Sari la conținut

Jay Z intră în lupta aprigă a muzicii on-line cu aceeași Mărie dar cu altă pălărie: Tidal.

Mda, sună a detergent de rufe delicate, cu toate că marketarea oficială este asta: the first music streaming service that combines the best High Fidelity sound quality, High Definition music videos and expertly Curated Editorial.

Tidal - Jay Z 2

Wow! Deci, ca să spunem așa, e muzică on-line.

Doar că de data asta sunt disponibile două abonamente, de 5 sau 10 euro pe lună, iar abonamentul scump îți dă acces la High Fidelity sound quality. Asta înseamnă format FLAC la 1411 kbps. OK.

Cât despre partea cu Expertly Curated Editorial… am butonat ceva, trebuie să mai expertlytizeze puțin gusturile curatorilor.

A fost bună mișcarea cu lansarea piesei Die with you a lui Beyonce, care nu e de găsit pe Youtube decât ca și cover.

Va merge Tidal? Nu se știe. Are cam aceeași colecție de muzică ca și Spotify, care este principalul competitor, dar care este deja bine așezat în piață… dar asta nu este neapărat o garanție, on-line-ul e dinamic. Doar că, în plus, Spotify este acum disponibil pentru posesorii de Playstation 3 și Playstation 4. Iar Tidal nu e.

Na, eu v-am povestit de Tidal. De-aveți chef, încercați-l, prima lună e gratis.

Tidal

6 comentarii despre "Tidal, muzică on-line de la Jay Z"
 1. Cristi

  Sa fiu sincer, tot pe Youtube va ajunge si piesa lui Beyonce, nu obtii nicicum o expunere mai buna :)
  Premisele sunt bune, posibil sa prind pe piata locala, nicidecum in tari precum Romania, unde netul e nelimitat si asculti muzica pe Youtube.

  răspunde
  • Cabral Ibacka

   Nu știu dacă ajunge pe Youtube acum și în forma asta. Adică povestea e simplă, interesul este să nu existe în altă parte decât pe Tidal, și Yt nu va permite upload-ul fără drepturi, nu la nivelul ăsta.
   Poate mai încolo, cu clip oficial și alte alea…

  • SilviuC

   Nu că nu ajunge, dar a început să și dispară conținut de acolo. De pe la Frank Ocean, de exemplu.

 2. Pyro

  Ideea e buna, esenta e ca ofera FLAC, o colectie foarte mare de melodii, ceea ce nu prea gasesti. Se vrea mai mult de nisa, si daca prinde si la restul cu atat mai bine.
  Am gasit piese rarute in format FLAC, ceea ce e foarte bine, insa nu am gasit altele mai comune, ceea ce e rau (eg. Katie Melua – Bit that I don’t get, Dr Alban – Enemies etc). Chestii care de altfel se gasesc pe Deezer, dar na, e alta mancare de peste acolo.

  răspunde
 3. Dragos

  Pe prima pagina(tidal.com) pretul abonamentului Tidal HiFi este de 9.99 RON iar in pagina de Sign-Up pretul se schimba in euro, e €9.99/month, mai are cateva mesaje de eroare din care daca nu ai cunostiinte de java nu intelegi nimic. :)

  răspunde
 4. Ovii John

  Sincer..nu-mi plac servicile astea care ofera gratis o perioada, dar la inscriere iti cer contul. Daca e free o luna, pai la ce iti cere contul? Il dai cand decizi sa iei abonamentul, nu?

  răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.