Virginitatea si bancile.

(stiu ca, citind titlul, te intrebi daca nu cumva m-a afectat prea tare saptamana trecuta, dar te rog sa ai rabdare si sa citesti mai departe…)

In prezent, eco-regiunea carpatica mai gazduieste 322.000 hectare de paduri virgine.  Marea majoritate, 250.000 ha, sunt in Romania.

Dar, cu toate ca ne place sa ne mandrim cu cea mai intinsa suprafata de paduri virgine din regiune, doar 18% din ele au un oarecare statut de protectie – prin faptul ca sunt incluse in arii protejate. Un procent mult mai mic se bucura de protectie integrala. Restul, de 80%, nu au nicio forma de protectie si sunt in pericolul de a fi distruse in mod legal. Si stiind ce se cam intampla pe la noi in ultimii ani, ma intreb la cat a ajuns virginitatea asta de 250.000 ha…

Lasand la o parte statisticile, Pădurile Șincii din judetul Brasov adăpostesc 350 de hectare de păduri virgine. Si multi ursi bruni. In momentul asta padurile astea sunt inca neatinse de activitatile umane dar se afla in pericol de exploatare.

În prezent, WWF (World Wide Fund for Nature) luptă pentru obținerea statutului de protecție integrală (si) pentru Pădurile Șincii. Dar pentru asta ei au nevoie de bani.

Stiu la ce te gandesti, iar incepe asta negru sa te roage sa ajuti cu ceva. Ei bine… nu!

WWF are un parteneriat cu Garanti Bank inca din 2010, 0,5% din valoarea achizitiilor facute cu cardul WWF Bonus Card este directionat catre sprijinirea proiectelor WWF (banii ii da banca, nu posesorul cardului).

Ce vreau eu sa va spun cu postul asta… simpaticii din Garanti Bank au hotarat sa mai faca o treaba misto pentru mediu, si eu vreau sa-i laud: pentru fiecare client care solicita un card de credit WWF Bonus Card, Garanti Bank doneaza 90 de lei catre WWF! Din banii astfel donati WWF se va implica pentru a obtine protectie integrala pentru Padurile Sincii. Asta se numeste treaba buna!

Asadar… te imping de la spate sa alegi Garanti Bank, in caz ca vrei sa-ti faci un card de credit (evident, nu uita sa te uiti si ce conditii acorda banca, nu sunt analist bancar), si astfel sa sprijini si tu Padurile Sincii. Primesti si tu – inafara de card, evident 🙂 – un certificat care atesta calitatea de sustinator al padurilor Sincii, plus un ursulet de plus WWF (primii 350 de noi posesori, zic).

Acum intelegi care-i treaba cu virginitatea si bancile?

Pe aceeași temă

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...
 • Catalin Zălog
  publicitate

  Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.

 • soso
  • 11.03.2014

  foarte tare nici nu stiam ca se implica in actiuni ecologice

  răspunde-i
 • Ali Mic
  • 20.12.2011

  Garanti sunt foarte implicati in protejarea mediului si ma bucur pentru ca ei aleg sa faca altfel de banking. 🙂
  In afara de timpul de asteptare destul de mare, nu prea gasesc ce sa le reprosez plus ca au niste bancomate fennomenale si un internet banking marfa.

  răspunde-i
 • Veve
  • 19.12.2011

  Fara sa stiu sprijineam Padurile Sincii si ma bucur sa aflu acest lucru 🙂
  Am card de credit la Garanti de pe vremea cand lucram la ei…asa cum spune si dush sunt printre cei mai ok din piata si nu spun asta doar pentru ca am lucrat la ei :D….

  • Cabral Ibacka
   • 19.12.2011

   Cat timp afli ca faci ceva bun, chiar si fara sa vrei, tot e bine… sa nu fie invers!

  răspunde-i
 • dush
  • 19.12.2011

  garanti sunt printre cei mai decenti bancari pe parte de credit, daca platesti la zi…ma bucur sa aud ca s-or orientat spre chestii de mediu..

  răspunde-i
 • PorcMisogin
  • 19.12.2011

  Nu vreau sa fiu hater, dar prin achizitionarea de carduri de credit (indiferent de la ce banca), romanul isi cam pierde el virginitatea. Pentru ca nu stie sa-l foloseasca cum trebuie, iar mai devreme sau mai tarziu, banca va dori o partida de amor feroce cu orice cavitate a noului posesor de CC.

  • Cabral Ibacka
   • 19.12.2011

   Nu stiu cum sa-ti raspund… pentru ca sunt tentat sa fiu caustic, iar asta nu face neaparat bine.

   Cum sa-ti zic… depinde de om. Si de banca.

   Iar cardurile de credit oricum se fac. Iar daca o banca a decis sa investeasca in mediu eu cred ca merita aplauze. La fel ca oricare alta entitate care investeste in mediu, in oameni… in societatea in care activeaza.
   Deci…

  răspunde-i
 • Loading...