Tehnologia, ca șut în coaste

Gata, am ajuns în 2019, ne salvează tehnologia!

Ai câte o soluție hard + soft la orice problemă, este?

Dacă ai hemoroizi, capacul de WC AntiHemorroidsPlus1000, conectat prin Wi-fi și Bluetooth la telefonul și tableta ta, îți masează nenorociții de hemoroizi cu unde electrocasnice până când durerea devine doar o amintire palidă a disconfortului.

Dacă te doare capul, lampa ta SmartLedWonderfullLight9900, legată prin Wi-fi și Z-Wave+ la laptop și stația meteo personală, începe să execute cu grație un masaj luminos, care împreună cu aromaterapia pe care știe s-o facă acel capac de WC de mai sus… îți iau durerea cu mâna!

Și tot așa, ajungem să târâm în casă toate invențiile smart, în ideea în care viața noastră va fi una mai ușoară.

Faza mișto e că și tehnologia asta trebuie instalată.

Și-atunci când cumperi hardware-ul toată lumea spune că e ori plug-and-play, ori… necesită cunoștințe minime de instalare.

Ce să care cum dar cine?! Să mă bată mama, în ultimul timp am ajuns să cotrobăi prin cele mai întunecate și insalubre cotloane ale interneților rezolvări la problemele de instalare ale diferitelor chestii pe care le-am luat.

Că-i pace și liniște… până vrei de la router să ruteze, că mă bat cu el parte-n parte de două zile și nu pare că are de gând să se lase, arză-l-ar terciu’ la unghiile lui de RT-AC88U!

Că în reclamă e frumos și e la mintea cocoșului, până încerci să pui la cale niște scenarii mai complicate… că atunci îl apucă niște fițe și niște balete pe Fibaro că stai cu Biblia în stânga și bidonul de benzină-n dreapta! Că și băieții de la suport tehnic sunt niște capodopere…

Camerele Foscam merg bine acum, dar cine și-a smuls jumătate din părul din cap cu patentul pentru că nu voiau ele să se înțeleagă cu routerul? Oare cine?

Toate sunt din ce în ce mai deștepte, dar – cu toate că-s pasionat și la zona asta mă pricep chiar bine – mi se pare că fiecare gadget / aparat din ăsta nou cere din ce în ce mai multă atenție.

Și, desigur, atunci când intri în detalii și vrei nebunii, se presupune că-ți mănâncă și timp.
Dar mi se pare că inclusiv chestiile simple, care ar trebui să meargă plug-and-play sunt din ce în ce mai recalcitrante.

Ai pățit-o și tu sau sunt eu prea pricinos?

Pe aceeași temă

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...
 • Catalin Zălog
  publicitate

  Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.

 • Adrian
  • 30.10.2019

  Răspunsul oficial ProtvPlus pe messenger

  Salut Adrian,

  Aplicatia pentru Apple TV este in radarul nostru, dar nu avem o data exacta de lansare.

  Odata ce o vom avea gata, vom incerca sa anuntam public.

  Seara placuta,
  Echipa PRO TV Plus

  Ce veste grozava!

  Numai bine!

  răspunde-i
 • Adrian
  • 31.05.2019

  Cred ca și tu ai vrea. AirPlay nu este așa prietenos (se blochează sau întrerupe și mai consuma și destula baterie)

  răspunde-i
 • Adrian
  • 29.05.2019

  Cabral, poți vorbit te rog cu cei din echipa Pro sa facă aplicatia ProTvPlus pentru Apple Tv, Android TV (exista deja aplicatia pentru iphone/iPad si cred ca nu ar dura mai mult de o luna de zile dezvoltarea ei pentru Apple Tv )
  Numai bine!

  răspunde-i
 • Catalin Zalog
  • 09.05.2019

  Ești încă bine.
  Alții au trecut la pistolul de lipit, resoftări, găuri în pereți, un nou tablou electric…

  • Cabral Ibacka
   • 09.05.2019

   Da, l-am văzut pe Șerb. Dar îți zic… după ce se oprește curentul sau sare o siguranță, nu-i mai merge nici lampa de veghe! :))

  răspunde-i
 • The Gadgetist
  • 02.05.2019

  Am cautat sa vad daca exista WC AntiHemorroidsPlus1000 si acum Google ma bombardeaza cu reclame anti-hemoroizi. :))

  Problema mea e ca fiu-miu de 2ani jumate tot stinge si aprinde lumina si imi reseteaza becurile inteligente.

  Lasand gluma la o parte…sunt curios ce exemple de scenarii complicate vrei sa aplici?

  răspunde-i
 • Luciana
  • 01.05.2019

  I feel you! 🙂
  Acum o saptamana si ceva a trebuit sa instalez un router nou (cel vechi a obosit si a decis sa plimbe bitii mai incet).
  Cat de greu poate fi sa instalezi un router? Bagi cablul, apesi butonul si gata. Riiight! Deschizi browserul si introduci o adresa. Pe pagina care se deschide, ai de introdus user si parola (pe care nu le ai, ca trebuie sa iti faci cont inainte). Gasesti scris undeva mic ca daca nu ai internet, nu te poti loga (really?!) si sa dai click pe alt link. Pe noua pagina, iti spune sa introduci parola de la router (parola primita impreuna cu routerul, deci e simplu). Pui parola: incorecta. Si atunci intorci internetul (cu hotspot de pe telefon) cu fundul in sus si citesti toate forumurile si toate manualele posibile – nimic nu functioneaza. Iti faci cont (ca doar ai net de pe telefon), intri pe pagina respectiva cu user si parola, dar constata ca nu gaseste routerul (evident, esti pe date mobile! Daaahhh!!) si daca te conectezi la router nu mai ai net si…iei o pauza – sigur planetele nu sunt aliniate cum trebuie azi. Peste 2 zile incerci din nou si reiei cu mici diferente procesul de mai sus pana cand, dupa ce ti-ai pierdut orice speranta, in pagina in care iti cere doar parola de la router, pui asa, intr-o doara “admin” si brusc, se face lumina si totul merge struna. The end!
  Sper sa nu mai fie nevoie sa schimb routerul prea curand, ca nu stiu daca mai rezist!

  răspunde-i
 • Gabi
  • 01.05.2019

  Nu prea am eu cunoștințe de retelistica, dar am router asemănător ca al tău, o generație mai veche, rt n66u…
  Presupun ca are aceeași interfață, asta înseamnă ip fix și port forward, ptr fiecare device în parte…asta dacă acele minunate device-uri nu vin ele cu IP… Si sa vezi conflict între ele…
  Aaaa… Și apropo de pe capul cui ai smuls cu patentul firele de par?
  Erau cumva blonde?

  răspunde-i
 • Loading...