Fiecare copil are dreptul la educatie.

Cand vine vorba de implicare sociala si dorinta de a ajuta – pentru ca de-atatia ani ma chinui sa-i ajut pe altii sa stranga bani, si de vreo doi ma chinui sa strang si pentru programele pentru copii ale Zambet si Suflet – am tendinta sa devin caustic. Si ofensiv. Si amar.

Pentru ca in toata perioada asta am vazut toate scuzele de care se poate agata un om pentru a refuza sa intinda o mana de ajutor. De la “eu donez, dar nu joia” si pana la “oamenilor imbracati in rosu nu le dau bani“, orice argument poate fi aruncat in fata unei cereri de ajutor.

Si nu m-ar deranja treaba asta, pentru ca eu consider ca fiecare este liber sa faca ce vrea, dar aceiasi oameni pozeaza in crestini model, in simtitori dedicati cauzelor umanitare.

In acelasi timp, insa, am ajuns sa-i respect din-ce-in-ce mai tare pe cei care ajuta, care se implica, pe cei care oblojesc si alina. Pe unul dintre ei, Mru Pattel l-am cunoscut acum foarte multi ani, la un eveniment caritabil pe care-l prezentam, Ovidiu Rom Halloween Ball. Si daca tot am pomenit de Mru, sa zic si de cartea la crearea careia a participat, successbook.info si sa specific faptul ca TOTI banii care vor fi incasati din vanzarea cartii in Romania vor fi donati pentru diverse cauze umanitare. Asa ca va recomand sa cumparati cartea din doua motive: pentru ca ajuta la dezvoltarea personala asa cum putine carti o fac, si pentru ca ajuta la dezvoltarea personala a unor copii fara sansa.

Revenind la oile noastre… a venit din nou momentul sa vorbesc despre o campanie umanitara. Si nu-mi face placere, as prefera ca problemele de genul asta sa fie rezolvate de catre sistem iar noi sa vorbim aici despre flori, fete sau baieti. Dar nu e cazul.

Asa ca va rog cat stiu eu de frumos sa ajutati organizatia Ovidiu Rom sa duca mai departe programul Ajuta un copil sarac sa mearga la gradinita. Cu un simplu SMS la 8860 poti dona pentru aceasta campanie 2Euro.

Programul Ovid de anul trecut, Fiecare copil in gradinita, a ajutat 1.400 de copii sa primeasca un start pe care parintii lor nu au putut sa-l ofere.

Din cate am inteles, in scurt timp vor exista si niste programe de sponsorship pe abonament, pentru cei care ar dori sa sprijine mai puternic. Pentru asta va trebui sa urmariti stirile de pe ovid.ro.

Bafta si… sa fim educati! 🙂

Pe aceeași temă

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...
 • Catalin Zălog
  publicitate

  Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.

 • Malpraxis
  • 27.08.2012

  Fiecare copil are dreptul la educatie, sunt de acord, dar daca familia si/sau copiii nu vor sa fie educati sau integrati in societate?? Asta e o intrebare care trebuie sa o pui cand vrei sa donezi.

  răspunde-i
 • Ubercool
  • 25.08.2012

  Cine mai are incredere sa dea bani pentru scopuri umanitare, cand e plin de prefacuti si de ONG-uri de cacat?

  Pe cand o campanie “ajuta un rom/bozgor/preot sa ajunga in groapa”? Poate voi dona si eu… dar nu joia.

  • Cabral Ibacka
   • 25.08.2012

   Eu cred ca ai destul creier in cap incat sa faci diferenta intre niste impostori si niste oameni care chiar fac ceva.

   Cat despre paragraful 2… lipsit de bun-simt, de eleganta si de umor. Low.

  răspunde-i
 • Loading...