Lucrari in Sectorul 4 – Pasajul Mihai Bravu – Vacaresti (1 of 1)

Un copil care le-ar putea da lecții de organizare în viață multora trecuți deja de 25 de ani

muncitor tarnacopAm primit comentariul ăsta de mai jos la un articol pe care l-am scris acum opt ani, se numește ”Ce?! Decât să muncesc pe 7 milioane mai bine stau acasă!”…

Un comentariu scris de un puști de clasa a 9-a care le-ar putea da lecții de organizare în viață multora trecuți deja de 25 de ani…

Sigur, vezi printre rânduri ce înseamnă viața grea.

Sigur, i-aș dori ca la vârsta lui să se țină de școală și să nu fie nevoit să muncească.

Totuși, mi-aduc aminte cum la 15 ani deja munceam pe șantier și la vulcanizare… și poate dacă mă țineau ai mei în puf și într-un dolce far’ niente nu ajungeam să fiu pregătit de viață așa cum, poate, am ajuns să fiu.

Nu știi cum e mai bine… dar sigur te bucuri atunci când vezi cum un om știe cum să facă o limonadă mișto din lămâile primite.

Salut! 🙂

Îs în clasa a 9 a și pe perioada vacanței de iarnă am fost să lucrez la o pizzerie ca ajutor de bucătar.

O mers treaba o săptămâna iar dupa m-o sunat un vecin cu care vorbisem mai demult pentru un job, să întrebe daca mai vreau sa ma duc la el sa lucrez…

Cam greu cu 2 joburi … în vacanță am reușit de m-am împărțit în 2 locuri (eram un zombi dimineața) dar vacanta s-a terminat și a trebuit să aleg unul dintre ele.

La vecin (este expert in recondiționarea lemnului pictat – lavițe, lăzi de zestre, cufere, etc.) sau la pizzerie și am ales să merg la vecin.

La început mi-a zis că mă plăteste cu 5 lei la oră (ceea ce era chiar super pentru că încă din a 8 a lucram la un magazin, făceam curățenie seara la închidere și îmi dădeau 5 lei pe zi), și pe urmă mai crește și tot așa.

Așa am reușit să urc la 8 lei pe oră ( bineînțeles am o responsabilitate destul de mare) ceea ce e super.

Luna trecută am stat și am calculat cât am câștigat și am luat aproape cât tata (tata ia 2000 ron bani în mână pe lună).

Eu am ajuns pe la 1600…  îs bani la 16 ani, sa ai atata e ceva.

Și totul a început când tata îmi tot bătea apropo insistent că sora mea de 22 de ani a lucrat de la 15 ani și eu stau ca un trântor toată ziua la calculator și nu ridic un pai in casă.

Ceea ce ai scris în articol e foarte corect si adevărat, doar acuma nu stai la 25 de ani cu mami si cu tati…

Sau chestia aia că “pentru 700 de lei eu nu ma duc la lucru”. În opinia mea sunt bani și ăia și poți să faci ceva cu ei.

Decât nimic mai bine ăia.

Și încă o chestie… la școală tot zic colegii către mine că cică am bani, mă doare-n *** dar ei nu se gândesc că eu vin de la școală, mănânc citesc pentru a doua zi, fac temele repede și o tai la lucru și mai vin seara acasă.

Pe când ei vin acasă se țipă la pc și îi doare-n paișpe “Las că are tati bani”.

Și mai e o treabă… e normal ca atunci cand ai banii tăi să nu-i mai dai pe toate prostiile și să-i ții…

Keep up the good work !! Frumos articol, mi-a plăcut mult!

Mult noroc in continuare. Salut!

Pe aceeași temă

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...
 • Catalin Zălog
  publicitate

  Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.

 • andreeaw
  • 22.06.2016

  da, un copil care vrea să facă ceva. pe de altă parte, e ilegal să angajezi un om care are mai puțin de 16 ani. apoi este ilegal să-l angajezi mai mult de 6 ore / zi. apoi sunt convinsă că până la majorat, cel puțin, lucrează fără forme legale, însă nu-l interesează decât banul. și uite așa, cum o mână spală pe cealaltă, la noi înflorește economia subterană (neagră).
  și uite așa se învață omul cu banul și nici când va fi major nu va mai fi interesat de hârtii, ceea ce nu-i tocmai bine. pensie? data viitoare.
  ceea ce ar fi fost bine ar fi fost să avem școli, dar și o lege a uceniciei. Și copiii ăștia aveau posibilitatea să câștige un bănuț, dar să învețe și o meserie. Eheeeee

  • Adela
   • 23.06.2016

   Nu cred că statul român merită banii

   Dacă s-ar fi dus unde trebe, da, dar știm cu toții buzunarele speciale pregătite ptr ei. Așa că lasă… Mai învățăm de la greci 🙂

  răspunde-i
 • adriana
  • 21.06.2016

  Bravo in ziua de azi e rar! Sa mai zic ca la varsta lui eram cu sapa pe camp cat era ziulica de lunga,beam apa calda si seara eram praf? Am mai auzit chestia cu ” pentru 700 de lei mai bine stau acasa”! Dar ce-as fi vrut sa lucrez si eu intr-un magazin unde era bine! Pe timpul ala nu era asa; Munceai cu parintii la colectiv si bani de buzunar ciuciu!

  răspunde-i
 • Ciprian S
  • 21.06.2016

  Foarte apropiata situatia de povestea din cartea Tata bogat,tata sarac de Robert Kyosaki. Daca nu treci prin multe joburi pana la o anumita varsta,e greu sa ai viata pe care ti-o doresti.Din pacate toti avem cunoscuti care pana nu au terminat facultatea nu au muncit deloc sau foarte putin…

  răspunde-i
 • Loading...