Un post scurt, despre tontălăi, de duminica.

Un om face o gluma, arunca o intrebare, deschide o discutie.

In urma glumei, a intrebarii, in discutia respectiva se arunca fel-de-fel de patimasi, unii mai inflacarati, altii mai putin. Unii inteleg tonul discutiei si reactioneaza ca atare, in timp ce altii – drama queen – se jignesc peste masura si trec in vazul lumii printr-un soc, printr-o groaza, cu ochi dati pe bulgari si lesinuri teatrale.

Dramele personale in care se vaita ca au fost aruncati din cauza glumei, a intrebarii, a discutiei… sunt de nesurmontat, universuri se prabusesc… lacrimi se pravale la vale pe obraji neatinsi de soare.

Ce-i de facut?

Vezi-ti, tinere, de drumul tau, ca daca-i tontălău si n-a inteles din prima… n-a inteles nu pentru ca n-a putut. Pentru ca tu ai pus tonul corect, ai intrebat elegant si cu bun simt. El n-a inteles pentru ca n-a vrut.

Ca asta-i tactica tontălăului… vede ce spui sau scrii, vede ce bucatele din tine ar putea folosi, le alege cu grija si-apoi se-arunca pe spate oftand stins… Au, inima meu! Si asta se numeste rea-vointa. Si nu are leac.

Ideea este, deci, simpla: daca stai sa te uiti in gura tuturor pe care-i intalnesti in drum… nu mai ajungi niciodata unde voiai sa ajungi. 😉

Duminica perfecta sa ai, intr-o zi cu putini tontălăi [fara nu se poate, pentru ca tontălăi suntem cu totii, pe rand 😉 ]!

bagaje

Si pentru ca tot am spus ceva despre drum… asta de mai sus este si fotografia zilei de azi 9.feb.2014.

“Bagaje” se numeste. Si ma face sa ma gandesc la bagajele emotionale pe care le caram cu noi, nu la trollere…

[Sony a99 – manual exposure, 1/320 sec, f/2.8, ISO 4000]

Pe aceeași temă

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...
 • Catalin Zălog
  publicitate

  Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.

 • Evelina
  • 10.02.2014

  E adevarat ca multi spun “tantalai” ca asa ne-am obisnuit. Normal adjectivul este “tont”., cel putin eu asa stiu….de cand am facut scoala in Berceni :)). In concluzie sunt “tontalai”. Ehh, vezi Cabral ca ne-a folosit la ceva scoala din Berceni? Salutare :))

  răspunde-i
 • Cosminu'
  • 09.02.2014

  Eh, am mai invatat ceva azi! Eu credeam ca forma corecta e Tăntălău, de la adjectivul tânt. Am dat repede fuguta si am vazut ca radacina cuvantului e tont. (stiam asta, dar credeam ca se schimba). Ce sa mai, multumesc!

  • Cabral Ibacka
   • 10.02.2014

   🙂 Stai linistit, dexonline.ro e la mine la indemana intotdeauna. Asa e si normal, zic eu… 😉
   Si… cu placere, dar n-ai pentru ce.

  răspunde-i
 • Gina N.
  • 09.02.2014

  Mi-am irosit timpul si rabdarea sa citesc ce a scris domnul… mi se pare penibil. Sa transformi o gluma nevinovata intr-o asemenea drama. Wooooow, wow si iar wow!!!!!!

  răspunde-i
 • Loading...