Sari la conținut

<a/h/ref/ comanda de la seful gruparii Purificatoare/grad de acces zero/cod ***** / anihileaza toti manelistii. End of command.

In ultimele ore Creatia a primit multe linii de comanda. Pana in momentul rescpectiv liniile de comanda erau simple, rutinele se parcurgeau simplu si erau de efectuat operatiuni simple. De oprit cate o revolta ici-colo, de schimbat cate un lider, cateva chestii legate de biserica, nimic deosebit. In ultimele ore insa, liniile de comanda s-au succedat rapid. Dupa prima linie de comanda, ca un facut, au venit si urmatoarele sapte:

<a/h/ref/ comanda de la seful gruparii Rock forever/grad de acces zero/cod ***** / anihileaza toti rapperii. End of command>

<a/h/ref/ comanda de la seful gruparii Jazz for all/grad de acces zero/cod ***** / anihileaza toti rockerii. End of command>

<a/h/ref/ comanda de la seful gruparii Rap it baby/grad de acces zero/cod ***** / anihileaza toti ascultatorii de muzica clasica. End of command>

<a/h/ref/ comanda de la seful gruparii Classic is everything for all/grad de acces zero/cod ***** / anihileaza toti rockerii. End of command>

Creatia a executat toate comenzile in secunda in care le-a primit, a afisat pe display-uri un intermitent „Command succeeded” si apoi, dupa cate un ping catre fiecare terminal, a trimis mesajul:

„Waiting next command.”

N-a mai primit raspuns, nu mai era nici un om viu pe Terra care sa-i mai poata raspunde.

=========================

Visez la o lume mai buna.

O lume in care toata lumea sa asculte muzica buna. Muzica pe care o ascult eu e buna, e muzica de calitate, ti-o pot demonstra oricand. Deci… visez la o lume in care toata lumea asculta muzica mea.

O lume in care toata lumea sa conduca bine. Eu conduc bine, dau semnal cand schimb banda, ma asigur la fiecare intersectie, acord prioritate la pietoni. Deci… visez la o lume in care toata lumea sa conduca la fel ca mine.

O lume in care toata lumea sa se imbrace cu bun gust. Eu ma imbrac misto, in felul meu mai ciudat ma imbrac misto. Sau… cel putin asa cred. Deci… as vrea o lume in care toti sa se imbrace ca mine.

O lume in care oamenii sa fie eleganti si bine crescuti. Eu sunt bine crescut. Dau binete, salut pe toata lumea, las doamnele sa treaca de usa inaintea mea, ajut intotdeauna o femeie cu un copil in brate cand are nevoie. Deci… visez la o lume in care toata lumea sa se comporte ca mine.

O lume in care oamenii sa citeasca numai carti bune. Cu autori respectati, care scriu lucruri deosebite, din care sa extragi o esenta buna. Eu cred ca esenta buna reiese din cartile pe care le citesc eu, cred ca autorii pe care-i degust sunt foarte buni. Deci… visez la o lume in care toata lumea sa citeasca ce citesc eu.

As putea spune ca, de-ar fi asa, ar fi o lume perfecta, nu? As putea spune ca mai mult nu se poate. Ca mai bine nu exista.

Pot spune asta?

NU, PENTRU CA AR FI LUMEA MEA, PERFECTA PENTRU MINE.La fiecare intalnire cu elevii si cu studentii asta incerc sa arat, subiectivismul individului este foarte bun cat timp i se alica numai lui, numai lumii lui. Daca eu consider ca R. Kelly e un cantaret foarte bun, cel mai bun (nu, nu consider asta dar deja e alta discutie) atunci, in lumea mea, in masina – casa – mp3 player-ul meu portabil, el si numai el va fi cel care va canta. Dar numai in lumea mea, nu i-l bag nimanui pe gat, cu toate ca, pentru mine, el e muzica de calitate care ar trebui ascultata.

Vezi-tu, eu am criteriile dupa care-mi judec viata. Dupa care-i judec pe ceilalti. Asa si ceilalti, cu totii avem un ordin de marime, cu totii avem un „bine” si un „rau” bine conturate.

O lunga perioada am crezut ca fiecare om cu ceva creier in cap ar trebui sa lupte pentru o lume mai buna. Si-apoi a venit intrebarea „Mai buna pentru cine?„. Si incercand sa definesc insasi binele asta mi-am dat seama ca e binele asa cum il vad eu.

Si-atunci am ajuns sa visez la o lume mai intelegatoare. Mai toleranta. O lume in care oamenii sa-si inteleaga aproapele, sa-l tolereze in limite normale (da, si manifestarea acestui „normal” este tot subiectiva), sa inteleaga ca nu exista lumea lor… exista lumea noastra.

E frumos sa lupti pentru lucrurile in care crezi. Sa nu te opresti, sa te ridici, cu voce tare, sa nu lasi lucrurile sa mearga de la sine – sau de la altii, catre directii pe care le consideri gresite.

Dar in momentul in care vrei sa impui ceva, oricat de bun este acel ceva, ai esuat. Pentru ca este binele tau, bun pentru tine. Pentru ca nu ai dreptul sa impui.

Uite, ai mai jos cateva melodii din stiluri total diferite. O Primavara de Vivaldi, un Hotel de-al lui R. Kelly, ceva manea, un Machine de Queen si un jazz. Care-i mai buna?

Gasim oricand o multime de oameni care sa sustina ca una, sau o parte dintre acele melodii ar fi trebuit sa nu se nasca. Dar niciodata nu va fi aceeasi lista de „refuzate la import„, tot timpul, de la om la om, acea lista va varia.

Si atunci, in loc sa spunem ca nu ar fi trebuit sa existe una sau mai multe melodii din lista asta arbitrara, n-ar fi mai bine sa spunem „imi place melodia X” si-atat?

Obiectivi nu putem fi. Ne sta in fire sa nu putem fi obiectivi. Atunci, daca tot suntem subiectivi, cred ca am convietui mai bine de-am accepta ca nu exista „bine absolut”, ci doar „bine personal”. Si cand spun „bine personal” nu ma refer la „bine pentru noi, individual” ci la „ce consideram noi ca-i bine pentru toti, pentru o lume intreaga„.

Ar fi bine daca am accepta ca nu exista „bine absolut”. Si daca n-am incerca sa impunem, sa cerem, sa decretam binele personal drept absolut valabil.

Asta cred eu ca-i bine. Dar… sunt subiectiv si eu, nu?

120 comentarii despre "Visez."
 1. somnulescu

  E frumos ce zici tu aici bestie, eu chiar imi doresc o lume mai toleranta, o lumea in care muzica asculta ce vrea si nimeni nu zice nimic rau.
  Dar suntem prea prinsi in prostiile cotidiene incat nici nu mai intelegem ca suntem capabili de atatea lucruri.
  Imi pare rau sincer ca nu am puterea sa schimb lumea, dar nu sa o schimb prin ochii mei, nu vreau sa-mi impun punctul de vedere.
  Doar sa fie mai deschisa, toleranta si lipsita de rautate.
  Tu, Bestie, esti un formator de opinii si multi dintre cei care te citesc si cred in tine. Imi pare bine ca ai scris asta dar imi pare rau in acelasi timp ca nu o sa aiba efect, dar nu din cauza ta, sau din cauza celor care „te” citesc, ci din cauza unei mentalitati si monotonii de nedescris.

  Cu toate astea, recunosc ca as da „toata schimbarea asta” a omenirii pe fericirea personala, nu sunt un martir si am suferit destul.

  • Cabral Ibacka

   „Formator de opinie”?! Ete-cucu!
   Nu sunt, la noi trebuie sa urli ca sa influentezi, nu sa vorbesti frumos, sa dai exemple – oricum neintelese – nu sa ai un ton decent.
   Trebuie sa zboare pume, sa faci spume la gura, sa injuri si sa blestemi… auzi, formator de opinie… ha!

   Cat despre partea de final… in sfarsit, citesc si eu ceva sincer!

   Te salut, Bestie!

  • somnulescu

   Si vrei sa-mi spui ca tu nu „urli” aici headquarterul schimbarii?
   Dar fara sa vrei esti formator de opinii, nu pentru toti, ci doar pentru cei care sunt predispusi la schimbare.

   Te salut Bestie, imi vine sa scriu ceva, dar „nu pot pune punctul pe i”

  • Cabral Ibacka

   Bre, sincer, asta cu formator de opinii ma lasa rece.
   Caci cei care au ceva de invatat o fac fara sa se uite la cine vorbeste.
   Ceilalti, deja obtuzi, nu primesc mesaje oricum.
   Asa ca… titulaturile sunt oricum degeaba.

  • somnulescu

   Nu te ridicam in slavi, chiar daca ai ajunge mare „scula de bascula” (mai mare decat esti acum :) ) tot Bestie ai fi pentru mine.

   Nu iti atribuiam titulaturi sau caracteristici, dar da ai dreptate in legatura cu cei care invata, ca nu se uita.

   Titulaturile sunt degeaba, atat lucru stiu si eu :)
   Deja ma incurc in idei si dimineata iar trebuie sa copywritez asa ca, numai sanatate.

  • vancica

   Isolda: Ai citit postul ” BRONTOZAURII”? Face parte din categoria ” Paulica bea limonada pe terasele din Bucuresti”. Amuzamentul primitiv, glumele desucheate, infantilismul adolescentin …sunt acceptate si uneori permise. Sunt glume omenesti, insa, nu sunt reprezentative pentru specia umana. Ce spuneam??? Spuneam ca mediocritatea este unitatea de masura comaparativa pentru autenticitatea valorii. Cu cine se poate compara un gras? Cu un slab sau cu alt gras. Un destept cu un prost sau…cu un alt destept. Negru cu albul, cu galbenul sau cu un alt negru…Trebuie sa-i dai fiecaruia dupa masura. Asa s-a intamplat si la scoala. Un coleg slab la invatatua daca isi depasea limtele era incurajat cu o nota mare, poate 8. Altul mai bine dotat ar fi primit pentru acelasi raspuns un 5 de trecere. Asta inseamna dupa mine dascalie sau pedagogie. Toata viata avem ceva de invatat, din orice domeniu. Regulile de bun simt consider ca sunt OBLIGATORII. Pana si un animal poate fi dresat. Sunt printre noi oameni care nu au dresajl minim de a fi lasati liberi in societate. Raul cel mai mare nu e proasta informare a zilelor noastre ci lipsa respectului. Peste tot in lume exista coruptie, insa la noi coruptia din politica pusa in reactie cu atitudinea agresiva a mass mediei degaja o substanta nociva. OTRAVITOARE. Si ne otravim cu propria noastra indiferenta. Privim de amuzament emisiuni tv, dezbateri si ne trezim intoxicati de ura. Ura ne corodeaza sufletul, mintea…trupul. Ne otravim o data, de 2 ori si deja avem nevoie de otrava. Devenim dependenti de raul lor si de propriul nostru rau. Comportamentul se modifica usor in rau, greu in bine si extrem de greu putem fi detoxifiati. Toti avem dreptul la o opinie dar opinia noastra trebuie filtrata clipa de clipa prin filtrul ratiunii. Imi place Cabral, are spirit, e amuzant, are suflet bun, e saritor…dar deseori revine si se asocieaza cu turma. Nu se disocieaza de ea decat in momentele in care cineva din turma il raneste.

  • vancica

   Cabral: ” CEILALTI DEJA OBTUZI, NU PRIMESC MESAJE”

   Cabral, toleranta ta e subiectiva. Ataci grupari de o anumita factura dar iei apararea la altii. Promovezi toleranta dar esti intolerant cu cei care te deranjeaza. Ti-a placut „curajul lui Paulica de a-si indeplini visele. Ce nu intelegi tu este ca ala nu e VIS e o TOANA, un MOFT…Te-a deranjat si punctul de vedere al lui DeMaio, un punct pe care eu il vad echilibrat, decent si care stabileste o bariera intre valoare si non valoare. Da, dle Cabral in lume intotdeauna, in orice domeniu au existat Critici care au argumentat de ce un rahat e rahat si de ce o carte, o opera de arta, o muzica este valoroasa. Chiar cu o audienta de peste 70, o emisiune la care se uita poporul poate intra la categoria: RAHAT. Toleranta inseamna sa nu-l ucizi pe idiot. Dar toleranta nemasurata se transforma in indiferenta si nepasare si apoi in crima. Da, crima pentru ca emisiunile lui Dan Diaconescu sunt nocive pentru un public. Multi vor sa fie personajele din studio: Magde Cimace, Prigoni, Pitici Porni, Nikite, Gutzi, Adi de La Valci etc…
   RAUL trebuie extirpat.
   Intrebare: De ce nu iei apararea unui rasist care este condamnat??? Ce a facut rau rasistul? Sa fie bagat la puscarie pentru ca a spart bostanii, fete si a rupt maini si picioare? Dar asta e placerea lui!!! Placerea de rupe in doua sau in noua un evreu sau un negru, nu e vis???

   Cabral, imi pare rau dar esti departe de adevar!!! Departe e putin spus pentru ca esti la ani lumina. Ai promovat manelisti si ai prezentat specimene care devin idoli pentru analfabetii si infractorii de maine. Tu ceri toleranta mediocritatii iar mediocritatea este o categorie care nu lasa loc la interpretarile tale naive. Paulica poate e un tractorist bun dar un cantaret, niciodata. Ce ai fi facut daca ai fi fost dascalul lui paulica mi-e greu sa ma gandesc… L0ai fi incurajat, nu? Nu asta inseamna toleranta!!! Un dascal bun vede partea buna si partea rea. Un critic asemeni. CNA ul nostru hulit este tolerant. Astazi nu exista emisiuni decente. Exista destrabalare si in fuga dupa audienta sunt aduse in studiouri toate orataniile pamantului. Nu vreau sa mi raspunzi cu alte ineptii.
   Cu bine Cabral.

  • Cabral Ibacka

   ha ha ha ha
   Ti-ai intins judecata pe cateva petice de hartie si ai pretentia ca ai spus un mare adevar.
   Stii care e problema celor ca tine? Ca se considera superiori multora. Dar evita sa priveasca in sus, sa vada ca le sunt, la randul lor, inferiori altora.
   Si ca, daca s-ar respecta judecata respectiva, dupa ce i-ar starpi pe cei de sub ei, vor fi starpiti de catre cei care le sunt deasupra.

  • vancica

   1. Ha ha ha * inseamna dispret, zeflemea, bla-bla-bla
   ha ha ha nu inseamna acceptarea opiniei

   2. nu am pretentia ca am spus un mare adevar, am doar pretentia ca e o SIMPLA opinie

   3. nu ai inteles nimic din ce am zis eu, asta e clar

   4. da. sunt superior unoara pe care nu ii calc in picioare, nu ii strivesc nici cu gandul pe capete. strivit inseamna din fasa, adica nepromovata subcultura. tu si altii ca tine asta fac. asta va e meseria. si nu e o treaba usoara… ce face dan capatos nu e de fala. nimeni nu cere ca tv-ul sa faca cultura dar macar sa se afle la o limita a bunului simt.

   5. nu voi fi strivit de cei de deasupra mea pentru ca mediocritatea mea nu provoaca… nu ma lafai prin fata lor urland in gura mare ineptii…

   6. parerea mea e ca desi in posturile tale sustii ca esti tolerant, ai dat sau ai incercat sa dai cu mine de zid.

   7. nu am pus nimic pe hartie, ironia ta nu ma doare. nu o simt, este dincolo de mine, e …in tine.

   8. expresia „cei ca tine” lasa de inteles ca tu faci parte din alta gasca. ce fel de gasca dle cabral? una superioara sau inferioara???? spune in gura mare. esti mai destept? daca da, felicitari. unii observa….altii, poate nu.

  • Isolda

   @vancica

   Imi place cum gandesti !

  • vancica

   Isolda: Ai citit postul ” BRONTOZAURII”? Face parte din categoria ” Paulica bea limonada pe terasele din Bucuresti”. Amuzamentul primitiv, glumele desucheate, infantilismul adolescentin …sunt acceptate si uneori permise. Sunt glume omenesti, insa, nu sunt reprezentative pentru specia umana. Ce spuneam??? Spuneam ca mediocritatea este unitatea de masura comaparativa pentru autenticitatea valorii. Cu cine se poate compara un gras? Cu un slab sau cu alt gras. Un destept cu un prost sau…cu un alt destept. Negru cu albul, cu galbenul sau cu un alt negru…Trebuie sa-i dai fiecaruia dupa masura. Asa s-a intamplat si la scoala. Un coleg slab la invatatua daca isi depasea limtele era incurajat cu o nota mare, poate 8. Altul mai bine dotat ar fi primit pentru acelasi raspuns un 5 de trecere. Asta inseamna dupa mine dascalie sau pedagogie. Toata viata avem ceva de invatat, din orice domeniu. Regulile de bun simt consider ca sunt OBLIGATORII. Pana si un animal poate fi dresat. Sunt printre noi oameni care nu au dresajl minim de a fi lasati liberi in societate. Raul cel mai mare nu e proasta informare a zilelor noastre ci lipsa respectului. Peste tot in lume exista coruptie, insa la noi coruptia din politica pusa in reactie cu atitudinea agresiva a mass mediei degaja o substanta nociva. OTRAVITOARE. Si ne otravim cu propria noastra indiferenta. Privim de amuzament emisiuni tv, dezbateri si ne trezim intoxicati de ura. Ura ne corodeaza sufletul, mintea…trupul. Ne otravim o data, de 2 ori si deja avem nevoie de otrava. Devenim dependenti de raul lor si de propriul nostru rau. Comportamentul se modifica usor in rau, greu in bine si extrem de greu putem fi detoxifiati. Toti avem dreptul la o opinie dar opinia noastra trebuie filtrata clipa de clipa prin filtrul ratiunii. Imi place Cabral, are spirit, e amuzant, are suflet bun, e saritor…dar deseori revine si se asocieaza cu turma. Nu se disocieaza de ea decat in momentele in care cineva din turma il raneste.

  • Cabral Ibacka

   @ vancica
   Nu ma disociez de turma niciodata. Fac parte din ea, un soldatel anonim, ca multi.
   Ma disociez, nu ca m-as fi asociat, de ciulinii ei, si asta-i alta treaba.

   Cat despre ceea ce spui… e foarte abstract conceptul ce-l infatisezi acum, poate fi combatut dar nu-i asta ideea.
   Ar trebui insa realizat ca… nu ma intereseaza omenirea, ci oamenii. As prefera, de-as avea de ales in mod real, sa fac mai putine pentru omenire si mai mult pentru oameni.
   Si daca voi putea, cand voi putea, cum voi putea, sa provoc macar un zambet pe moaca umanilor ce intra pe blogul asta… o voi face bucuros!
   Si daca vrei sa vezi talcul, chiar si in posturile usoare si „de starnit rasul”, il vezi. De nu… cataloghezi „de turma” si mergi trist mai departe…

  • Cabral Ibacka

   Nu ma disociez de turma niciodata. Fac parte din ea, un soldatel anonim, ca multi.
   Ma disociez, nu ca m-as fi asociat, de ciulinii ei, si asta-i alta treaba.

   Cat despre ceea ce spui… e foarte abstract conceptul ce-l infatisezi acum, teoretizezi mult (asa cum Isolda fantasmagorizeaza idei ce nu vor fi puse in practica niciodata – apropos, vezi ca nu mai e pe-aici, nu suporta critica). Ce spui poate fi combatut dar nu-i asta ideea.
   Ar trebui insa realizat ca… nu ma intereseaza omenirea, ci oamenii. As prefera, de-as avea de ales in mod real, sa fac mai putine pentru omenire si mai mult pentru oameni.
   Si daca voi putea, cand voi putea, cum voi putea, sa provoc macar un zambet pe moaca umanilor ce intra pe blogul asta… o voi face bucuros!
   Si daca vrei sa vezi talcul, chiar si in posturile usoare si “de starnit rasul”, il vezi. De nu… cataloghezi “de turma” si mergi trist mai departe…

  • vancica

   Cabral, in primul rand te felicit pentru ca, desi avem pareri contrare ai continuat sa le exprimi.

   1. Imi place cum ai ales sa-ti educi fiica ( am citit intr-un comentariu de-al tau. ii pui muzica si ea alege. ) Insa nu sunt de acord cu tine cand afirmi ca tv-urile comerciale nu au nici-o obligatie. Dar nu e asa. Nu putine sunt cazurile cand autoritatile interzic si au interzis anumite miscari, trupe rock, organizatii care erau antisociale. O muzica de o anumita factura influenteaza mase de oameni. Si asta nu e bine. Si prostitutia e o activitate comerciala. Neprofesarea ei ingradeste libertatile, nu? Si cu toate astea sunt state unde e interzisa. CNA-ul are menirea sa intervina in programul unei statii. Filmele violente, emisiunile care depasesc o anumita limta, reclamele ( exemplul reclamei sprite din germania este graitor) sunt interzise sau sanctionate sau in cel mai bun caz trebuiesc marcate. Sexul in masina personala e interzis si el daca masina se afla parcata pe drumurile publice. Oricine poate invoca ingradirea libertatii.

   2. Nu cu adi de la valcea am eu o problema. El poate face ce vrea. Cu cei care asculta la maxim muzica lui, cu caracterele celor care il idolatrizeaza, cu efectele pe care le are asupra maselor….Si prin extrapolare cu cei care il promoveaza motivand: ” E o afacere comerciala „. Bun, atunci afacere comerciala poate fi si firma mea a carui obiect de activitate este, crima organizata. ” Oferim clipe de groaza dusmanilor tai!!! asta ar fi un slogan. Ce zici de asta??? |Vrei sa joci untr-un spot publicitar??? Ofer 5.000 euro. Treaba ta e sa scoti unghi, ochi, si sa pari multumit de calitatea serviciilor.

 2. Andra

  Toate reperele dupa care ne croim viata sunt relative,la mine sunt unele ,la celalalt altele si tot asa,ceea ce eu am acceptat ,am tolerat ,altuia i se pare de nesuportat si invers,dar in esentza pt o lume buna ,mai buna,cred ca trebuie sa ma pun in locul celuilalt in papucii lui cum se spune,sa nu-l judec dupa mine insami.Si in fond cine sunt eu sa decretez ca asta-i bine si asta-i rau,asta-i frumoasa si cealalta urata,fiecare are dreptul la alegere,la optiune,eu asa cred si asa imi educ copiii si mai cred ca atat timp cat alegerile noastre nu lezeaza terte persoane fiecare este indreptatit sa le faca.
  Noapte buna Cabral.

  • Cabral Ibacka

   Da Andra, spui bine.
   Numai ca, in lumea noastra, oamenii isi intid drepturile mai departe decat ar fi normal.
   Oamenii se simt deranjati ca exista negri, ca exista galbeni, ca exista oameni cu handicap. Oamenii se simt agresati de Paulica numai pentru ca acesta exista si si-a pus un film pe net.
   Asa ca toleranta de care vorbim noi e… fix utopie.

  • Andra

   Utopie sau nu e candva realizabila aceasta lume eu am copii destui astia o sa faca copii si ii educa in acelasi spirit,mai ai si tu o mandrete de fata si poate mai faci macar vreo 2 copii ca sa ma egalezi pe care-i educi la fel si toti or sa faca alti copii tot toleranti si uite asa incet incet ajungem la o lume mai buna,uite ca baia la ceas de noapte m-a binedispus si in fond sperantza moare ultima.
   Hai fi mai optimist pt mine nu conteaza nici daca ai fi albastru cu picatele portocalii :)

 3. Eu

  Interesant duelul „verbial” dintre tine si DeMaio. Adevaruri in ambele carafe.
  De admirat un om ca isi incearca visul? Sigur!
  De admirat visul lui? Exclus.
  Cine poate sa condamne „The Pursuit of Happyness”? Nimeni.
  Ce ma poate opri sa nu-l realizez in fiecare noapte de la 23 pana la 5? Nimeni.
  Ah, nu ti-am spus, visul meu este sa fiu Tandarica (Ovidiu Lipan). Nu, nu am bani, de tobe (da’ am niste oale), nu, nu am studioul meu, da’ am o garsoniera la et.3 intr-un bloc de pensionari si/sau oameni ce muncesc. Nu am facut studii muzicale si nici nu ma intereseaza, ce, micul Mozzart autohton are?
  Ce ma opreste sa fac asta? General uman valabilul. Eu cred ca aici gresesti tu si societatea noastra. Aici ajungem la linia fina a libertatii prost intelese.

 4. Meekuu

  Error. S-a strecurat o greșeală. Rămân „Jazz for all” alive and kicking. Tot e bine că nu rămân maneliștii.

 5. Paul Dimulescu

  Domnilor, nu accept!
  Nu se poate! Exclus!
  Votez pentru Contra!

  O lume fără manelişti ar fi
  într-adevăr o lume perfectă
  iar o lume perfectă se
  cheamă PLICTISITOARE!!

  Pe cine-o să mai înjurăm cînd
  nu vor mai fi EI? Ei, pe cine?!
  O să ne înjurăm între noi, ăia
  care citesc Asimov şi Twain cu
  ăia care ascultă Vivaldi, gen.

  Nu bun.

 6. Geanina Codita

  Visez şi eu la o lume în care oamenii să iubească , să caute iubirea cu inima , nu cu portofelul, să se respecte, să devină responsabili şi să muncească cu adevărat, nu să se prefacă…

 7. Eu

  Care este visul lui Paulica? Sa lalaie. De ce spun asta? Dintr-o simpla comparatie:
  1. MELODIÓS, -OÁSĂ, melodioși, -oase, adj. Plin de sunete armonioase; plăcut auzului, armonios; care emite astfel de sunete. [Pr.: -di-os] – Din fr. mélodieux.
  2. LĂLĂÍ, lălăiesc, vb. IV. Tranz. (Fam.) A cânta (monoton, la nesfârșit) o melodie, înlocuind de obicei cuvintele cu silaba „la” (repetat). – Formație onomatopeică.
  Despre ce sa lalaie? Despre bani, despre smecherul de bucuresti (sic, Paulica de la Roman ne spune cum este sa existi ca smecher de Bucuresti), despre cum sa-mi fac videoclip in care arat cum dau eu cu pumnul.
  De ce trebuie sa-l aplaud ca-si urmeaza visul??? Este plin tubul de copchii care-si fac videoclipuri cu manele.
  De ce trebuie sa-l incurajez? Eh, nu, asta nu. Pana si plantele inteleg armonia, melodia, frumosul, inaltul. Nu este o problema de gusturi, de dictatura. Este doar o intrebare pe care ti-o adresez tie (cu scuzele de rigoare deoarece s-ar putea sa doara):
  De ce vrei sa incurajezi acel set de non-valori care, mai ieri, te-au jignit intr-un fel mai mult decat revoltator? De ce faci asta ascunzandu-te in spatele visului?

  • Cabral Ibacka

   Mai, stii care-i problema voastra? Ca nu intelegeti mesajul, oricum ar veni el.

   Are legatura postul asta cu Paulica? Are.
   Vorbim despre el aici? Nu.

   Pai, ce vrea sa spuna comentariul tau? Ca incurajez un set de non-valori?!
   1. Nu acele non-valori m-au jignit. Ci un om. Pe care tu l-ai alaturat unui curent muzical, sau ce-o fi el, si-ai tras concluzii.
   2. Non-valori? Cine spune asta? Tu, eu, DeMaio si inca cativa. Suntem noi vreo comisie de cenzura? Punem stampila CTC pe produse?
   Nu, nu suntem. Si cat timp tu spui non-valori intr-un comentariu pentru postul asta inseamna ca n-ai inteles nimic. Sau ca eu n-am fost in stare sa exprim nimic. Ambele variantele sunt dezamagitoare. Pentru mine.

  • Eu

   1. Acel om este un produs al acestei „culturi”. Nu ma refer aici doar la „lalaieli” ci la ceea ce inseamna, in ziua de astazi, cultura. Si nu numai in Romania. OK. Poate asa arata evolutia. OK, poate eu sunt tataie care spune ca lumea se duce de rapa, dar, non-valoarea este mult mai sclipitoare, mult mai orbitoare si mult mai bine vanduta.
   2. Bunul simt, ochiul liber, dictionarul, minima cultura. Nu este vorba aici despre ce gandesc eu, sau Horia Moculescu, sau aiurea. Este vorba de un singur lucru. Ia cele doua definitii si incadreaza in ele „curentul muzical”. Stii, cand aveam in fata un „oracol” ajungeam la „Ce muzica ascultati?”. Fiind un tip lenes de fel am incercat sa gasesc un cuvant in care sa pot incadra rock-ul, jazz-ul, clasica lu’ babacu, pop-ul nebun, electronica si cateva melodii punk sau rap ca sa nu stau sa scriu genuri de muzica sau formatii. Si am gasit raspunsul pe care il dau invariabil la acest tip de intrebari: Muzica. Da’ sa ma gadile pe scarita, sa vina intr-un sir logic, sa ma faca sa vibrez, sa pot sa ascult un negativ si cuvintele sa se insire singure ca intr-o poezie muta.
   Scriu in postul asta dar nu numai pentru postul asta, asa cum am spus si la inceput. Sunt parerile mele dupa ce am urmarit tot debate-ul dintre tine si demaio.
   Stii, am si eu o curiozitate, de ce l-ai ales pe Paulica si nu pe Taina Dutescu-Coliban pentru a iti exprima ideea?

  • Cabral Ibacka

   1. Daca tu esti tataie, atunci sunt si eu.
   2. It spun simplu: non-valoare din punctul nostru de vedere.
   Si acest punt de vedere nu este singurul.
   Si aroganta de a decreta lucruri nu este constructiva.

  • Eu

   Nu mi-ai raspuns la ultima intrebare dar, daca vrei, iti dau parerea mea: Pentru ca Paulica era aici, era aproape. Pentru ca pe Paulica il gasesc in 19 pagini de google search in timp ce Taina d-abea strange de 5 si ceva. Si ea era plecata tot in cautarea visului ei. Nu era profesia ei, era pasiunea, era dorinta, era acel „cum e?”. Dar despre ea, doar doua randuri aruncate intr-un colt de blog de pasionat. Si Paulica, Paulica peste tot!

  • Eu
  • Cabral Ibacka

   Am citit. Pacat ca formatarea textului e asa stangace, textul e foarte misto, stilul e atat de natural incat iti creaza senzatia ca e un dialog la gura sobei, nu niste biti pusi pe-un html…
   merci!

 8. Pingback: Ma mananca tantarii |

 9. Robintel

  Paradoxal, deşi amândoi aveţi dreptate în felul vostru subiectiv, amândoi vă înşelaţi, întrucâtva.

  Ca să nu scriu un comentariu foarte lung iată ce părere am eu despre acest subiect (mi-e mai uşor să scriu pe blogul personal, cu scuzele de rigoare dacă încluderea linkului este nepotrivită, deşi e pe subiect): http://www.robintel.ro/index.php/blog/opinii/ciocniri-idealiste.html

 10. Jademan

  Nobody is wrong, given its model representation of the world. :)

 11. Jademan

  Now, my world is perfect. Man, i stopped judging. Whatever you want… Whatever… Fuck money, fuck glamour, fuck fashion! I have nothing to say, my words have passion. Arrest me for stinking, arrest me for stalking; arrest me, arrest me for joking!!… :D :)

 12. Jademan

  That wasn’t a joke…

 13. Sadd - Din copilarie

  Fiecare omuletz are standardele lui in viata,poate asculta cea mai buna si apreciata muzica din lume..dar poate avea derapaje in alte domenii,de exemplu sa citeasca tabloidele de la noi…
  Daca spui cuiva ca e noncalitate,novaloare poate iti iei si una in cap..

 14. thedaniel

  Mda, Cabral, e loc pentru toata lumea, dar unii ne strica lumea in care se presupune ca ar trebui sa traim civilizat, si din cauza lor suntem respinsi peste tot.
  Spre exemplu in cazul poporului nostru, lumea din exterior ne judeca pe toti la un loc si nu persoana care a deviat de la bunele moravuri; suntem bagati toti in aceeasi oala.
  Poate e mai bine sa ai lumea ta. Sigur, nu poti sa obligi si pe altii sa traiasca in acea lume.

  Numai bine!

 15. Simache

  Si eu ascult muzica buna : Anca Parghel , Beyonce , J.T. , Rihana ….
  Si eu dau semnal cand schimb benzile si cand fac stanga si dreapta.
  Si eu las femeile sa intre inaintea mea intr-o cladire si cedez locul la metrou.
  Dar nu toti fac asa pentru ca mai avem si ” diferiti ” si oameni care vor sa iasa in evidenta , care vor sa ii faca pe ceilalti sa intoarca capul dupa ei.
  Si pe ei ii vedem la TV in accidente , violente , omoruri samd.
  Toti cred ca am vrea sa avem o lume mai buna fara hoti , crime etc. dar nu mereu e asa cum dorim , pentru ca noi oamenii ne-o facem cu mana noastra si suntem rai , suntem rai cu cei apropriati si cei indepartati pentru ca omul este un aminal neimblanzit.
  Cabral dupa un post ca al tau imi doresc sa ma pun sa ascult niste jazz si sa dorm cu gandul la weekend si la concediu , pacat ca sunt la munca si nu pot sa o fac.

  P.S. mai ai chef sa faci excursia cu , caravanu’ pe Coasta de Azur si prin Europa? :))

  • Cabral Ibacka

   Da, nu e mereu asa cum ne dorim. Dar poate ca, macar putin, reusim sa schimbam lumea.

   Cat despre excursia aia… ceva imi spune ca voi mai visa ceva vreme la ea. Dar si cand o fac…!

  • Simache

   :)) iti pun eu caravanu la dispozitie.

   Apropo tot astept de la tine un playlist sau ceva de genu.

 16. krossfire

  Dar visezi, nu gluma. Analizeaza progresele facute in ultimele sute de ani si observa conflictele sociale care le-au precedat. Dare I say there’s a pattern to be seen ?

  Nu spun ca lumea ta de vis nu s-ar putea intampla dar o vad cu vreo 50% mai putini oameni in ea si doar dupa ce unora sau tuturor le-a fost servita o lectie mai serioasa.

 17. sys

  Muzica la care vibrez, aia imi place, care ma face sa doresc iar si iar, pana ma plictisesc, la un moment dat, dar , dupa un timp, vreau din nou sa o ascult; mi-e indiferent genul din care face parte, rock, hip-hop, heavy metal, pop, etc; nu poti sa faci pe altii sa le placa ce-ti place tie, asta e clar; si.. salutari, om bun!

 18. Bibi

  Stimate Omule Negru, ma bucur ca te-ai hotarat pana la urma sa te intorci la treaba. Ca tu faci o treaba aici. Mesajul tau se aude. Cine are ochi sa vada si minte sa asculte intelege. Si stiu ca stii ca nu poti schimba lumea dintr-o data, dar macar 5% din cei care trec pe aici incep sa se gandeasca la ce zici tu…si poate, poate ajung la niste concluzii bune…
  Recunosc ca nu m-am gandit niciodata cum ar arata lumea perfecta in viziunea mea. M-am gandit doar ca as vrea sa vad oamenii mai responsabili, mai constienti, astfel incat sa nu mai fie copii la cersit in strada, copii morti de foame, parinti care se zbat pt viata lor…sa fie in schimb oameni care ajuta oameni, indiferent ca sunt „d’ai lor” sau nu…
  ti puuup!!!!

  • Cabral Ibacka

   Sincer, nu stiu cat se aude mesajul meu. Era sa scriu ca nu ma intereseaza, dar nu-i deloc asa.
   Ideea e ca… stiu ca visez prea mult, stiu ca sunt prea idealist, stiu ca… dar imi aduc aminte de alte minusuri pe care le am, si astea de mai sus se transforma in chestii banale.
   Hai sa mai zambim o data si azi!
   Toate bune!

  • Bibi

   Astea in nici un caz nu sunt nu sunt minusuri si nici banale!!! Tu visezi la lucruri frumoase si dupa parerea mea realizabile si mai si faci ceva in privinta asta. Pentru asta te admir si aleg sa imi deschid inima si ochii la ce zici tu.
   I haven’t given up on the human rase yet and I hope you won’t either!

 19. DALA

  imi place de tine si de gandurile pozitive ca mi le transmiti!!!!…sper sa „prinda”macar 1 la suta din ce „spui” celor care citesc aceste comentarii si sa „faca”…important este primul pas…presupun ca urmatorii vin de la sine!!!!…si mie imi plac multe”lucruri”si realitatea e alta!!! dar incerc sa”indrept”ce nu mi place!!!si sa fie mai”frumos”…te pupic si te iuby

 20. bibilica

  sunt de parere ca sunt aspecte in aceasta lume care ar trebui schimbate la nivel de cultura, gusturi, exprimare artistica… dar nu neaparat conform viziunii mele legate de bun, frumos, calitativ…

  zicala aia cu „beauty is in the eye of the beholder” este la fel de adevarata azi ca intotdeauna si cred ca nu ne putem programa sa vedem lucrurile din aceeasi perspectiva… plus ca daca toate s-ar desfasura dupa bunul nostru plac… ar fi tare plictisitoare existenta noastra

  oare nu cumva reusim sa apreciem ceva mai mult doar dupa o comparatie cu altceva?

  • Cabral Ibacka

   Ba da, intotdeauna. Insa, una este sa compari, sa dai o nota, si altceva e sa vrei sa stergi cu buretele tot ce nu primeste nota de trecere.
   Dar na, cu fiecare zi devenim mai hotarati, mai intoleranti.

  • bibilica

   din pacate ai dreptate cand spui ca zilnic creste nivelul de reticenta pe care il manifestam fata de x sau y.

   uitam sa ascultam si continuam sa vorbim in ideea ca vorbind mult si tare vorbim si bine si ca reusim sa ne impunem punctul de vedere

   incerc zilnic sa nu pierd din vedere faptul ca gusturile, parerile, preferintele mele nu sunt etalon si ca daca cineva nu e de acord cu mine, nu inseamna neaparat ca unul dintre noi greseste si zilnic invat ceva: viata nu e alb si negru, da sau ba.. e facuta din numeroase nuante de gri si o infinitate de probabilitati si ca daca am invata sa fim mai toleranti si nu am exclude factorii considerati inferiori din ecuatie, am iesi cu totii mult mai castigati

   poate sunt inca copil :)

 21. giulia szavo

  Oricâte mesaje ai da tu pentru toleranta, tot se vor gasi càtiva sa te conteste, argumentând ca manele sunt pentru inculti. Dar de ce trebuie sa fie toti la fel într-o societate.
  De ce ar trebui eu sa impun regulile mele celor din jur?
  Daca fiului meu îi plac printre altele, manelele, las sa le asculte. Pe lânga ele asculta si Queen.
  Prefer sa-l vad fericit în felul lui decât nefericit si plictisit în lumea intelectualilor, încercând vreun nou drog care sa-l stimuleze .
  Ar fi atât de obositoare o lume perfecta. O turma perfecta de nefericiti. Monocromia e placuta pàna la o limita.
  Si apoi Paulica al tau a facut ceva care l-a facut fericit poate pentru o viata întreaga. Nu sunt nevoita sa-l ascult daca nu-mi place. E la libera mea alegere.
  însa pe toti desteptii astia de le tele trebuie sa-i suport, pentru ca abia daca gasesc un post pe care sa nu fie analisti politici, economici, sau de bàrfe VIP ce sa mai spun.
  Dar si pe Paulica poate ca va vrea cineva sa-l vada. Si apoi poate Paulica e unul din plebea care munceste cu sapa si hàrletul, pentru ca nu pot sa fie toti functionari, profesori sau medici.
  La câta nefericire am vazut în lumea buna, ìnclin sa cred ca sunt mai superficiali decât Paulica. El nu poate mai mult si ar vrea, în schimb ce altii ar putea si nu vor.

  • Cabral Ibacka

   „El nu poate mai mult si ar vrea, în schimb ce altii ar putea si nu vor.”

   Da, interesant punct de vedere.

   Cat despre semnale pentru toleranta… stiu ca zgarii cu unghiile sticla groasa. Dar na, visatorul tembel din mine mai iese, din cand in cand, la aer.

 22. moni

  o lume toleranta?o lume mai buna?o lume in care sa fim oameni intre noi,nu „sfasie tot”? cred ca fiecare dintre noi isi doreste asta, dar este mai comod doar sa ne dorim decat sa ne luam inima-n dinti si sa spunem: „Gata!Hai sa facem ceva!” pentru ca ne-am obisnuit sa cerem si sa primim mura-n gura ce-au vrut altii. Ar fi bine sa subscriem cat mai multi la acest manifest „Eu orb, tu surd, noi indiferenti”.
  In esenta, chiar daca te revolti in sinea ta, ce conteaza atata timp cat nu faci nimic pentru a schimba ceva?

 23. tuca

  Total de acord cu ceea ce spui tu Cabral, cu o mica obiectie si anume: trebuie sa ne supunem macar asa numitelor legi, care sunt pentru toata lumea si pentru cei destepti si pentru cei mai putin destepti cum zici tu, dar pentru asta, trebuie mai intai sa fie respectate de sus ca si restul amaratilor ca noi sa inteleaga exista lor, dar asta este. Da, spun ca traim intr-o tara despre care a ajuns sa imi fie scarba, da SCARBA, cu pare de rau ca i-am dat crezare si nu am facut pasul de a o parasi mai demult.
  Da, nu mai pot sunt exasperata de atatia hoti care reprezinta statul, de la cel mai mic pana la cel mai mare, sunt exasperata de atata bataie de joc la adresa contribuabililor si a faptului ca nu poti rezolva nimic in tara asta fara pile si spagi, sunt scarbita zi de zi pentru ca am de a face cu reprezentantii statului care se poarta cu tine extrem de injositor, imi este scarba ca drepturile tale sunt incalcate de acest stat care da niste legi pentru ca el sa fie primul care le incalca. Si cred ca stim cu totii mai mult sau mai putin toate nedreptatile si ilegalitatile care se fac zi de zi.

  Concluzia mea este – nu exista o lume perfecta pentru ca nu exista perfectiunea ci doar putem sa tindem spre ea, dar poate exista o lume mult mai buna.

  Acele criterii despre care vorbesti tu, in unele ai dreptate, in altele dpdv al meu, nu, si anume:
  -hotia nu este legala duce la o sapa de lemn a cuiva….
  – incultura duce la involutie, nu zic sa fim toti cititi, fiecare are dreptul la propriile decizii, dar iar revenim la legi: asa cum noi oamenii de rand mergem la interviuri pt job-uri si trebuie sa indeplinim anumite cerinte asa si cei care sunt in anumite functii care influenteaza masele trebuie sa indeplineasca anumite cerinte, aici ma refer la functii din stat, nu mi se pare legal sa ma conduca un primar care nu avea nici macar bac-ul luat cand a fost numit primar – ma gandesc ca ar trebui ca cerintele pentru asemenea functii sa fie macar un minim de studii, macar o limba straina..etc,

  ma gandesc la mass media, care ce face? ne indoctrineaza cu incultura, avem stiri numai despre violuri si mai stiu eu ce crime, promovam manele pentru ca au versuri extrem de „profunde si o gramada de mesaje”..- explicatia? asta vor ramanii, asta se vinde , asta face audienta. Nu spun ca nu cred ca e adevarat din pacate, dar acum hai sa promovam si drogurile si toate relele, pt. ca se vand. Iar faza cu nu iti place schimba canalul nu mi se pare elocventa deloc, mass media este o putere si trebuie sa aiba anumite responsabilitati, poate sa schimbe in bine prin influenta de care are parte.

  Concluzia IMI ESTE SCARBA de ce a ajuns aceasta tara.

  Sunt convinsa ca exista pareri de genul: daca iti e scarba pleaca, sau de ce nu ai plecat cand ai vrut, sau crezi ca in alta tara umbla cainii cu covrigi in coada?, sau nu este niciodata prea tarziu sa pleci, sau nu te mai vaieta si fa ceva.

  Am ramas pentru ca am constientizat ca avem de recuperat 50 de ani de comunism si nu putem sa fim cat ai bate din palme ca alte tari, trebuie rabdare, am ramas pentru ca am avut incredere in cei ce detin puterea de a schimba in bine, dar lor nu le mai ajunge „borcanul cu miere” si atat, nu, in alta tara nu umbla cainii cu covrigi in coada dar cat de cat iti sunt respectate drepturile, birocratie exista dar este net redusa iar stresul mult mult mai mic, sa fac ceva? chiar daca fac ceva sau nu sunt mult prea mica pentru a schimba ceva….

  Poate am deviat un pic de la subiect Cabral, imi cer scuze pentru asta.

  Va doresc zi excelenta si sa nu aveti de a face cu statul:)

 24. ciuca bogdan
  ciuca bogdan

  dupa un articol in care face muzica elecronica praf si pe cei ce o asculta idioti , am incetat sa mai citesc posturile lui Bendeac .
  da-i link cu articolul asta

 25. Raluca Ea

  adevarat post Cabral si nu ai idee cat m-a bucurat ce am citit cu fiecare cuvintel pe care il parcurgeam. Pentru ca am mai avut discutii pe tema asta cu fel si fel de oameni, iar eu eram in tabara ta si ei de partea lui DeMaio.

  Si imi pare rau cand vad atatia oameni care practic refuza sa accepte orice idee care nu-i a lor. Si deja o refuza fara ca macar sa incerce sa o inteleaga. Si din aceasta lipsa de toleranta se nasc frustrarile care au pornit mari nenorociri de-a lungul timpului.

  Mi-a zis mie odata cineva: cand eram mic credeam ca oamenii cu ochii verzi vad totul in verde, cei cu ochii albastri totul in albastru si ca in viata trebuie sa gasesti un om care sa aiba aceeasi „problema de vedere” ca si tine. Insa nu trebuie sa incerci sa ii „vindeci” pe ceilalti!

 26. karmapolice

  toleranta in romania?haha u’r a dreamer baby!

 27. Hypher

  Oh, yeah!!
  Cat adevar, frate!
  Dar nu oare tocmai suma entitatilor si personalitatilor individuale da valoarea intregului?
  Tocmai aici este paradoxul. Si desi nu esti singurul „uman” care s-a „lovit” de acest „nexus” nu vei fi, probabil, nici ultimul.
  Esential este ca sa nu ramanem noi „cititorii” doar cu gustul unui alt „deja-vu” ci sa gasim resursele din noi, fiecare, sa putem sa devenim „mai buni”.
  Ce zici, o campanie in sensul asta este suficienta, sau e nevoie de „alti 20 de ani”?

  • Cabral Ibacka

   20? Off, inca un optimist!
   iesi pe strada, priveste in stanga, priveste in dreapta si apoi intoarce-te cu un comentariu.
   Intoleranta fata de ceea ce nu ne place ne este sadita inca de mici in capatani.

   Inca dinainte de a ne putea forma o opinie ni se baga in cap definitiile. Tiganii sunt asa, chinezii sunt asa, negrii sunt asa… e clar, nu mai trebuie sa te gandesti tu, copile, ti-am spus eu, tac’tu, tot ce trebuie sa stii.

   Si da, ce spui cu gasitul resurselor este ceea ce ar face toata treaba asta sa conteze.

 28. Maria Magdalena

  uneori ma intreb daca Iisus a fost subiectiv…si atunci noi, oamenii de rand, sa nu avem acest drept la subiectivism?
  Am ajuns la concluzia ca daca urli creezi scandal, atentie si poate bani…dar nu convingi.

  Cea mai buna schimbare este forta exemplului! Oare am dreptul sa urlu asta in Romania, tara de lumea a treia?

  Incep sa neg entitatile, incep sa caut Bunatatea in mine. Nu mai ascult oameni care canta, ascult muzica si tehnica fiecaruia de a se exprima liber.

  Atat timp cat muzica fiecaruia este de bun simt, o sa incerc mereu sa ma aplec asupra ei, sa o inteleg si sa inteleg artistul…si o sa ma abtin teribil sa nu il ador!

  Fiecare stil muzical impune senzatii diferite.
  Nu am sa inteleg niciodata marginirea oamenilor asupra unui singur gen muzical. Marii artisti contemporani si-au demonstrat genialitatea prin aprofundarea mai multor tendinte culturale si mixarea lor.
  Deci, ca sa intelegeti muzica si sa va placa, incercati mai intai sa observati cum si de ce a fost ea creata, ce a stat la baza ideii de geniu.

 29. Anne

  Bine si frumos spus. Ar fi perfect daca ar exista macar un sfert din cele amintite de tine, insa lumea in care traim poate este mult prea departe de „normalitate”

 30. cyan

  „Dar… sunt subiectiv si eu, nu?”
  Din pacate da esti, prin postul asta ne spui tocmai cum ar fi lumea mai buna pt tine, ca te aproba destul de multi e pt ca daia sunt cititorii tai, sunteti cam pe aceiasi lungime de unda. Daca o lume toleranta ar fi buna ramane de vazut daca va exista vreodata, atunci o sa ii descoperim si partile negative.
  Dintre mel puse de tine am ales vivaldi, celelalte nu pot spune ca sunt candidate serioase pentru genurile pe care le reprezinta…evident sunt subiectiv dar in afara de vivaldi nu mi-a placut niciuna si sunt fan Queen erau atatea mel mai bune pt mine decat aia :).

  • Cabral Ibacka

   Da, tocmai asta spuneam si eu, vorbeam de o lume mai buna.
   Si cu toate ca incercam sa surprind atributele unei lumi care, in opinia mea, era mai buna pentru toti… nu aveam cum sa alunec pe panta aia.

   Cat despre alegerea melodiei… vezi-tu, chiar si faptul ca ai spus „prefer Vivaldi” e o chestie misto. Puteai sa spui „singura care se poata numi muzica este Primavara, restul sunt…”.

 31. delia

  Observ cum..(dupa un post incitant,in care cu adevarat problemele care se ridica,merita ridicate)te retragi cabrale…si nu-ti mai bati gura.
  E drepul tau.
  E blgul tau.
  Sa inteleg oare ca esti de acord cu ultimile pareri?
  Fii @domn pana la capat si continua te rog comentariile.Simt nevoia sa le citesc..exact cum simti tu nevoia sa ma ignori acum.Te provoc stiind ca esti obosit de la munca. Hai sa vedem,ma bagi in seama?
  In alta parte… nu as incapea!
  Zilele astea functionez dupa sistemul:
  mai bine sa-mi para rau ca am incercat decat sa-mi para rau ca nu am avut curaj.
  Te salut cu respect!

 32. carmen

  Off topic: Nu te supara ca te bat la cap, dar INCA astept rezultatul concursului cu Fuckbook.
  Nu te-ai hotarat inca?

 33. mina

  imi place asa mult blogul tau. il accesez in fiecare zi. problemele pe care le dezbati ma fac tot timpul sa meditez. lucrez intr-un mediu care din pacate ma face sa ma plafonez. lumea mea perfecta ar fi daca toti am medita o ora pe zi la lucruri spirituale, la esenta nu la forma.Lumea MEA ideala ar fi daca nimeni nu ar judeca pe nimeni, daca am realiza toti ca un lucru privit de zece oameni are zece forme diferite.

  • sabina

   Radu Beligan spune,intr-un interviu,”Eu m-am mutat de mult in „Beligania”.
   „Lumea mea” e construita doar din mine,sau din tine,sau din el,sau din ea.
   Atat!In momentul in care sunt si altii „Lumea MEA” se transforma in „Lumea noastra”.
   Cine sau ce te impiedica pe tine sa-ti construiesti lumea TA perfecta?
   daca vrei sa fie lumea TA,doar tu trebuie sa meditezi,sa nu judeci etc.

  • Cabral Ibacka

   zece forme, gusturi, mirosuri… dar oamenii se lafaie in ipostaza de a-si decreta gusturile uber alles…

 34. Bizi

  Cabral, n-am spus ca exemplele alese ar reprezenta opinia ta, am spus doar ca nu mi se par bine alese pentru a-ti exemplifica opinia, pe care, de altfel, am inteles-o. Imi pare rau ca te-am deranjat, n-o sa se mai repete.

 35. adidas

  fiecare e liber sa faca ce vrea cu viata lui

  • geretus

   … daca nu deranjeaza pe nimeni… In momentul in care deranjeaza… s-a terminat libertatea lui si incepe a celuilalt…

  • Cabral Ibacka

   Bine, ai si aici o thin line… pentru ca sunt deranjati care sunt ofuscati si se vaita ca sunt agresati numai pentru ca exista si e in viata unul ca Adi Minune, ca mine, ca Plesu… parerile sunt arbitrare dar zgomotos exprimate.

  • Andreea

   Acum mie mi se pare totusi exagerat sa spunem ca suntem deranjati in gura mare de Adi Minune si compania, si ei ne strica noua societatea.
   Sincer nu aud de aceste personaje decat in masura in care ascult/citesc anumite lucruri. Nu este chiar greu -in ziua de azi- sa ignori lucrurile care te deranjeaza.
   Ideea cu libertatea se traduce in felul urmator: fiecare este liber sa faca ce vrea cu viata lui, atata timp cat nu ingradeste libertatile celorlalti.

   Si in final…toti judecam, comentam si ne dam cu parerea. Majoritatea decide. Daca majoritatea o sa impuna pe minune ca si cultura, asta este regula.
   Asta inseamna in final libertatea…exista majoritati, minoritati, regulile sunt facute de cei mai multi. Pentru ca trebuie sa avem reguli…

  • geretus

   @Cabral… Ma refer strict ( cum am facut si in celelalte comentarii ale mele pe marginea subiectului Paulica) la situatia in care deranju’ se manifesta real, palpabil..
   Mai concret… cand de ex am un vecin care nu poate asculta manele decat la maxim, pe nervii mei… Nu ma deranjeaza ca exista Adi Minune ( de fapt cred ca sunt foarte putini extremisti din astia)… Ma deranjeaza cand il ascult cu forta…Conform teoriei tale cu toleranta, ar trebui sa-l tolerez?! Sa stii ca deranjul meu s-ar manifesta la fel daca respectivul ar asculta orice de la rock la muzica clasica la un volum care ma isterizeaza…Intamplarea face ca cei care prefera sa asculte la astfel de volume, asculta de fapt manele… Ura principala a celorlati e asociata visceral cu exhibitionismul lor muzical ( si nu numai) si nu e asocitata cu genul muzical, cu preferintele lor, cu rasa, cu culoare pielii etc…

  • Cabral Ibacka

   Nu geretus, cand iti este dat ceva cu forta nu se numeste toleranta, se numeste umilinta.
   Si daca stai… nu esti tolerant, ci (scuza-ma) prost. Suni frumos la 112, de 15 ori pe zi daca e nevoie…

 36. gina bajanaru
  gina bajanaru

  :)
  mare pacat ca o mare parte din omenire nu gandeste asa….nu-si traiesc propria lor viata doar pentru ca isi ocupa timpul, care este atat de pretios,judecandu-i pe altii si incercand sa le faca ordine in viata.
  eu….inca mai cred si mai sper ca va veni ziua in care ne vom vedea fiecare de vietile nostre….iar copii nostri vor creste in liniste si armonie fara a auzi la fiecare colt de strada….”bagam…….”

 37. Andreea

  Dar te-ai gandit ce plictisitor ar fi sa traim in omogenitatea asta de mai sus? Cred ca am fi cea mai sictirita rasa!
  Ideea e sa traiesti si sa lasi si pe ceilalti sa traisca. Sa fim liberi fara sa ingradim libertatea celorlalti. La urma urmei cine sunt eu sa impun standarde de cultura si alte cele, si cine imi asigura mie ca am dreptatea si realitatea mea este the right one?
  In fine exagerez putin dar ideea asta e: nu suntem mai buni decat ceilalti doar pentru ca ne incadram intr-o majoritate/ dupa caz intr-o minoritate (e.g. urasc manelele, asta ma face o persoana superioara fata de Gutza, manelistul ala nenorocit…).
  Oricum exista o teorie conform careia doar 10% din oamenii de pe planeta sunt de fapt inteligenti si aduc evolutia societatii. Pariez ca fiecare dintre noi se regaseste in acei 10% dar nu sunt sanse prea mari sa fim…

  • Cabral Ibacka

   Da, interesanta teorie. Si daca ar fi cazul sa ne punem singuri pe lista aia… iti dai seama ce aglomeratie, ce scandal, ce contestatii!

   Cat despre discutia despre minoritate/majoritate si drepturile lor, se lungeste pana la nesfarsit. Problema adevarata este ca oricare majoritate poate deveni minoritate daca schimbi, chiar si cu putin, criteriile adunarii.

  • Andreea

   Da Cabral, acum putem discuta despre schimbare si asta e o discutie care poate fi ceva mai practica (indeed, asta cu majoritati/minoritati se poate extinde forever).
   Am ajuns de fapt la ce e important: hai sa ne impunem punctul de vedere, fara sa ii punem la pamant pe restul. Adica noi traim cu impresia ca suntem culti si consideram ca o anumita atitudine inseamna bun simt, cultura etc.

   Hai sa ne impunem. Sa ii convingem pe restul. Ditamai munca, dar mai stii, poate reusesti, chit ca o sa castigi 1 acolit din 1000! Si eu zic ca se merita…
   Nu stiu daca am face lumea mai buna dar macar vietile noastre sunt mai interesante! :-)

  • Cabral Ibacka

   Intr-un fel ai dreptate. In alt fel… nu.
   Tu spui „hai sa ne impunem”. Eu spun… „hai sa dam un exemplu, si daca cineva vrea sa-l urmeze… s-o faca linistit.
   Daca nu, cine-s eu ca sa-l schimb pe X sau pe Y?
   Cine? Un nimeni…

  • Adrian

   Dar daca majoritatea care face regulile e cea hotaratoare, si ea in general cam greu isi depaseste conditia, trebuie sa fie cativa, macar din cei 10 la suta despre care vorbeai, care sa ia de cap majoritatea asta si s-o duca pe culmi mai inalte…Nu?
   Altfel mediocritatea naste mediocritate.
   Iar daca astia care trebuie sa apuce o natiune si s-o salte nu se fac suficient de auziti, inseamna ca nu au nici o sansa…

  • Cabral Ibacka

   Mai, daca ma intrebi pe mine, eu, la o cafea in spatele blocului, iti spun ca da, ca singura sansa este ca cei 10% sa ia restul si sa-l scoata la lumina.

   Dar iar apare intrebarea: lumina din punctul cui de vedere? Al nostru? Cu siguranta ca da, pentru mine, pentru tine, pentru inca ceva lume aia e lumina.
   Dar pentru restul… nu e.

   Cum o rezolvam?

 38. laurra

  Lezati sau nu de ce se intampla in jurul nostru, majoritatea incercam sa ne conturam o lume a noastra. A mea e perfecta…pentru mine. Numai ca moare incet de cate ori: fac greseala de a deschide televizorul si de a ma uita la stirile noastre macabre, vine weekendul si cei din blocul vecin fac gratare, beau, asculta manele si noaptea isi bat copii si nevestele si o fac bine „sa te auda tot cartierul cum urlii, curvo!!” (imi cer scuze pentru limbaj), intru intr-o instutie a statului si sunt tratata ca un animal, si unde bineinteles au intaietate cei care-si opresc „jeepanele” in fata, de cate ori suntem tratati in ultimul hal in strainatate numai pentru ca suntem romani, de cate ori… de cate ori…
  Solutia: toleranta. (Atentie! Nu sa te lasi calcat in picioare se semenii tai ci sa tolerezi!)
  Trebuie sa stim ca viata ne-o facem frumoasa numai noi!

  • Cabral Ibacka

   Eu nu pun egal intre toleranta si umilinta.
   E mare diferenta.

   Si daca ceva te deranjeaza, evita. Lasa-l sa existe, nu-i pentru tine dar e pentru altcineva.

   De-aia n-am cablu, am un teve legat la un DVD. Probabil c-o sa-mi pun cablu pentru meciurile de fotbal, imi vin prietenii la gratare si ma injura ca vad meciurile in masina. Dar atat, cablu pentru altceva nu-mi trebuie.
   A, ba da, pentru Tele-enciclopedia si Discopery.

   Si revin, multi spun „daca suntem toleranti atunci suntem umiliti”. Asta e o prostie, e o toleranta prost inteleasa.
   Nu, cand ceva te deranjeaza, cand drepturile altuia ti le capca pe-ale tale in picioare… 112. Nu sta!

 39. Doina

  cred totul tine pana la urma de gusturi.. care nu pot fi bune sau rele; pot fi doar compatibile sau nu cu ale noastre. Cu siguranta „BINELE” meu nu e compatibil cu al lui Naomi. Pana aici nimic rau, am invatat sa respect si sa tolerez orice nu mi se aseamana.
  Dar ma gandesc.. este un lucru bun sa fie promovat mai mult un anumit tip de „BINE”? Oare ce inteleg copiii nostri care se uita la TV si percep acel „BINE” ca fiind general valabil?
  Cate sanse au ei sa afle de Vivaldi daca este mai bine promovat concertul lui Guta?
  Cum sa ii sugerezi sa citeasca o carte buna daca el vede peste tot ca e BINE sa citesti cancanuri?
  Care este BINELE pe care ai vrea sa il aleaga copilul tau?

  • Cabral Ibacka

   Tot despre relativitati vorbim. Toti se vaicaresc cu „ce se promoveaza”. Nu se promoveaza nimic, se pune pe sticla ce vrea omul sa urmareasca.

   Unde scrie ca televiziunea are rol educativ? Unde apare responsabilitatea ei? Platesti vreun leu? Nu, nu platesti.

   Daca vrei sa comentezi vreunui post teve, ai dreptul, drept vorbind, sa faci scandal TVR-ului. Atat. Pentru ca acolo dai bani. Restul sunt posturi comerciale, trebuie sa faca bani. Si nu de la tine.
   Inainte sa te pornesti intr-o dizertatie furibunda cauta sa vezi ce-am scris pana acum pe tema asta.

   Mai departe: cate sanse au copiii nostri?! Ai nostri?!
   Nu, scuza-ma, e copilul meu, e copilul tau, e copilul lui sau al ei. Ca doar nu-i crestem in crescatorii, sa fie ai nostri.
   Si daca e a mea nu are treaba cu teve-ul, nu are treaba cu filme cretine si nici cu lucruri pe care le consider eu nocive. Are treaba cu o parte din desenele animate, cu documentare, cu jocuri interactive, cu enciclopedii… pentru ca asa cred eu ca e bine.

   Pentru ca asta-i problema, copiii cresc debusolati, nu se mai ocupa nimeni de ei, putrezesc in fata televizoarelor mestecand floricele la microunde si Coca-Cola.

   Si nu-i sugerez un Vivaldi, ii dau play. Nu-i sugerez o carte, i-o pun in brate si fac in asa fel incat s-o atraga.

   Si pana va fi mare va creste dupa modelul meu de „bine”.

   Si daca ea, mare fiind, isi va crea un „bine” al ei, o voi lasa in pace. Caci e viata ei.

  • Doina

   da dom’le… daca ai dreptate ai dreptate.. asa e cand te ia valu’ sa-ti spui OF-u’ si uiti ca rezolvarea e la tine :)
   Iti multumesc Cabral!

  • POLIXENIA

   Cabral , am si eu o curiozitate ,pe fetita ta o cheama Inoke -inseamna ciupercuta? oricum ,nu asta este intelesul cuvantului dar este un soi de ciuperca mica ce creste in manuchiuri…
   In alta ordine de idei ,imi place ca esti firesc ,natural ,direct, sincer si sigur inteligent caci fara asta nu te-ai simti confortabil in pielea ta …esti si altruist si curajos caci iti trebuie curaj sa abordezi orice subiect ,risti de multe ori sa culegi ce n-ai semanat tu…

 40. Arch_Taistelu
  Arch_Taistelu

  stii doar ca nu o sa existe o lume mai buna niciodata, nu? de visat poti sa visezi dar hai sa privim realist asta. ar trebui sa ne multumim odata cu lumea asta imperfecta si sa nu ne mai plangem. asta suntem noi oameni, niste imperfecti.

  cat despre muzica pe care o asculta X sau despre cum se imbraca Y, chiar nu ma intereseaza, sau in orice caz ma intereseaza foarte putin, ptr ca in viziunea mea lucrul acesta n-ar trebui sa reprezinte o problema.

  da, sunt subiectiv dar incerc sa fiu obiectiev dar totusi nu prea imi iese, probabil ca sunt foarte incapatanat, mandru, orgolios. asta e!

  doar nu exista un judecator care sa spuna ca de fapt metalul e cel mai bun gen de muzica. sau exista? :))
  ar fi tare.

  • Arch_Taistelu
   Arch_Taistelu

   de obicei ma uit la blogurile lui Mircea Badea, Ciutacu, Bendeac si la tine si vreau sa zic ca imi place ca raspunzi la comentarii, ceea ce e foarte bine.

 41. delia

  Auzi, uneori nu inteleg de ce au oamenii porniri de genul asta… I dare you, zici tu. You dare me sa… ce?!
  Rabdare. Si tutun.

  ….de obicei rabdare si tutun se spune cand trebuie sa stai de vorba cu un om prost. Nu trebuie sa raspunzi daca nu ai chef…provocarea era daca raspunzi ORICUI la mesaje. Se pare ca da,raspunzi.
  Asadar…nu m-ai bagat nicaieri.
  Te asigur, deşi tu nu ai nimic de cîştigat sau de pierdut, că-ţi urmăresc blogul, poate cu un ochi din ce in ce mai critic.Şi felul în care te îmbaci şi cel în care vorbeşti..tot ce e pe sticlă. Mai departe nu e treaba mea şi de fapt a nimănui…te urmărim sub aspect profesional dupa cum fiecare are un servici pe care il face pentru bani sau din nefericire, caci sunt foarte puţini,din pasiune şi patimă.
  Să nu uiţi niciodată că prin atitudinea şi felul tău,în urmă se formează caractere..chiar dacă tu nu vrei asta. Cei tineri au nevoie de modele în viaţă iar dacă părinţii nu le sunt aproape….se uită în jur. Mă uit în jur şi te vad pe tine (deşi nu eşti singurul).Mă bucur pentru asta.

 42. Oana

  Presupun ca nici bataia aia naspa de azi noapte din Le Gaga nu prea te-a bine dispus chiar daca nu erai implicat in nici un fel. Te-am vazut pt prima oara in realitate si ai o personalitate care emana veselie, totusi…

  • Cabral Ibacka

   N-am vazut nimic, eram la Dj sa-mi schimb bateriile la microfon…

   Cat despre veselie, daca m-as fi lasat cocarjat de toate scarbele vietii as fi fost un trist. Dar nu ma las, trag cu dintii!

 43. Skag

  E clar ca toti suntem diferiti! Ca fiecare are standardele lui, fiecare are parerile lui.

  Dar ar trebui ca toti sa ne raportam aceste standarde la unele universale!

 44. Alecsandra
  Alecsandra

  Crede-ma!
  Cu totii visam la o lume mai buna:-j
  :*:*

 45. silvia

  well, tocmai aici e totul: diferenta dintre noi; personal imi place rock-ul, dar si muzica clasica; daca ar fi sa ma iau dupa prima parte a postului, as spune ca se bat cap in cap……dar uite ca nu e asa :) oamenii sunt un mix de lucruri si paradoxuri; fiecare din noi este subiectiv cu sau fara voia lui, mai mult sau mai putin ;)

 46. Alle

  Am pus articolul si pe FTW
  http://ftw.ro/Filozofie/Visez_la_o_lume_mai_buna

  merita citit, luat aminte.
  :)
  nu stiu…
  eu sunt asa uimita si ma simt minunat ca am acces, la astia 14 ani ai mei, la asa scrieri, asa invataturi

 47. Isolda

  @ Cabral

  Eu as vrea sa „aud ” ce raspuns ai avea pt Doina, daca se poate .
  Merci !!!

 48. koma

  cred ca un bun inceput ar fi stabilirea unor idei profitabile. ex: imi place sa fac bani! asta imi asigura si masa si casa, nemaivorbind ca fac ce poftesc :)

  ca o consecinta imediata, lumea si-a dat seama ca aceasta placere ascunsa, de a face bani, este si unica prin care poti sa-ti achiti facturile, ratele, scolile, visele.

 49. Sorin Moroianu
  Sorin Moroianu

  Eu deja simt ca te inalti la un nivel ce, pentru mine, este undeva acolo pe un piedestal la care visez sa ajung si eu intr-o zi :(. Oricum dreptatea este de partea ta si sper ca tot mai muulti oameni sa inteleaga ceea ce incerci sa transmiti catre neuronii nostrii..

  Toata stima.. >:D<

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.