic o chestie simplă: n-ai voie să fii moale. Spatele drept, privirea înainte, strânge sufletul și nu da semne de slăbiciune.

Că lumea e rea. Că Lumea e grea. Că viața înseamnă luptă.

Hei, nu contrazic nimic din ce-am scris mai sus.
Dar câteodată e bine să spună cineva și restul…

Să-ți spună că e OK ca uneori să nu fi stâncă.
Să-ți arate că nu trebuie să fii puternic 24 din 24.
Să-ți explice că nu e totul o luptă.
Să-ți povestească de chestiile bune care vin și pe gratis. Cum ar fi, de exemplu, prietenii ăia mișto.
Să-ți zică despre fericire și despre faptul că e OK să fii fericit. Dacă nu ești vreo specie nefericită de scârbă… chiar meriți să fii fericit.
Meriți să fii fericit. Meriți să fii fericită.
Și că e normal ca uneori să fii slab.
uneori te poți opri din lupta asta.
deseori viața este despre pace… nu despre războiul pe care ne-au învățat să-l ducem.

Hei, e o perioadă bună să te oprești din ce faci, să te apreciezi, să te înțelegi și să-ți dai voie să fii mai moale, mai om.
Hei, e o perioadă bună să ții la tine și la viața ta.
Hei.

Pe aceeași temă

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...
 • Catalin Zălog
  publicitate

  Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.

 • Adriana Falip
  • 18.12.2022

  Și eu am fost crescuta așa! Si frații mei! Ai mei știau de fericire? Da’ de unde! Copilăria n-a fost una fericită, prima căsătorie nici atâta! Și iată totuși că am văzut luminița de la capătul tunelului! Și mă bucur frate ,în fiecare zi. De tot și de toate. Dacă ploua și e ceață eu sunt fericită Și dacă nepoții îmi fac bazar în toată casa! Sunt babă, dar sunt un viață!

  răspunde-i
 • Alina
  • 18.12.2022

  Sper ca esti ok, ca in ultima vreme prea ne dai cu de astea de ajung pe la canalele lacrimogene. Sper ca esti fericit

  răspunde-i
 • Gabriel Vasilica
  • 18.12.2022

  [a nu se publica]
  Ai mancat un i pe undeva, si sigur a fost din graba
  “ Să-ți spună că e OK ca uneori să nu fi stâncă.”

  răspunde-i
 • Alexandru
  • 18.12.2022

  Hei Cabral ! Cred ca toți ne regăsim în gândurile tale pe care le-ai împărtășit cu noi ! As mai spune ceva . Viata este scurta, timpul se scurge foarte repede , perfid și fără băgare de seama, iar când ne trezim și vedem cum au trecut anii, ne întrebam, de ce nu am făcut, nu am fost, nu sunt…………………………. ……… Asa ca ar trebui sa ne bucuram și sa fim fericiti pentru fiecare clipa pe care o petrecem în aceasta viata, care este unica și nu se mai repeta, alături de familie, prieteni, oameni cu care interacționat. Este foarte ușor sa faci rău, sa jignești, sa denaturezi , etc printr-un simplu gest, o vorba spusa aiurea sau pur și simplu ca asa ai vrut.Sa faci bine, sa fii fericit cu ceea ce ești, cu ceea ce ai tu și ai realizat ? Greu, foarte greu în societatea în care trăim acum.Cred ca pentru a fi fericiți, mare parte din oameni si-au creat propria bula in care traiesc, fara ai mai interesa de ceilalți și de ce se întâmplă în jurul lor. Probabil ca este un mod de a fi fericiți. Din păcate în prezent, foarte mulți tineri sunt singuri, nefericiti, sufera pentru ca nu au fost pregătiți pentru lumea aceasta în care relațiile de asa zisa prietenie s-au construit virtual pe diverse rețele de socializare, iar în viata reala nu se descurca, sunt anxioși, sunt timizi, sunt dezamăgiți, incapabili de a construi relații de durata, bazate pe sentimente și trăiri .
  De cei de lângă noi, ce sa.mai zic.Citi dintre noi își sacrifica, cel mai de preț lucru pe care-l pot oferi ? Timpul.Pentru a aduce bucurie, speranța și lumina celor ce au mai multa nevoie decât noi. Inclusiv timpul pe care-l petrecem cu cei dragi.
  Dupa ce nu vom mai fi sau după ce dispar persoane dragi din viata noastră, singurul lucru rămas sunt amintirile.Cel mai frumos este când cineva își aduce aminte de altcineva drag, sa zâmbească, sa rada, sa se bucure, sa retrăiască clipele frumoase petrecute împreună.Am un prieten care in refrenul unei melodii( versurile ii aparțin lui Dan Constantinescu), spune asa :
  “Fericirea e simpla
  Sta în lucruri mici”
  Păcat ca noi le complicam.
  Nu doresc sa întru în polemici cu nimeni.Acestea au fost gândurile mele și atât.Nu judec pe nimeni și comportamentul sau felul de a fi al altcuiva.
  Mulțumesc.
  Cu considerație,
  Alexandru

  răspunde-i
 • Ion
  • 18.12.2022

  Puterea de a fi vulnerabil.

  răspunde-i
 • Mary
  • 18.12.2022

  E dureros de trist sa fii abandonat de nepoții pentru care și făcut ORICE ,ORICAND,după infarcturi,după operații la inimă, după proteze pe coloană vertebrală, de multe ori muncind cu perfuzii legate de un suport improvizat ,legat de gât. Sa trimiți bani după toate mesajele primite ,mesaje ce credeam a fi adevărate dar erau minciuni. La o anumita vârstă, majoră, un nepot sa fie obligat de părinți sa te arunce la gunoi pentru că nu mai ai putere sa dai ,să dai,să dai . Eram tare fericită când mergeam cu ei peste tot și nu le refuzam nimic. Dar unde este influență negativă, dispare fericirea. Mi-aș dori sa fiu asemenea descrierii tale.

  răspunde-i
 • Loading...