Sari la conținut

Am citit de curând povestea unui om altfel. Naoto Matsumora este unul dintre japonezii evacuați de urgență după nenorocirea de la Fukushima.

Oamenii au fost evacuați toți.

Animalele… nu. Animalele au fost lăsate pe loc, în voia sorții, o parte dintre ele fiind abandonate legate sau chiar încuiate în hambare. Multe au murit.

Asta până când Naoto a decis să-și bage picioarele în ea de radiație și s-a întors.
Inițial s-a întors pentru a avea grijă de animalele lui, cele pe care le lăsase în urmă. Apoi… și-a dat seama câte animale aveau nevoie de ajutor…

Gardianul de la Fukushima

De patru ani are grijă de animalele abandonate, cu bani din donații.

Guvernul Japoniei i-a interzis să mai facă asta… dar nu pare să-l deranjeze deloc treaba asta. Și parcă nici Guvernul nu pare să aibă chef să-l alerge pe om printre radiații…

Găsești povestea întreagă, alături de multe alte fotografii, la Plictisitul Panda. ;)

5 comentarii despre "Gardianul radioactiv de la Fukushima"
 1. Bea

  Ce OM! Prea putini ca el…

  răspunde
 2. Irina Radu

  Un suflet mare, foarte foarte mare. Un gest socant si admirabil in acelasi timp. Un capitol bulversant din povestea „Victime fara vina”

  răspunde
 3. Cris-Mary

  Increderea in umanitate restaurata! Suna mai bine in engleza dar cam asa este. Cata bucurie am in suflet cand vad ca mai exista bunatate in lume si ca mai exista oameni buni. Devin din ce in ce mai rari astfel de oameni!

  răspunde
 4. Prahovenii

  Pacat insa ca in alte parti ale tarii sale, oamenii mananca cainii si ii trateaza cu o cruzime de nedescris. El este o exceptie, e acel „special”. Trist ca oamenii ca el sunt tot mai rari..

  răspunde
  • Baldur

   @prahovenii
   Prietene, in Japonia (da, Fukushima e in Japonia, la fel si Hiroshima) NU se mănâncă câine. Nu numai ca nu se mănâncă dar cățeii sunt foarte iubiți si răsfățați.

   Pentru știința ta, câine se mănâncă in Viet Nam, in Korea si in China. Chinezii chiar au dezvoltat rasa Chow-chow pentru carne ( in chineza chow-chow înseamnă gustos).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.