rafturi goale

Va fi bine.

Va fi bine. De când a început nebunia asta mă uit la cum reacționează oamenii.

Și cred că pot spune acum că dacă până acum mulți dintre indivizi au știut să ascundă ce și cum sunt… zilele astea a ieșit la iveală totul.

La unii a ieșit scârba, nămolul, sărăcia sufletului.

La alții… se vede, taică, sufletul de om bun. Am văzut multe, dar multe inițiative ale unor oameni care merită și aplauze și sprijin.

Și o chestie foarte frumoasă… în timp ce omu’ rău rămâne singur și dă cu hatereală și viruși… la omul bun se adună lume de-l ajută.

Uite, de exemplu, cei de la Geeks For Democracy au lansat o chestie care se numește Cumpărături la ușa ta, prin care voluntarii ajută persoanele în vârstă (dar și oamenii în carantină) ducându-le alimente și medicamente.
Au primit sprijin de la Fundația Vodafone România, care a contribuit prin furnizarea unui Call Center, precum și a întregii infrastructuri mobile (telefoane și servicii) ce permite sistemului să funcționeze.

Știi povestea cu valul de români care se întorc acasă?

Tot Fundația Vodafone s-a apucat și a donat 5.000 de teste și aparatul de testare pentru centrul de triaj din Arad, astfel încât să fie testați cei care vin pe-acolo.

Tot ei sunt și-n spatele stirioficiale.ro, site-ul dezvoltat împreună cu Code4Romania și Guvernul României unde poate găsi omul toate informațiile oficiale pe tema Covid19.

Tot ei au donat și cele 100 de inhalatoare inviduale de la Marie Curie. Plus 50 de pompe de aer, 5 purificatoare de aer pentru suprafețe mari. Și încă.
Și probabil că nu se vor opri aici…

Bun. De ei am vorbit. În articolul următor o să vorbesc despre alții. Separat sau la grămadă.

De ce?

Pentru că ai noștri au nevoie să vadă că nu suntem singuri. Și că ajutorul… vine. Chiar vine.

Și cred că e mișto să vezi că fel-de-fel de nebuni se-apucă să facă lucruri.
Și că alți nebuni se urnesc și-i sprijină…

 

Pe aceeași temă

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...
 • Catalin Zălog
  publicitate

  Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.

 • george
  • 27.03.2020

  am un prieten care are o teorie de bun simt: vine un moment in care fiecare popor trebuie sa dea masura propriei valori. s-ar putea ca ceea ce traim acum sa fie tocmai “acel” moment. habar nu am. insa impresiile mele coincid cu ale tale. pe langa frumusetea unora, nu pot sa nu remarc slutenia altora. de la cei care incalca sfidator legile scrise, dar si pe cele ale bunului simt, pana la cei care vor sa profite, elegant, de starea de panica si incertitudine de aici sau de aiurea. firme care dintr-o data nascocesc oferte speciale, gratuitati cu strings attached, firme de retail care maresc pretul cu toate ca cererea nu a crescut decat pe o perioada extrem de scurta si bine delimitata temporar etc.

  eu am 52 ani. si am sentimentul, trist (si, sper, fals) ca natiunea asta nu o sa se faca bine niciodata.

  răspunde-i
 • Dragos Nichifor
  • 27.03.2020

  Ce face si Stefan Mandachi ar trebui provat! Omuletul asta are o dragoste de tara si de oameni incredibila. Un adevarat lider, care m-as bucura sa fie promovat mai mult.

  răspunde-i
 • Da Cabral, va fi bine .. insa economia foarte greu isi va reveni. Cei cu venituri mici si medii simt deja pericolul deoarece nu au avut posibilitatea sa faca economii pentru astfel de momente. Sanatate tuturor!

  răspunde-i
 • NICOLETA
  • 25.03.2020

  Apel catre tine,Cabral,de la cititorii tai frecventi: scrieeeee,scrieee cat poti de mult ! Esti omul care aduce zambetul,in vremuri grele,si ,slava Domnului,AI multe de spus!

  • Cabral Ibacka
   • 25.03.2020

   Ăăă… mulțumesc. Nici nu prea știu ce să zic… 🙂

  răspunde-i
 • Ioan
  • 24.03.2020

  Pana sa fie bine va fi mai rău. Dar vom reveni ca Phoenix din propus cenușă. Pana atunci dacă putem ajutam. Dacă nu putem ajuta măcar sa nu criticam pe cei care fac ceva.

  răspunde-i
 • Ioana
  • 23.03.2020

  Casa Share a strans bani si a cumparat un aparat + teste pentru la Iasi. Merita si ei mentionati! Pe langa multe alte lucruri minunate pe care le fac!

  răspunde-i
 • Loading...