Sari la conținut

Asta văd. Zilnic.

O agresivitate verbală care mi se pare că escaladează constant.

Toată lumea urlă, nimeni nu mai ascultă, argumentele-s praf și discuțiile în contradictoriu se termină de mult prea multe ori cu urări pentru  morții mamelor verișoarelor unor unchi care… au avut nenorocul să se nască.

Cel mai contraproductiv pentru noi este, însă, că discuțiile, oricât ar fi ele de virulente și de spurcate, nu se termină niciodată cu ceva constructiv. Sau măcar cu ceva clar. Sau să fie ceva palpabil…

Adică fiecare înjură de la tastatura lui, vomită pe ceilalți toate mațele gândurilor spurcate care-i populează creierul și la sfârșit… nimic.

Nu se poate trage concluzia că are X dreptate. Sau Y. Nu. Fiecare are dreptate la scara lui de bloc… și pa!

Și deschidem în fiecare zi Facebook, site-uri de ziare și reviste, bloguri personale… și nu facem nimic altceva decât să aruncăm peste gardurile care ne despart cu rahat.

Unii peste alții.

Și la sfârșitul zilei, nervoși și agasați, ne dăm seama că – ce crezi?! – miroase urât.

Dar mâine o luăm de la capăt.

 

12 comentarii despre "Un mediu online din ce în ce mai agresiv"
 1. Teodora

  Daca discutia degenereaza, inchid tot si gata! De ce sa ma alimentez eu cu toate prostiile altora? Eu am un principiu pe care il aplic in relationarea online si offline: daca nu am nimic bun sau constructiv de spus, mai bine tac din gura. Am avut si noroc pana acum ca nu a venit nimeni sa ma faca albie de porci, dar cred ca si in acel caz prefer sa il las sa vorbeasca singur.

  răspunde
 2. Dracula87

  Somnul rațiunii-pardon al mediului online- naște monștrii :)

  răspunde
 3. Robert Stelian
 4. Alexandara

  Da, este o observatie pertinenta.
  Si Teodora are dreptate, dar ce faci cu cei mici? Pe ei cum ii poti proteja / explica.

  răspunde
 5. Poze Haioase
 6. calu lu fat-frumos
  calu lu fat-frumos

  Asta e farmecu online-ului :D Oricine poate sa zica orice despre oricine. Sigur ca daca pui la suflet poti sa deraiezi psihic emotional. Unii s-au sinucis de la niste comentarii pe FB. Dar daca dai la o parte zgomotu gasesti si lucruri/pareri interesante si serioase.

  răspunde
 7. Aron

  Intreaga societatea devine din ce in ce mai poluata, avem retele de socializare cu mii de „prieteni”, dar uitam de prietenii adevarati, prietenii reali, palpabili, cei care te ajuta la necaz. Nu mai avem timp de familie, nu mai avem timp de natura, de nimic. Suntem prinsi parca intr-o roata de vicii online. Suntem frustrati de starea in care ne aflam, inghitim tot ce ni se vara pe gat – bun, dar mai ales rau. Suntem parca hipnotizati de o iluzie a fericii catre care vrem sa ajungem, dar prapastia se adanceste cu fiecare zi. Un om sanatos din punct de vedere fizic si mental nu poate sa injure, nu poate sa renunte la moralitate nici chiar ajutat de circumstante (anonimitatea mediului online, o zi proasta etc.). Singura iesire din aceasta situatie este indreptarea catre adevaratele valori, catre ceea ce da viata. Natura, familia, prietenii, viata reala. Plimbari, intalniri, vise, proiecte.

  răspunde
 8. alx

  Asta e nivelul, latra si atat. Daca in viata de zi cu zi primesc ordine si executa fara drept la replica, macar din spatele PC ului sa fie zmei…

  răspunde
 9. Dan

  În fața tastaturii, cu identitatea ascunsă, oricine poate spune orice. Restricții zero.

  răspunde
 10. Catalin

  Sunt de parere ca oricat de buna este tehnologia din foarte multe puncte de vedere si mai ales social media, in cateva alte puncte, nu e chiar foarte folositoare pentru ca ne indeparteaza de la valorile umane si umanitatea de pana acum.
  Mie imi e mai usor sa-l injur pe Cabral in online pentru ca nu e nici o repercursiune directa si stiu ca nu am ce pati decat sa atrag pareri si sa creez dispute. Pe viu, poate nu l-as injura ca poate as pati ceva si poate chiar as pune altfel problema fara frustrari si epatari online-esti…e un exemplu mic si teoretic, sper sa ne intelegem.
  Toti sunt zmei de la tastafura si la sfarsit ne plangem ca toti ceilalti sunt rai dar nu facem nimic in legatura cu asta.
  Eu cred ca putem incepe cu noi in primul si primul rand, iar dupa sa avem pretentii ca si altii sa ne urmeze exemplele. Hatereala de 2bani mi se pare totusi asa de oldschool si invechita.

  răspunde

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.