Cum sa faci bani la 18 ani

Am lansat concursul asta dupa o discutie interminabila cu niste copii, cu niste omuleti care tocmai incepura clasa a 12-a si se intrebau la inceput retoric ce e de facut…

Discutia s-a aprins dupa ce eu le-am povestit ce-am facut eu pentru bani in the early “90… si au inceput palavragelile relaxate care apoi s-au transformat intr-o adevarata dezbatere (am apucat sa va spun ca sunt innebunit dupa dezbateri, nu?) si apoi s-au trasat niste propuneri de urmat.

E, ideea concursului este simpla, legal vorbind cum poti face bani la 18 ani. Participarea a fost peste asteptari, propunerile au fost dintre cele mai variate, unele total demente, altele aplicabile, dar toate asternute pe html cu convingerea ca daca stai cu mainile incrucisate si fluieri la stele nu vei manca un senvis (mda, sandwich) in plus… de la web-design, si pana la photoshop, livrari la domiciliu si bani din blog, de la ideea de a deveni promoter si pana la a livra pizza, de la a lucra intr-un club, intr-o firma de catering sau la McDonalds, ideile sunt variate.

Am stat si le-am citit pe toate (sper ca n-am scapat niciuna) si pot sa spun ca am ramas impresionat de faptul ca cei care au raspuns sunt tineri dar raspunsurile sunt mature, sunt realiste, sunt in mare parte aplicabile, si sunt insotite de un optimism care parca sfideaza ce se intampla in frumoasa noastra tara.

Inafara de asta, am punctat mult si cat de fezabil este “proiectul”, cat de usor de aplicat si cate sanse de reusita pot avea in viata reala, dar si cat de bine este expus si de explicat.

Asadar, castigatorul concursului Cum sa faci bani la 18 ani este…

Bobica Alexandru cu propunerea “meditatii”:

Să presupunem că eşti genul school addicted şi chiar te pricepi la chestiile care ţi se predau la şcoală. Adică eşti bun la matematică, română sau o limbă străină. Cum poţi să monetizezi aceste pasiuni ale tale? “Consultanţă” dom’le, sau meditaţii…asta e calea. Pune frumos mâna pe o publicaţie locală care are rubrică de mica publicitate, sau intră pe un site care dispune de acest feature şi postează un anunţ. “Băiat serios, cu freza pe o parte, devreme acasă, foarte bun în rezolvarea ecuaţiilor de gradul n ofer meditaţii elevilor din clasele V-VIII contra cost.” Dacă practici un preţ bun şi chiar eşti bun în domeniul pentru care oferi “consultanţă” vestea se va duce repede şi ofertele vor veni. O dată cu primii părinţi mulţumiţi vor veni şi următorii cu odrasla de mânuţă. Îţi trebuie doar un minim de perseverenţă, pasiunea pentru o materie ce se cere la un examen şi vei reuşi să îţi scoţi iubita la un film pe banii tăi.

Felicitari, astept mailul ca sa-ti vezi premiul sus!

Si da, recunosc, am fost impresionat de multi dintre cei care s-au inscris la concurs, chiar de data asta n-a fost sa fie, VA FELICIT PE TOTI!

Pe aceeași temă

Comentariile sunt ascunse momentan

Dar tu poți adăuga oricând comentariul tău pentru concurs.

Lasă un comentariu la acest articol...