Sari la conținut

Așa harnic cum mă știți, a început anul nou… m-am apucat de plătit impozitele (bine, recunosc, nu eu… nefasta).

De anul ăsta a apărut un impozit nou pentru proprietarii de apartamente: impozitul pe teren*, **.

Cum care teren? Terenul de sub bloc!

Adică plătești impozitul pe apartament. Majorat.

Dar ai de plătit și impozitul pe terenul de sub bloc. Cotă indiviză.

* în Sectorul 3, București. Apartament de 3 camere, 8 lei impozit

** în Sectorul 4, București. Apartament 4 camere, 12 lei impozit.

19 comentarii despre "De anul acesta proprietarii de apartamente plătesc impozit… pe teren."
 1. Alex
 2. Roxana

  Ciudat, mie mi-a scăzut impozitul cu aproximativ 60 de lei față de anul trecut. Apartament cu două camere, sector 4. 4.5 lei impozitul pe teren dintr-un total de 207.

  răspunde
 3. Carmen

  Mai nou,conform noului cod fiscal,trebuie sa completam un formular.Asa este,ai completat formularul inainte de a plati impozitul?

  răspunde
  • Claudiu

   Buna intrebarea, asa este?
   Chiar azi am citit si eu despre chestia cu formularul de completat. Pana la urma trebuie completat si de persoanele fizice care nu au nici un sediu de firma in apartamentele lor sau doar de proprietarii care au apartamentele folosite ca spatii pt firma?

  • Marius

   Si totusi, cata vreme platesti impozitul ala, nu e de la sine inteles ca e declarata? Declari acelasi lucru? Ciudat!

 4. Jim

  Eu la bloc de 10 etaje am 10 lei impozit pe teren,maica-mea care locuieste intr-un bloc de 2 nivele din anii ’30 chiar langa ProTv are de platit 130 lei impozit pe teren.C-asa-i in tenis!
  Stai sa vezi ce discutii o sa iasa cu persoanele juridice care au sediu social intr-o locuinta,nu desfasoara nicio activitate acolo,dar la vremea infiintarii firmei si-au trecut probabil activitati de birou si astea se taxeaza incepand de anul asta.Ei in loc sa simplifice,le complica.Cum este la ora actuala si cu taxa radio si tv care ,daca ai sediu social intr-un apartament ,statul incaseaza de 2 ori : o data de la proprietar si inca o data de la societate .

  răspunde
 5. raluca stefana
  raluca stefana

  Mi se pare corect!!! Sa platesti :)

  răspunde
 6. Amy

  Traim in Romania, te mai mira ceva?? In curand or sa ne ceara taxe si pentru aerul pe care il respiram!

  răspunde
 7. Alex

  In Anglia se numeste house-hold… E mai scump sa platesti chestia asta decat casa in sine ( mentionez ca aici se plateste pe ani multi inainte)… Deci incet, incet ajungem la civilizatie

  răspunde
  • Anca

   Si vrei sa spui ca anual platesti acest house-hold/impozit? Practic ca si cum ti-ai cumpara casa in fiecare an…de fapt, mai mult decat atat… interesanta teoria ta

 8. Lucian

  Mi se pare normal; din moment ce atunci când cumperi un apartament cumperi și cota parte din terenul pe care este situat apartamentul.

  răspunde
  • Valentin C.
   Valentin C.

   Nu e normal. Tocmai tu explici de ce. Cand cumperi un apartament cumperi si cota parte. Cand platesti impozitul apartamentului platesti implicit si pentru acea cota parte. Acum practic se cer banii pentru cota parte inca odata.
   Un bullshit made in RO la fel ca revizuirea modului de calcul pentru suprafata utila. Au constatat mintile luminate cu lanterna ca erau peretii prea grosi pana acum. -.-

  • dilu

   de unde implicit?

 9. Victor Badoiu

  Ai naibii chiaburi, se zgârcesc la opt lei, bacșișul obligatoriu pentru un taximeTRIST bucureștean.
  Cred că taxa asta era cam prin toate orașele țării, doar bucureștenii erau mai șmecheri.

  răspunde
 10. andreeaw

  Pentru persoanele juridice care locuiesc in apartamentul in care au sediul social si in care nu desfasoara activitate nu platesc decat impozitul pe locuinta (ca si pana acum):
  http://www.capital.ro/modificarile-codului-fiscal-tva-redus-si-taxe-locale-cu-1200-mai-mari-in-2016.html

  răspunde
 11. andrei

  Anul asta au introdus impozitul pe teren, poate nu sunt sume mari, 8-10 lei. Peste 4-5 ani dupa cresteri succesive, se va ajunge ca la rca, teren mult=impozit mare sau casa mare=impozit mare.

  răspunde
 12. dan

  Anul acesta este an electoral, orice crestere de taxe trebuie sa treaca neobservata. Sa vedem la anul cit vor fi…Sper sa nu le creasca de 5-10 ori peste 1 an.

  răspunde
 13. Lara

  Nu sunrtem proprietari pe terenul de su casa . Unde scrie in contractul de vanzare cumparare? Pt bloc, desigur.

  răspunde
 14. ioan

  La ORADEA viata e mai scumpa decât în București…..impozit teren intravilan de sub bloc 10 lei pentru 3 camere la etaj 3 situat într-un imobil de 8 etaje în contract nefiind proprietarul pământului de sub imobil, nici pivnița nu are imobilul nici spatii verzi, la parterul imobilului se afla magazine și restaurant. ,în concluzie cu reducere 10/100 e mai scump decât în 2015 cu 50 lei plus 10, deci 190 lei în 2016 fata de 130 în 2015…..după un calcul aproximativ la 10 milioane de romani care locuiesc la 3 camere statu ia în plus fata de 2015 …135440180,686 euro…….ce ușor fac alții bani pe umerii no strii…….

  răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.