Hotel Seiblishof, Ischgl = cosmar!

seiblishof Am plecat intr-o vacanta cu mai multi prieteni, la ski (eu snowboard) in Austria.

Nu mari fite si balete, am spus totusi sa mergem undeva unde sa ne putem bucura de astea cateva zile in conditii misto. 

Am ales Ischgl (citeste isghel – unde “s” este “sh” / o sa rezolv si diacriticele in curand), cunoscuta drept una dintre cele mai tari statiuni de ski din Europa, si cea mai titrata din zona Tirol.

Am luat totul printr-o agentie, costurile au fost ok.

Ne-am interesat de conditii si pe net, site-ul hotelului Seiblishof e plin de informatii si poze.

Vorbim de un hotel de 4 stele, nu chiar ieftin, din cea mai tare zona de ski din Austria.

Pe site, camere de la 45 mp in sus, design interior de aplaudat, conditii de nota zece, ce sa mai… ai adresa site-ului mai sus, daca vrei cotrobaie putin, iti vine sa aplauzi, nu alta!

Ce am gasit:

Camera cat liftul. Ne asteptam sa gasim camerele alea din poze, frumoase si luminoase. Am gasit niste ascensoare in care s-au inghesuit cate doua paturi, cu tavanul la nivelul buricului lui Adrian Minune. In schimb era frig…

Dupa o privire sumara ne-am dat seama ca n-am vazut baia. Ne-am repezit la prima usa… surpriza! Am dat peste vecini, era o usa comuna pe care nenii de la hotel au uitat sa o incuie. 

Ne-am scuzat si am sarit pe a doua usa. Alta surpriza! Baia era un fel de geamantan cu robineti! De stat pe wc nu puteai decat daca puneai un genunchi pe perete.

Bine, te incomoda putin chiuveta, se rezolva insa daca ridicai o mana si te sprijineai de ea.

Dusul… cabina foarte spatioasa, mi-a adus aminte cu placere de hotelul Scoica din Cap Midia in care mergeam in liceu…

 

Am descoperit insa ca sunt si valente pozitive… daca erai pe buda, te puteai spala pe dinti in chiuveta si te puteai spala si pe picioare in dus, toate in acelasi timp! Economie de timp, ce sa mai…

La cealalta camera (mai scumpa, DeLuxe), patul trona elegant in mijlocul camerei.

Langa el la fel de trufase, stateau cada si cabina de dus, despartite de dormitor printr-un geam imens de… 1m inaltime (ni s-a spus ca asa e, draga, in stil DeLuxe, modern si revolutionar).

Indiferent ce faceai, in momentul in care erai in dus, ca vroia sau ca nu vroia, cel care statea in pat facea si el dus cu tine.

 

Si asta nu e tot…

Prietenul Vlad (ca a lui era camera DeLuxe) disperat ca nu gaseste wc-ul a inceput sa deschida toate usile din camera.

Unde credeti ca era utilul si minunatul tron? In dulap!

Da manca-i-ar tata pe ei, cred ca dupa ce au terminat camerele a venit primul oaspete si le-a zis “fratii mei, dar eu unde relaxez stomacul?”.

Ei, iscusiti din fire au facut repede niste dulapuri, suntem la munte, lemn e!

 

Facut scandal, dat din maini, prietenul Vlad s-a strofocat pana la maxim (i-a iesit un ochi din cap) si dupa indelungi parlamentari cu managerul hotelului a reusit sa schimbe camerele cu unele mai decente.

 

Bine, am zis ok la celelalte camere si am zis ca e ok, putem sa ne relaxam.

Chiar admiram privelistea din una din camere dar ne-a mancat undeva sa deschidem geamul.

Am descoperit ca la parterul hotelului de 4 stele era un… grajd! Da, oamenii au vaci, care vacile mananca si ulterior… caca. Iar resturile sunt puse suav intr-o chestie de lemn, deschisa, miazmele urcand nestingherite si navalind voioase peste tine in camera daca te ia cumva cheful de aeriseala… 

Alta chestie… apa calda. Care… cand curge cu presiune e calaie! Am coborat iar pe stilul Bercenian in receptie urland ca la Vidin si ni s-a raspuns politicos ca putem face dusuri decente la subsol (unde e piscina dar si saunele). Misto, nu?

 

La masa… teoretic avem 3 mese incluse. De dimineata e bufet suedez, bagi in tine pana cand iti scade pulsul… pranzul il pierzi ca esti pe partie… seara insa te intorci cu o pofta de ai putea ingurgita si o roaba de carne si alte chestii.

Dar… supriza! Se plimba pe sub nasul tau cu cateva serii de farfurii pe care se inghesuie stinghere ba cate o scoica cu marar, ba o bucatica de 2cm patrati de carne acompaniata maiestuos de 3 pastai de fasole, ba un sparc de sos maro aruncat plin de gratie pe o lingura orez, ce sa mai, fofisticaraie frate!

Si te ridici de la masa ca si cand ai fi mancat o punguta de Lay’s  si dai buzna in Burger King la fel ca si ursul din Brasov la euro-pubele… 

Partiile… multe si lungi. Din pacate ei lupta impotriva poluarii… pornesc rattrack-urile o data pe luna! Numai damburi, sleauri si gropi pe partii!

Ne-au clantanit dintii in gura toata ziua de azi, speram ca maine sa gasim niste partii pe care sa si putem schia…

Bine, nu toate sunt rele, acum ca am rezolvat beleaua cu camerele si ca am hotarat ca maine trecem pe schiuri si placi muntele si ne dam la elvetieni, ne putem bucura de rest. 

Statiunea e superba, toate sunt puse la punct exemplar, austriecii reci ca intotdeuna dar corecti si indatoritori, vremea tine cu noi, pana la urma se pare ca va fi o vacanta misto.

Hai ca ma duc sa dau drumul la apa calda in camera, poate prind macar o cana ceva mai calda…

Revin cu poze si comentarii cand ma intorc.

 

Pe aceeași temă

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...
  • Catalin Zălog
    publicitate

    Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.

  • Daniela
    • 29.01.2014

    Pacat de cele prinse la Iscghl, eu am prins cazare bestiala, partie si mai bestiala si mancare super buna pe partii dar nu numai. Nu stiu ce sa zic, depinde de norocul fiecaruia, cateodata pusca cateodata nu.

    răspunde-i
  • Silvia
    • 06.01.2012

    Salut! Am fost saptamana trecuta la Ischgl, tot la Seiblishof si suntem destul de incantati. Hotelul ok, camera mai mare decat zici tu (cei drept la un etaj mai jos) iar masa de seara chiar buna, chiar am evitat unele antreuri. A nins mult, vreo 3-4 zile, chiar viscol, zapada perfecta, partiile proaspat aranjate de rattrack-uri. Ca negative: Distanta mare hotel-telecabina(15min) si locatia pt. inchiriat echipamanete, destul de departe de hotel si telecabina.
    In rest, de vis!

    răspunde-i
  • CIPP
    • 05.02.2009

    wow, era sa uit..
    Daca tot mai mergeti la Ischgl, incercati restaurantul SALNERHOF, e foarte tare!!!
    Merita!!!

    răspunde-i
  • CIPP
    • 05.02.2009

    Buna seara baieti..In 10 ianuarie 2009 am plecat spre Ischgl. Drumul bun, totul a fost ok. Am ajuns la hotelu Sport Almhof, e chiar langa Seilbahn, cine a fost inseamna ca stie, deci la 30m de telecabinele care urcau…
    Mi-a placut foarte mult, e al treilea an in care ma duc. Recomand la toata lumea hotelul, 4 STELE, dar numai cu mic dejun. Toate camerele au 22-24 mp, cu baie mare cu jacuzzi in fiecare baie, deci mishto si la 1 min de mers pana la telecabina. Pret 640 euro/ pers/double de luxe.
    Chiar merita!!!
    Partiile au fost in mare parte ok, sigur ca erau si cateva nashpa, dar asta e!!!
    Nu se compare cu ITALIA, sau FRANTA. Am fost la Cortina in Italia si vreau sa spun ca e “vrajala” fata de AUSTRIA.
    Mai recoman ST. ANTON, ARLBERG, e belea de belea!!! DISTRACTIE MAXXXX

    răspunde-i
  • Ioana
    • 26.01.2009

    Salutare la toti
    Fratilor, eu nu pot zice la fel ca voi, pentru ca eu am fost la o vila cazata si a fost super. Nu as alege nici in 2000 de ani un hotel de 4- 5 stele in locul casei in care am stat. A fost foarte curat, familia a fost foarte ospitaliera, cald, baie in camera, living, tot ce ne doream. Am avut o saptamana de vis in Ischgl si ma voi duce si la anul. Cat de gropi….nu prea am inteles ce ati vrut sa ziceti prin gropi…..mie mi s-au parut foarte bune partiile si din punctul meu de vedere nu mai tot comentati negativ pentru ca toti cei care se duc de acuma si citesc prostiile voastre se inspaimanta si tremura pana ajung acolo. Nu va mai dati rotunzi ca la noi in Romania nu o sa fie ce e acolo in 2000 de ani. Austria a dezvoltat o industrie din turism. Cei care ati fost ….spuneti-mi si mie va rog unde sa schiem in Romanica noastra…unde avem atatea partii, unde avem atatea teleschiuri, telescaune si gondole? Cred ca toate din Romania nu se compara cu cele din Ischgl! Acolo se poate spune ca se schiaza.
    Pentru cei care se vor duce de acum incolo vreau sa le spun ca pretul pe ski-pass merita, eu am avut pe toata zona si am schiat atat in Ischgl si Samnaun cat si in Kappl. E super si merita toti banii.Am fost in weekend la Brasov si……
    Deci a fost super….oftez adanc….si abea astept la anul sa ma duc iar.Pupici

    • tomi
      • 08.12.2010

      daca se poate , am dori numele sau site-ul pensiunii , noi de 8 ani am schiat la solden , si tare am vrea sa mai incercam si altceva . am ales totdeaun apensiunile sinu am gresit .sper intr-o minune sa mergem iarna asta la ski.
      multumesc

    răspunde-i
  • Valentin
    • 07.01.2009

    1. Este ca v-ati facut rezervarile printr-o agentie de turism din Romania ? Am constatat pe propria-mi piele ca majoritatea ofertelor agentiilor romanesti, indiferent de tara, sunt tzepe de genul celei prezentate de tine. Adica, iti ofera un hotel de 4*, pret mic, tzeapa mare.
    2. In ceea ce priveste mirosul, sa stii ca vesticii aia pun mare pret pe chestiile naturale (vaci, foc de lemne etc.). Daca nu-ti place, mergi la Predeal, sa-ti puta a ATV-uri, snowmobile si mititei la gratar.

    răspunde-i
  • sonia
    • 02.01.2009

    Anul trecut am stat la un hotel in apropiere si in fiecare seara treceam pe langa Seiblishof. Se vedeau foarte bine camerele din strada , credeti-ma, are dreptate Cabral. Ma umfla rasul de fiecare data cand imi aduc aminte. Camerele alea erau chiar ciudate:)…si foarte scumpe.

    Eu tot timpul am surprize in Austria cu hotelul. Am inceput sa ma obisnuiesc. Cine spune ca hotelurile de 4 stele de acolo arata ca hotelurile noastre de 3 stele probabil ca nu a stat in Romania nici la 3 nici la 4 stele.

    Am fost in Ischgl cam in aceeasi perioada
    Plecam destul de tirziu de pe partie si am vazut ca bagau rattrack-urile in fiecare seara. Din pacate stratul de zapada proaspata era foarte mare, lume multe…si multe gropi intr-adevar.

    In urma cu 2 ani am fost in Zell am See iar calitatea partiilor era mult mai buna. De fapt erau impecabile pentru ca mergeau rattrack-urile toata ziua. Erau insa mult mai putine partii.

    In concluzie, cu toate gropile de la ischgl, anul asta mergem tot acolo.
    Ne-a placut foarte mult si partia de sanius, merita incercata.

    răspunde-i
  • andrada
    • 24.12.2008

    Dumnezeule!…la Ischl plec peste 2 zile, sper sa n-am ghinionul asta…ca fac poze si reclam!…
    Dar cred in norocul meu!…
    An nou fericit tuturor si sa ne intalnim cu bine ,in tara noastra.
    E frumos si la Straja!…pacat ca inca la servicii mai e de lucrat!…

    răspunde-i
  • elena
    • 10.10.2008

    Sorry! Sa va dau si preturi! Am fost in perioada 5-12 ianuarie 2008 in Ischgl, la pensiunea Angerhof si am platit 62 de euro pe camera, pentru doua persoane, cu mic dejun inclus. Are parcare mare subterana, debara de schiuri si camera incalzita pentru clapari. Toate bune!

    răspunde-i
  • elena
    • 10.10.2008

    Foarte tare povestirea!:) Am ras in hohote… Abia acum am citit ce ai scris pe blog pentru ca am dat de el in cautarea unor tarife pentru 2009, in Ischgl. Imi pare insa rau ca a trebuit sa treci prin asta. Eu am fost in ianuarie, anul acesta, in Ischgl si am avut o experienta foarte faina, de aceea vreau sa ma intorc. Am fost cu o gasca mare de prieteni si am rezervat 2 pensiuni. Totul a fost ok: camere mari, curate, mobilate fain, baie mare, caldura si apa calda. Ce mai, tot tacamul! Si gazda a fost excelenta. De altfel, va si recomand sa mergeti la pensiuni. Mai ieftin si cu totul alta calitate.:) Rezervarea o poti face pe mail si la unele nu trebuie sa platesti in avans. Cu partiile e cu dus si intors. Am schiat pe unele mai faine in Elvetia. Statiunea in schimb e ok, e destul de animata, iar oamenii sunt foarte politicosi si serviabili. Mi-a placut centrul spa, cu piscina incalzita si sauna. Eu am prins si o demonstratie a scolilor de ski seara. Asa ca, merita! Nu se compara cu week-end-urile aglomerate si nervii varsati pe partiile romanesti. Numai bine!

    răspunde-i
  • Loading...