Doamne, ferește-ne de spitalele noastre!

Pentru unii România e frumoasă, pentru alții e urâtă. Lucruri, amănunte, întâmplări, toate astea și multe altele dau coerență percepțiilor noastre față de țara în care trăim.

Un loc de muncă bun alături de o retribuție pe măsură te suie pe dealul mulțumirii și poți ajunge să spui că România e frumoasă.

O familie frumoasă și mulți prieteni mișto alături de care îți aranjezi viața bine… România e frumoasă!

Un ochi înclinat către frumos și care observă superbele linii peste care se arcuiesc rochițe și bluzițe pe stradă… România e frumoasă!

spitalPoți găsi multe motive (depinde și de om, că sunt unii care nu văd urmă de frumos nici la Luvru!), multe zic eu, după care să tragi concluzia că România e frumoasă.

Dar după ce ai fost măcar o dată într-un spital românesc… plesnești peste ochi pe oricine vine și-ți susține în față partea cu frumosul.

Spitalele noastre sunt în proporție de 90% praf.

O atmosferă aglomerată cu oameni nervoși, agitați și chinuiți. Holuri urâte, vorbe tăioase, priviri piezișe…

Și mai presus de toate avem hegemonia cuvântului NU.

NU se poate, NU avem, NU știu, NU puteți, NU găsim, NU știm. Omul, de când intră pe poarta spitalului nu aude altceva decât NU.

NU parca acolo, NU aștepta acolo, NU intra acolo, NU se poate acum, NU vă așezați acolo!

sistemul nostru sanitar ar trebui să se numească NU.

ar fi mai simplu și mai cinstit…

Și e incredibil cum situația asta rămâne în picioare de atâția ani. E incredibil cum de nu este în stare nimeni să se ocupe astfel încât atunci când intri pe poarta unui spital să nu te simți ca în curtea unui lagăr de concentrare.

Și ne uităm, desigur, la alții și ne apucă stupefacțiile când vedem că în țări nu neapărat mai civilizate decat a noastră lucrurile stau altfel.

La noi…

– NU se poate. Și nu vă inflamați, că tot la noi ajungeți!

Pe aceeași temă

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...
  • Catalin Zălog
    publicitate

    Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.

  • axasport
    • 16.05.2014

    Stii, vorba aceea…te fereste pana te nimereste…Asadar, mai bine sa se faca ceea ce trebuie cu bani de CAS…

    răspunde-i
  • Florin Dr.
    • 14.05.2014

    In sistemul de sanatate sunt investiti bani relativ putini. Problema cea mare este ca mare parte din acesti bani putini merg in buzunarele oamenilor corupti, din conducerile spitalelor si mica parte se indreapta inspre nevoile pacientilor. Este extrem de trist sa platesti asigurare medicala, iar cand ai probleme esti obligat sa iti cumperi medicamente daca vrei sa supravietuiesti.

    răspunde-i
  • Sandra
    • 14.05.2014

    Am avut si eu o experienta recenta. Prestigiosul Spital de Urgenta “Floreasca” pe care toata lumea il lauda mi-a lasat un gust amar.

    http://www.sandraclipea.ro/de-pe-holurile-spitalului

    Trist, foarte trist…

    răspunde-i
  • d
    • 14.05.2014

    Avem ce meritam!
    Vorbesti de spitale urate dar gandeste-te ca sunt multe localitati in care s-au inchis si spitalele alea urate si noi am stat ca prostii si nu am zis nimic.

    s-au intamplat atatea lucruri mizerabile in tara asta si se intampla in continuare si noi stam si nu zicem nimic (un exemplu e cazul cand oamenii cu handicap gen fara un picior au trebuit sa se duca la spital sa dovedeasca ca au inca acel handicap ) si noi ceilalti am vazut si nu am mai zis nimic.

    de ce nu zicem nimic?
    Astept raspunsuri de la voi…

    răspunde-i
  • Memoris
    • 14.05.2014

    Si mie imi este teama de spitale si ma gandesc cu groaza la situatia in care trebuie sa ajung acolo si imi va fi greu sa dau spaga ca sa ma trateze mai atent. Sunt destul de “anti” spaga in orice ocazie as fi. Dar m-am gandit si la situatia in care ar fi copilul meu in spital si doar prin spaga s-ar putea rezolva treaba bine, ce as face? Inca nu vreau sa imi dau raspunsul pentru ca nu am ajuns in situatia respectiva. Chiar daca articolul nu este despre “atentii”, cand se discuta despre spitale, subiectul discutiei se indreapta si catre bani.
    Cabral, sper sa nu fiu inteleg gresit, dar sunt curios daca atunci cand te recunoaste personalul medical, se vede o schimbare in atitudine?

    răspunde-i
  • Silviu
    • 14.05.2014

    Cabral, unde tot mergi tu la ORL Panduri e destul de ok….iar salile de operatie arata ca in House 🙂
    Nu stiu ce sa zic de alte spitale, insa este greu sa se gaseasca bani cand un dulap costa 8000 lei…iar in IKEA fix acelasi este 300 lei. si exemplele pot continua.
    Sa speram ca nu este nevoie sa interactional cu spitalele de stat…cei tineri care mai lucram prin corporatii mai avem si norocul abonamentelor la clinicile private incluse in pachetele de beneficii.

    • Cabral Ibacka
      • 14.05.2014

      Ei bine, pentru mine exact Panduri-Hociotă este excepția în bine.
      Cât despre clinicile private… dpmdv sunt bune pentru analize și chestii entry-level. Dacă vrei ceva serios, dacă problema e serioasp… tot la stat te trimit. Deci…

    răspunde-i
  • Miere Sabadus
    • 13.05.2014

    Vrem nu vrem, ajungem toti sa vedem realitatea. Cand esti tu in situatie, este mai bine, dar cand stai langa cineva drag si vezi cu sufera fara sa fie bagat in seama … Scrie clar si mare afisat pe un perete, dupa cat timp esti bagat in seama dupa ce ajungi la urgente. Cateodata ajungi chiar sa devii mai sanatos stand la rand 🙂
    Totusi exista si ceva bun cand treci prin asa ceva, faci tot posibilul sa nu te mai intorci. Esti mult mai atent la alimentatia ta.

    răspunde-i
  • lotusull
    • 13.05.2014

    Eu sper din tot sufletul ca atunci cand o fi sa fie timpul sa nu ajung sa mor intr-un spital. Vreau sa raman la mine acasa cu cei dragi langa – care sa ma pupe, sa ma iubeasca, sa-mi dea cioco si asa macar sa mor linistita. A, merge si niste muzica si neaparat niste glume – sunt sigura ca o sa reusesc sa ma hlizesc si cu tubu de oxigen/ perfuzia dupa mine 🙂
    P.S. Mesria mea de baza e cea de asistenta. Cat m-am perindat prin spitale am cunoscut oameni absolut remarcabili, dar si destui din ceilalti.

    răspunde-i
  • Andreea Paslaru
    • 13.05.2014

    Cabral, cu bani, faci spitalul mai “frumos” iar in momentul in care viata ta e in pericol sumele nu mai conteaza. Dai oricat numai sa fie bine.

    răspunde-i
  • Mihai
    • 13.05.2014

    De starea in care se afla spitalele, justitia sau alte institutii de stat sunt de vina in egala masura politicienii si cetatenii acestei tari frumoase. 90% din cetateni sunt sigur ca pleacă cu gândul ca pot rezolva ceva daca dau o “atentie”. De la p simpla amenda, schimbat un act de identitate pana la o operatie făcută cu prioritate, toate se rezolva cu atentii. Daca ar fi mutati mâine toti romanii intr o tara ca Germania, ar transforma-o peste noapte intr-o tara plina de coruptie, pentru ca ne lipseste educatia civica. Am sperat ca mentalitatea se va schimba odata cu generatia mai tânără, dar au copiat si tinerii aceleasi obiceiuri…

    • Miere Sabadus
      • 13.05.2014

      Mihai, da-mi voie sa te contrazic.
      Cum crezi ca au devenit nemtii sau altii asa educati ? Chiar crezi ca oamenii sunt animale care sa inteleaga de vorba buna si cu recompensa ? NU ! Au legi dure care sunt puse in aplicare.
      In tara asta se poate schimba totul doar cu legi si oameni care sa le puna in aplicare.
      Iti ofer un exemplu. Tara asta ar merge mult mai bine fara 70-80% dintre bugetari si aici ma refer in primul rand la : politisti, politisti de frontiera, vamesi, jandarmi, pompieri, … Cum ? Mai putini sefi si mai multi executanti, platiti foarte bine, dar in momentul cand incalca legea sa stea dupa gratii.
      In ce priveste generatia tanara gresesti, ei chiar incearca sa schimbe ceva, chiar fac eforturi mari, dar … foarte putini reusesc ceva. Ajung tinerii la un anumit nivel de lupta impotriva coruptilor incat prefera sa plece din sistem, sau sunt “ajutati” http://www.satmareanul.net/2012/11/14/jandarmul-care-l-a-incatusat-pe-gabor-kereskenyi-a-fost-declarat-nevinovat/

    răspunde-i
  • Loading...