iphone-7

Vodafone lansează iPhone 7 în mijlocul unei alte discuții inutile iPhone vs. Android

Gata, s-a lansat iPhone 7 și la noi, am văzut poze de-aseară de la magazinul Vodafone din Centrul Vechi.

Am prieteni – oameni deștepți, dealtfel – care care în discuția iPhone versus Android par că-și pierd orice urmă de rațiune și dau foc discuției cu o viteză demnă de cauze mult mai bune.

La fel și pe net, e prăpăd, toată lumea urlă… nimeni nu ascultă.

Mi se pare o imbecilitate. O imbecilitate inutilă.

Opinii mai pătimașe și mai obtuze nu găsești nici atunci când se vorbește de politică sau de credință. Sau de fotbal.

Cred că atunci când vine vorba de telefon – exceptându-i pe cei care cumpără ”fița” și-atât, e vorba de ”user experience”, nu de specificații.

Unii sunt mai înclinați către Android pentru niște motive, alții spre iPhone din alte sau aceleași motive.

Problema este că nu ne respectăm reciproc opinia.

Am folosit Android (Lenovo și Samsung, mai ales, dar și Google Nexus și Xiaomi), am folosit și iPhone (pe toate, exceptând SE).

O să spun ceva care-mi va pune – probabil – toată lumea în cap: sunt la fel de mișto.

Viteză de operare? Tot pe-acolo. Unele uneori fragmentează, alteori nu. Mă lasă rece specificațiile cât timp telefoanele se mișcă aproape la fel de repede.

Aplicațiile? În marea majoritate și cu mici excepții vorbim despre același microcosmos al aplicațiilor universal folosite.

Finisaje? Din punctul meu de vedere, cu toate că sunt diferite, modelele de top au cam același nivel de finisaj. Da, au chestii care le diferențiază, dar aici e vorba exclusiv de gusturi și de ce apreciem la nivel senzorial. Așa că degeaba-ți spun că X e mai plăcut la atingere decât Y. E ca și cum aș încerca să-ți impun că mașinile albe sunt mai mișto decât mașinile roșii…

Sistem de operare? E iOS mai ușor de folosit decât Android? Da.

E Android-ul mai ușor de folosit decât iOS? Da.

Mă-sa pe gheață, e vorba de ce-mi place mie și de ce-ți place ție, nu despre vreun adevăr absolut.

Am văzut că un argument foarte des folosit este ăla cu ”de banii ăia ai putea primi mai mult de la Samsung”. Sau invers, ”de banii ăia iPhone îți oferă mai mult”.

De banii ăia, care-s ai lui, omul cumpără ce vrea el. Și-n timp va vedea dacă și-a cheltuit banii bine sau prost. Țeapa sau bucuria lui… așa că ce rost are să urli la el că-i prost c-a dat bani pe X sau Y model?

Hai că nu mă mai lungesc… ca și concluzie am citit multe opinii legate de iPhone versus Android și cred cu tărie că mulți dintre cei care s-au exprimat au prea mult timp liber.

Și prea multă supărare pe opiniile celorlalți.

Pe bune, cred că am putea găsi chestii mai importante în care să ne investim energia, decât să ne dăm cap în cap că mie-mi place noul iPhone 7 și ție… nu. Sau invers.

Și ca să-ți răspund la întrebarea nepusă… Marea Mediterană tocmai mi-a ucis iPhone 6S Plus-ul. Și cred c-o să trec pe iPhone 7 Plus.

black-is-the-new-black_lansare-iphone-7

Ieri m-am amuzat văzându-l pe Manafu emoționat că trebuie să prezinte evenimentul Vodafone de lansare a iPhone-ului 7, Black is the new black. E un om cald și comunicativ, i-am zis că-și face emoții prea mari.

De câțiva ani la rând eu am găzduit evenimentul de lansare din Centrul Vechi, de data asta m-a prins în vacanță… dar nu-i bai, Cristi e gazdă bună și el.

Probabil că te-ai întâlnit măcar o dată cu reclama la Vodafone Supernet4G+, sunt curios să văd cum se mișcă noul terminal la nivelul ăsta de viteză a rețelei, cu toate că se pare că Apple s-a trezit cu cereri mult mai mari decât cele așteptate și probabil va mai dura ceva până când toți cei care vor să cumpere terminalul ăsta îl vor ține în mână.

Mai multe info-uri despre terminal și despre prețuri ai aici.

Acum problema mea e următoarea: n-am telefon.

Ce telefon să-mi iau până vine iPhone 7? 🙂

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...
 • Catalin Zălog
  publicitate

  Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.

 • Andrei
  • 02.10.2016

  iPhone SE! Nu o sa te lase dezamagit! Il folosesc de aprox. douo luni si sunt foarte multumit de ce poate face!

  răspunde-i
 • Georgi
  • 27.09.2016

  https://www.youtube.com/watch?v=5tqH-Un9SFU
  In caz ca te zgarcesti sa cumperi casti…

  răspunde-i
 • Adi O
  • 24.09.2016

  Cabral, iti recomand, prieteneste vorbind, ca de la moldovean la .. Cabral vorbind, ca pana ce apare Iphone 7 (black is the new black), sa iti iei tot un Iphone 7 ! 🙂
  Si da, articolul e foarte bun, gusturile nu se discuta, ce faci tu cu banii tai, te priveste pe tine… pana sa am un Iphone 6, credeam ca totul se invarte in jurul lui Samsung, dar de fapt.. vroiam altceva, iar altceva-ul ala, e dat de Iphone… e ceva-ul ala, care aprinde o scanteie. Fie ca el se produce la un cost mediu de 300 $, si se vinde la unul de 700-800… e altceva-ul de care avem nevoie!
  Noroc.

  răspunde-i
 • Zerh
  • 23.09.2016

  Pentru a sta pe câteva canale de socializare un ai nevoie de resurse. Conparatia este lipsita de sens cât nu ai cunoștințe dau ceva analiza intre distribuții. Intenția ta fost de promovare VDF, nu ca ai rămas fără telefon. Sunt blackberry de 9 ani , am ajuns acasă Priv, nu este pentru toată lumea.daca întrebi de priv îți spun care SVT merita achiziționat sa fie funtional pentru RO. Dacă vrei ceva interesant cautati mod securitate ios 10 dus undeva cu 6 ani în spate. Da , am spus bine datorita celor de la FBI au scăzut nivelul de securitate. Ca urmare , produs livrat pentru cei mic ce vor doar ceva navigare web și social la greu!!!

  • Eugen
   • 24.09.2016

   Na Cabral că te-a prins! ‘Intenția ta fost de promovare VDF, nu ca ai rămas fără telefon’ Hai, poți să recunoști acum că da, pe blogul tău poți să scrii și articole care promovează produse, servicii, etc.

   A, dacă vrei ‘privacy’, ia de-aici: https://www.kickmobiles.com/silentcircle Deși nu știu dacă ai motive de a crede că FBI-ul e pe urmele tale…

  răspunde-i
 • Mariana
  • 23.09.2016

  Samsung Note 4. Eu il folosesc de cateva luni si este super OK.
  In ceea ce priveste IOS…personal chiar mi se pare mai complicat :)). Dar la fel de complicat pare si Android pentru parintii mei :))). Cred ca e vorba si de obisnuita

  răspunde-i
 • Eu nu am nevoie de iPhone, eu am HUAWEI P8 LITE si mi se pare foarte ok…

  răspunde-i
 • dilu
  • 23.09.2016

  ce parere ai despre blackberry passport si priv?
  asta ca sa se mai basice si altii care nu sunt nici cu androbitocul nici cu naifonul.

  • Zerh
   • 23.09.2016

   Sunt adeptul de BlackBerry, prin este un terminal bine făcut. Luat din state nu am încredere în piață românească. Îl recomand

  răspunde-i
 • Nini
  • 23.09.2016

  Huawei P9 Lite. E ok la pret si e exceptional ca telefon.

  răspunde-i
 • Axi
  • 23.09.2016

  Galaxy a5 Bun și nu prea scump, pentru un telefon de rezerva

  răspunde-i
 • Maria
  • 23.09.2016

  Ai folosit Xiaomi? De care? Eu am Xiaomi Mi4 si chiar imi place. Urmatorul ar fi Xiaomi Redmi 3 Pro sau Sony Xperia z5 Compact pentru ca e un pic mai mic.

  răspunde-i
 • Loading...