Youtube love story.

  • 09.11.2011
  • 0

Noapte friguroasa de noiembrie, fara chef de somn, cu tigari si coniac, si lenevit pe canapea, cu televizorul aprins dar fara sunet si cu mana pe track-pad-ul laptopului.

Click-uri in cascada printre clipurile de pe youtube… ajunsese sa-i placa muzica simpla, aprecia doar o chitara si-o voce, dupa atatia ani de dub-step il uimea si pe el alegerea asta. Dupa o cautare buna nimerise pe un filon de intuitive pe care i le servise tubul si ramasase agatat in ele, cu creierul gol si urechile ciulite.

O chitara rece, ciupita pe final, vocea unei femei care te ducea cu gandul la singuratate…

Se despartise de fosta lui cu vreo 5 luni in urma. Disparuse obisnuinta, dependenta, se stersesera toate urmele ei din casa… nu suferise, ii fusese mai greu sa stearga rutina unui cuplu de 4 ani, atatia se asternusera peste ei pana sa se desparta.

Era linistit dar parca muzica il forta sa deschida ochii si sa vada cine canta. Suna asa, cumva familiara vocea si inainte sa intoarca capul si sa deschida ochii incercase sa-si inchipuie capul care canta. Blonda, cu o fata cam plata, cu un par calculat dezordonat, imbracata cumva sexy dar neglijent…

Nu-i mai placu jocul. Deschise ochii. Intoarse privirea. O privi indelung, direct in ochi, pentru cateva zeci de secunde. Youtube-ul il duse la melodia urmatoare din playlist si-atunci reveria se rupse.

Clipi nauc, intinse mana si din neatentie darama mouse-ul… cand se intinse dupa el realiza ca se simtea tulburat dar nu intelegea de ce.

Apuca mouse-ul, apasa back si melodia reincepu. N-o auzea, se uita incruntat in ecran, simtea ca trebuie sa respire si nu intelegea de ce simte ca nu mai trage aer, se forta sa intoarca privirea si sa respire si privi nedumerit la televizor, se terminase programul normal si incepuse ceva soft-porno. Intinse mana enervat catre telecomanda si o facu pe blonda cu sani imensi sa dispara in negrul ecranului.

Auzea din nou chitara. Intoarse capul catre ecranul laptop-ului. Ea il intampina la fel de nemiscata. Inghiti in sec, isi aprinse o tigara, reveni la ea.

Si in secunda aia, exact atunci, in mijlocul acelei clipe realiza ca este blestemat. Ca un flashback al trecutului ii trecu viitorul prin fata si el se vedea doar alergand, alergand disperat.

Replay. Replay. Replay. Apasa de fiecare data cand contactul vizual cu ea se intrerupea si revenea din nou cu privirea la ea. La un moment dat a intrebat-o in soapta Cine esti?.Replay. Replay. Replay.

S-a trezit dimineata, se facuse frig in casa si el era zgribulit. S-a uitat la ceas, s-a ridicat cu greu si si-a facut calculul ca poate ajunge la munca cu o mica intarziere, era 07:10…

S-a spalat pe dinti, a luat prima camasa care i-a venit in cale, a apucat sacoul din cuier si cand sa iasa din casa si-a adus aminte de ea. S-a intors incet, parca grijuliu, la laptop, a bagat parola si a apasat iar Replay. S-a scufundat din nou in ochii ei dar de data asta si-a lasat ochii sa alunece la obraji, la liniile gurii, la arcuirea sprancenelor. Oare era pistruiata? S-a intrerupt putin si s-a uitat fugitiv la ceas. Era 10:47. S-a ridicat cu parere de rau si cu nedumerire de pe canapea si-a plecat spre munca cu convingerea ca viata lui se va schimba.

A intarziat.

2.

A deschis Outlook-ul si l-a luat ameteala. Primise raspuns, in sfarsit!
Isi privea uimit mana dreapta care, in loc sa alerge pe trackpad si sa deschida mailul ala, ii tremura ezitanta deasupra lui.
Fusesera doua saptamani proaste. Deasupra obsesiei pe care o dezvoltase pentru ea, sau cel putin asa ziceau colegii lui, se cam pusese rau cu seful de departament. Adevarul era ca si el avea constienta faptului ca e absent total, cu toate ca statuse cu fata lipita de monitor non-stop. Dupa ce ii scrisese celui care a pus clipul ala pe Youtube nu mai facea altceva decat sa urmareasca ce raspunsuri primeste pe mail. Stergea metodic tot ce era in plus, sarcini de serviciu, probleme de rezolvat. Incercase sa faca ce era de facut dar pana la urma trebuise sa se resemneze si sa inteleaga ca nu se putea concentra.

Cand a vazut ca nu primeste raspuns la primul mail l-a scir si pe-al doilea. Si de-atunci nu mai contenise. Nu primea raspuns, si inafara de a privi chipul ei – oare era pistruiat sau nu?! – nu putea face nimic altceva.

replay. replay. replay. `Stia melodia pe de rost, fraza cu fraza, cuvant cu cuvant, expiratie si inspiratie deopotriva.

Si-acum primise raspuns… s-a concentrat, si-a fortat mana sa ia mouse-ul, click. Mesajul era scurt si sec: I got the picture from internet.

S-a prabusit cerul.

3.

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...