Sari la conținut

Am scris acum ceva vreme despre trasul cu arma în poligon și au fost mai mulți care m-au întrebat care sunt poligoanele pe care le recomand.

În primul rând, ca info general: pentru a putea trage în poligon nu ai nevoie de permis de port-armă. Trebuie să ai minim 18 ani și cartea de identitate.

Poligoanele bune au instructori care să te ghideze (altfel nici n-ai voie) și mai multe variante de arme. Eu trag cu un Grand Power T910 (pe care cred că-l schimb în curând tot cu un Grand Power, dar un T12M).

Sigur, astea sunt cu bilă de cauciuc. Dar în poligon poți trage cu pistol cu glonț. Unele poligoane au și arme automate.

Cele în aer liber au și talere (farfuriile alea zburătoare, de vezi prin filme că-s împușcate de ăia bogați ca J.R. Ewing. N-ai înțeles gluma? Ești prea tânăr, bucură-te…).

Acum, nefiind vreun Rambo bercenian, nu mă erijez în vreo autoritate, mai ales că nu am încercat decât câteva dintre poligoanele de la noi. Sunt mai multe, desigur, dacă știi vreunul care trebuie băgat în listă… lasă un comentariu la articolul ăsta.

Un poligon de tragere care mi-a plăcut a fost cel de la mine din cartier, Poligonul Uti de la Piața Sudului. Din păcate, după drama care s-a întâmplat acolo, a fost închis și, din câte știu, închis a rămas.

Cel mai tare poligon în care am fost… nu poate fi nici el vizitat. Pentru că este al SIE. :)

Dar în topul meu imediat după el vine un poligon civil, de la Constanța, care e foarte tare și el (în lista de mai jos poziția a 2-a).

Am încercat să fac o listă cu poligoane civile în care putem merge, cu rezerva că este doar o listă de contacte, nu una de recomandări. Am vorbit cu câțiva dintre prietenii pe care-i știu pasionați de arme, am cotrobăit puțin pe net și am strâns o mică listă.

So:

 1. (aici am fost) shootingrange.ro (București)

Curat și frumos. Cu zonă de așteptare/cafenea bine antifonată. Au mai multe pachete ce includ diverse arme (de la entry-level și până la categoria palalila). Instructori profi. Recomand.

 1. (și aici am fost) poligondetragere.ro (Constanța)

Arată foarte bine. Dotat ca-n filme. Personal prietenos. Variante nenumărate de arme, inclusiv automate. Poți trage chiar și cu infamul Kalashnikov.

 1. tunari.ro (București)

De asemenea, mai multe variante de arme. Bonus: se poate trage și la talere.

 1. arme-poligon.ro (Brașov)
 2. poligondetircluj.ro (Cluj, dooh! J )
 3. magtehnica.ro (Timișoara)
 4. fanarm.ro (Reghin)

Au și pensiune și arme/poligon de paintball.

 1. ro (Bistrița)

Mai multe variante de posturi de tragere (inclusiv culcat).

 

15 comentarii despre "Unde poți să tragi cu arma în România, fără să te ia Poliția pe sus"
 1. Braveheart
  Braveheart

  Îți recomand și Poligonul de la Grădiștea de Giurgiu. Și în interior și afară, super doate amândouă. Dar nici astea nu pot fi vizitate pentru că sunt ale SRI :)

  răspunde
 2. Gabi

  Salut! Sa-mi fie iertat offtopicul dar ti-am facut un portret in pastel si as vrea sa ti-l daruiesc. Da-mi un reply pe email sau un mesaj pe mess, te rog. Pace! :)

  răspunde
 3. Marius

  Buna seara! Ce zici ca e la 8? domeniul „.ro” ? :) Tot?

  răspunde
 4. Cristi

  Rambo bercenian?
  Te si vad, tarandu-te prin noroaie, pe o ploaie torentiala, lichidand soldatii inamici!

  răspunde
 5. Liviu Drăguț
  Liviu Drăguț

  În Craiova pot să găsesc un poligon, dar și un magazin de unde pot să cumpăr un pistol cu bile din cauciuc?

  răspunde
  • V

   Da, este unul langa fabrica de mobila de pe centura de Nord, de la pensiunea Stefan mai in fata, inspre Metro.

 6. Radu

  Dau un vot pozitiv pentru cei de la shootingrange. Am fost acolo am ales pachetul soldier care costa 220 lei. Ti se ofera un pistol glock 17 si 50 de cartuse. Este foarte misto, instructorii sunt foarte de „gasca” dar si foarte atenti in acelasi timp.

  răspunde
 7. Habarnam

  Mai e un poligon de talere in drum spre Oltenita. Cam in câmp si destul de rustic amenajat dar preturile sunt bune (70 lei/mansa).si e destul loc.
  Trebuie însă programare din cate stiu, ca nu au personal permanent acolo. Adresa lor e crts.ro

  răspunde
 8. Gabi

  Incercati si poligonul ALPHA TIR pe DN 4 10km din Popesti Leordeni. Cel mai avantajos pachetul cu Glock 17 cu 50 cartuse 160 ron.

  răspunde
 9. Hauși

  Mai sunt câteva si cel mai bun este ala în care îți faci treaba !!!!!

  răspunde
 10. Claudiu Stefan
  Claudiu Stefan

  Aici am fost (si nu o data….): http://www.poligonjoita.ro. Cred ca este cel mai mare poligon privat din Romania si au o varietate de arme impresionanta. Arma cu luneta foarte tare (poti trage pana la 120 m) AR 15 in calibrul 5.56 mm, Kalashnikov 7.62 mm, calibrul .45, 9 mm, talere, etc. Poligoanele sunt destule si mixte ( indoor si outdoor) niciodata pline. Totusi recomand programare – se poate face pe site-ul poligonului sau telefonic. Instructorii – majoritatea sportivi de performanta sau militari cu ani multi in spate. Nu ai ce reprosa cu exceptia orientarii pana la locatie – recomand hartile Google sau Waze, altceva este inutil de folosit. Se ajunge cam in 15 min de la iesirea Chitila. Spor!

  răspunde
 11. Andrei Stoica

  @Cabral, in Romania, armele automate pot fi doar cu destinatie militara, nu vei gasi intr-un poligon civil arme automate, ci doar semi-automate. Te asteptam la Timisoara la MAG Tehnica!

  răspunde
 12. Carla Chebutiu
  Carla Chebutiu

  Încercați poligonul din Timișoara Blue Line, au multe tipuri de calibre și arme, atât semi-automate cât și revolvere. În plus, organizează concursuri atât pentru amatori cât și pentru profesioniști. Fac tot felul de event-uri și au un lounge în care poți să-ți aștepți rândul într-un mod plăcut (au și masă de biliard). Îl recomand cu încredere. :)

  răspunde
 13. Cristi

  Sa mergi la Bistrita sa vezi acolo poligon outdoor! Nu msi pleci de acolo!

  răspunde

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.