M.Ap.N. se face că plouă în cazul lui Max?

Mie mi-au plăcut întotdeauna militarii. Oameni serioși, de cuvânt, pe care te poți baza.

Din povestea cu Max au ieșit șifonați rău, au fost huliți pe scară largă militarii noștri, asta după ce l-au abandonat pe unul de-al lor, un erou, chiar dacă nu biped.

Max Câinele ErouAcum militarii se regrupează și răspund cu noi reglementări legate de necuvântătoarele din armată.

Reglementările sunt foarte bune dar n-au legătură cu Max al nostru, cazul care a pornit tot scandalul.

Din câte se comunică pe site-ul ministerului, reglementările au legătură cu animalele de serviciu cu stare de sănătate bună dar care depălesc limita de vârsă, și se mai referă la câinii de serviciu care nu mai îndeplinesc standardele cerute pentru anumite misiuni și care pot acum să fie reîncadrați în alte categorii de serviciu.

Din ce comunică biroul de presă nu se vorbește nicăieri despre animalele de serviciu ce nu mai pot îndeplini niciun fel de sarcini, așa cum este Max, grav bolnav.

Acum sunt două variante:

a) cine trebuia să se ocupe de reglementările astea a uitat ce avea de făcut…

b) comunicatul de presă nu este tocmai bine ticluit.

Mai jos reproduc comunicatul oficial, preluat de pe site-ul M.Ap.N. (aici):

 

COMUNICAT NR. 336
Data: 21.12.2014

Noi reglementări privind gestionarea animalelor de serviciu în M.Ap.N.

Ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, a semnat în această săptămână, actul normativ cu caracter intern privind gestionarea în M.Ap.N. a animalelor de serviciu.

Instrucţiunile din domeniu au fost modificate prin reformularea unei secţiuni instituindu-se astfel reguli specifice privind gestionarea animalelor (caii şi câinii de serviciu).

Conform noilor prevederi, animalele de serviciu care îşi păstrează capacitatea de muncă şi au o stare de sănătate bună se menţin în aceeaşi categorie de serviciu în care sunt încadrate, chiar dacă depăşesc limita de vârstă prevăzută de instrucţiuni.

În situaţia în care câinii de serviciu îşi pierd aptitudinile de muncă sau nu mai îndeplinesc standardele cerute pentru categoria de serviciu în care sunt încadraţi, aceştia vor fi reîncadraţi în alte categorii de serviciu (corespunzătoare aptitudinilor curente – pază, însoţire etc) şi vor fi menţinuţi în activitate pe toată perioada vieţii, beneficiind de drepturile aferente.

Pe aceeași temă

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...
 • Catalin Zălog
  publicitate

  Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.

 • Mihai
  • 26.12.2014

  Sper sa fie doar o omisiune sau o greseala de redactare. Max merita respectul si aprecierea noastra a tuturor!!!

  răspunde-i
 • Monica
  • 26.12.2014

  Problema reala este ca aceste animale nu prea pot fi tratate daca se imbolnavesc. De ce? Pentru ca sunt prea putine in armata romana incat sa devina convenabil pentru vreo firma de medicamente sa faca vreun contract cu ministerul. In concluzie, nu le pot trata decat cu bani din propriile buzunare. Si astfel se ajunge la animale aflate in incapacitate de munca.

  răspunde-i
 • Ioan Săbăduş
  • 26.12.2014

  Ceva asemanator se intampla si in Politie si Jandarmerie. Totusi in majoritatea cazurilor in care un caine este “clasat”, este luat acasa de catre lucrator, unde mai traieste aproximativ 5-7 ani. Dupa legile din ministere, sa ne bucuram ca nu l-au omorat si sa nu mai stie nimeni de el.

  răspunde-i
 • andreeaw
  • 26.12.2014

  sincer, chiar m-am infuriat rau pentru asta: max, o fi el caine, dar cand a salvat vietile oamenilor a fost bun, nu? acum il aruncam la gunoi? asa facem si cu veteranii??? ii aruncam?

  răspunde-i
 • Pyro
  • 26.12.2014

  Ce pot sa zic decat nesimtiti. Ca deobicei politicienii nostri se fac ca ploua, arunca niste praf in ochi la prostime sperand sa nu se prinda, si se intorc pe partea cealalta sforaind in continuare. Mizerabili!
  Si aici nu e neaparat vorba de militari, e vorba de ministri si alti parveniti plictisiti si neinteresati.

  răspunde-i
 • dana
  • 25.12.2014

  Poate ar trebui sa aflam o adresa de mail si sa trimitem cat mai multi mesaje scurte, dar clare. Pana la urma, de noi depinde max si alte animale ca el. Ne putem mobiliza, sa nu avem incredere in cei care l-au abandonat ca acum vor avea grija de el.

  răspunde-i
 • Loading...