Mai.

Ma refer la noi.

eu vreau mai mult

Mai mult, mai bine, mai rotund, mai umflat, mai puternic, mai profilat, mai gustos, mai rapid, mai suplu, mai sexos, mai viril, mai atent, mai avantajos, mai bun.

Care este cuvantul gresit in enuntul de mai sus?

Teoretic… niciunul. Practic, daca ne uitam mai bine, daca mai citim o data, vedem c-ar putea fi scris mai bine. Ar putea fi folosita o topica mai fericita. Am putea scoate doua-trei cuvinte astfel incat enuntul sa fie mai puternic.

mai

Noua nu ne ajunge cat este. Noi vrem mai.

Noi spunem multumesc pentru ce primim de la parintii nostri, dar noi vrem mai mult.

Noi ne declaram multumiti de cat de repede merge masina noastra, dar vrem mai repede. Si vrem si mai comod, si mai elegant.

Spunem ca ne-a placut filmul ala dar parca am fi apreciat mai mult daca avea mai multa actiune.

Ne place fata din biroul de langa, dar daca avea sanii putin mai mari ar fi fost perfecta.

Avem o relatie frumoasa, o familie fericita, dar daca sotul sau sotia ar face o chestie mai asa sau mai altfel… ar fi perfect. Si cand sotul sau sotia vor face acele lucruri mai asa sau mai altfel… vom gasi alte lucruri pe care sa le dorim facute putin… mai altfel.

Si-asa stricam totul.

Atunci cand nu ne ajunge.

Atunci cand vrem mai mult.

Atunci cand consideram ca ni se cuvine, ca avem dreptul sa cerem si luna de pe cer, atunci cand strigam in gura mare si batem din picior ca lumea intreaga trebuie sa ne dea mai mult. Mai bine. Mai rotund. Mai umflat. Mai puternic. Mai profilat. Mai gustos. Mai rapid. Mai suplu. Mai sexos. Mai viril. Mai atent. Mai avantajos. Mai bun.

Atunci incepe sa se duca totul de rapa. Din momentul respectiv, atunci cand vrem mai, a inceput sfarsitul. Vrem alta masina, vrem alta casa, vrem alt film, alta poveste, alt iubit sau alta iubita.

E ceva rau in a dori mai mult, mai bine, mai frumos?

Nu, caci… pana la urma asa este definita evolutia.

Doar ca ce ai acum (sau, de fapt, ce aveai inainte sa spui “Vreau mai mult!”) putea fi cea mai frumoasa chestie pe care ti-a fost dat s-o ai vreodata.

Si alergand dupa mai mult, vei primi un mai. Un mai putin.

Vezi-tu… e normal sa-ti doresti mai mult. E bine sa-ti doresti mai mult. Uita-te in clipul din postul de mai devreme, oamenii aia sunt minunati tocmai pentru ca si-au dorit si-au incercat mai mult.

Dar au cerut mai mult de la ei, nu de la cei din jurul lor.

Cere de la tine mai mult, nu astepta acel “mai mult” de la cei de langa tine.

Pe aceeași temă

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...
 • Catalin Zălog
  publicitate

  Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.

 • Vreau MAI mult pentru mine, chiar daca in acelasi timp sunt constient de efectul bine – mai bine care de fapt e bine – rau daca stau sa ma gandesc:))

  răspunde-i
 • Alina
  • 26.01.2013

  Cred ca ultima fraza”Cere de la tine mai mult, nu astepta acel “mai mult” de la cei de langa tine.” este esenta articolului! este f evident ca nu ai vb despre acest”mai” la nivel de ambitii si evolutie…ci despre faptul ca atitudinea de “vesnic nemultumit”chiar si fata de lucrurile care trebuie luate ca atare ca nu pot fi schimbate, ne face MAI nefericiti.

  răspunde-i
 • stefi
  • 25.01.2013

  Eu nu ma opresc aici, vreau mai mult pentru baietelul meu, mai bine si mai repede! Deci, am treaba, da? 😉

  răspunde-i
 • mihai
  • 25.01.2013

  Daca am fi cu totii multumiti cu ce avem, ce minunat ar fi! Desigur, am muri cu totii de foame…dar ce fericiti am fi! – House M.D.

  răspunde-i
 • Mihaela
  • 25.01.2013

  Eu sunt mai puturoasa…sunt supermultumita cu ce mi-a dat viata, vreau doar sa pot pastra ceea ce am. Ii multumesc in fiecare zi Soartei ca noi si copiii suntem sanatosi, ca am o familie unita, ca am ce manca si un acoperis deasupra capului…ce sa spun…sunt una din favoritele lui Doamne-Doamne! Doresc la toata lumea sa fie macar ca mine!

  • ValyCo
   • 03.02.2013

   Cata dreptate.
   Vorba ta , ar trebui ca in fiecare zi sa realizam si sa multumim pentru MAI -ul pe care il avem. Suntem cu mult mai sanatosi decat multa lume pe planeta asta, avem ce manca cu mult MAI mult decat populatia care face foamete, suntme cu mult MAI fericiti si norocosi decat sarmanul care e pe pat de spital si tanjeste de o viata sa poataumbla, sa poata dialoga, sa poata…
   Doamne iti multumim pentru ca ne dai NECONDITIONAT , zi de zi MAI mult decat , de foarte multe ori , meritam !

  răspunde-i
 • Iulia Sto
  • 25.01.2013

  Da, postul tau mi-a ajuns la suflet. “Nemultumitului i se ia darul”. Si cred ca aici vorbesti despre nemultumitul care are totul sau in orice caz are suficient incat sa fie foarte fericit. Dar NU este tocmai pentru ca nu-si o ofera clipa ..pentru el, o clipa in care sa realizeze cat de bine e asa cum este, Si daca tot vrea sa faca abuz de “mai”, ar putea foarte bine sa se uite la familia lui , la masina lui, la viata lui si sa zica : “Ce bine ca te MAI am”.

  răspunde-i
 • Viorel
  • 25.01.2013

  cred ca am inteles perfect ce ai vrut sa spui, o sa incerc sa explic pe intelesul tuturor 😀 .
  ne aflam pe o scara si tot urcam si urcam cum dealtfel este normal (evoluam) si la un anumit moment dat ajungem pe ultima treapta…aici apare acest “mai” periculus pentru ca trebuie sa constientizam ca suntem in varf si daca vrem sa “mai” continuam va fi partea cealalta a scarii pe care vom cobori. In concluzie trebuie sa constientizam cand am ajuns in varful piramidei ca altfel fiecare pas “mai” departe va fi o coborare (involutie). Cred ca am tradus bine pt. toti 😉

  • ValyCo
   • 03.02.2013

   Foarte adevarat. Numai ca infierbantati in a ajunge mai sus si mai sus , uitam un lucru esential : sa ne bucuram de perioada urcusului.
   Sa nu uitam ca frumusetea nu cionsta in a atinge un tel , ci in lupta dusa pentru a atinge acel tel.

  răspunde-i
 • Olga Creciun
  • 25.01.2013

  Nu cred ca sa vrem ceva MAI e o greseala dar greseala este ca nu e limita…dupa ce primi incepem sa exageram in majoritatea cazurilor!!!

  răspunde-i
 • Flori Ela
  • 25.01.2013

  Si evolutia ar trebui sa aiba ritmul ei.

  răspunde-i
 • Mai mult decat perfect si adevarat ceea ce spui. Da-mi voie sa mai adug ceva. Nu intodeauna vrem ceva MAI mult de la ceilalti, dar ar fi bine sa le acceptam si punctele slabe. Sa vrem MAI mult de la noi, sa invatam sa-i acceptam asa cum sunt cu bune si rele, sa incercam sa MAI mult impreuna.

  răspunde-i
 • Loading...