Berceni Museum moare.

Noi, ăștia din Berceni, nu suntem mai cu moț.

Dar, poate pentru că al nostru cartier a fost Bronx-ul României în multe povești, poate pentru că mulți dintre noi simt că au avut o copilărie mișto aici, pentru că foarte mulți dintre noi încă stau în zonă… am ajuns să ținem la cartierul ăsta al nostru.

Așa că nu a părut nimic ciudat când Eduard, un băiat de-al nostru, a pus la cale Berceni Museum.

Adică un apartament în care a organizat, de fapt, un muzeu al anilor copilăriei noastre.

Cu toate acaretele și sinistroșeniile care acum, că suntem mai bătrâni copți, ne trezesc emoții și amintiri ori zâmbete.

Am menționat de mai multe ori muzeul ăsta și… parcă n-aș vrea să vorbim despre el la trecut.

Și înainte să scriu orice care seamănă a rugăminte… o să spun eu un lucru, să nu fie spus de alții pe un ton agresiv: sigur că sunt povești mult mai triste, sigur că am putea trăi și fără muzeul ăsta, sigur că banii se pot direcționa către cazuri mai grave.
Sigur că da.

Doar că alegerea asta o are cel care donează.
El va decide unde simte să trimită bani, dacă va avea de unde să dea.

Apropo de dat… acum câteva zile a venit o veste: Berceni Museum se închide.

Dar apoi, după ce mai mulți bercenari au spus că sunt dispuși să doneze pentru ca muzeul să nu se închidă, a fost deschis și un cont.

Dacă te interesează, dacă vrei să dai un leu… ai pe pagina muzeului informațiile.

Pozele sunt de la Sergiu Voicu.

Pe aceeași temă

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...
 • Catalin Zălog
  publicitate

  Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.

 • tomytza
  • 12.10.2020

  Pacat ca acest baiat a incercat si incearca in continuare sa faca ceve frumos. Nu putem nega ca toate aceste lucruri stranse, au facut parte din viata si copilaria unora dintre noi (s-ar putea face un muzeu pentru ,saptamana altfel, in care copii pot vedea cum ne-am ridicat, noi, parintii lor). Dar, intotdeauna exista un dar……………………..

  răspunde-i
 • sorin
  • 11.10.2020

  Multe dintre cele expuse au facut parte si din copilaria mea. Amintiri frumoase si piese de muzeu acum, dar atunci asta era realitatea, asta era viata traita de milioane de romani :).

  răspunde-i
 • Teodor
  • 10.10.2020

  Am un sentiment ciudat de nostalgie. Atmosfera camerlor acelea vechi. Toate cartile alea bune pe care le citeai intr o rasuflare. Nu mi e dor de Soimii Patriei insa. Apoi sifonul, spriturile cu vin si sifon. Ma incearca un dor, nu de comunism, dor de o vreme in care oamenii erau altfel.

  răspunde-i
 • Loading...