Sari la conținut

cabral.ro stuff_03Pe mine ma incanta diversitatea. Si ma incanta faptul ca diversitatea este incurajata in occident prin orice mijloace posibile.

Si mai e ceva misto… faptul ca esti diferit nu te expune, ba chiar te protejeaza, pentru ca toti sunt politically correct.

Adica acest politically corectness a ajuns sa fie, oficial vorbind, un crez, un fel de a fi.

Practic, insa, cred ca a ajuns o sperietoare. Nu mai e o buda de barbati, e un WC multi-etnic, multi-rasial si fara accente religioase.

In ritmul asta o sa ajungem sa ne cerem scuze crestini de la mahomedani, mahomedani de la tibetani, si tibetani de la adventisti… doar pentru ca noi ne manifestam crezul in religii diverse.

Cand am vazut acum un an prima data chestia asta cu multi-faith prayer room in aeroport m-a busit rasul.

Parca si vad cum te asteapta la intrare un nene cu o fisa, amabil ca uleiul de masline, care te intreaba ce religie esti, si dupa ce-i spui… iti livreaza cele de trebuinta pentru ritualul religiei tale, plus vreo doua-trei minuni, ca sa fie bine.

Ba chiar m-a batut gandul sa ma duc la multi-faith prayer room asta si sa spun ca religia mea este basketball-ul, si ca ma simt discriminat ca n-am si eu altar acolo!

In sfarsit… in gluma da’ si-n serios… cred ca incet-incet ajungem prea departe. Si departe asta nu e ce trebuie…

6 comentarii despre "Politically correct – o sperietoare? – multi-faith prayer room."
 1. Cabral Ibacka

  Da, cu accente pafariste! :P

  răspunde
 2. jademan

  Uriaşule, io te-am rugat să scrii cu diacritice!! :D Dacă nu scrii aşa, câteodată rişti să se înţeleagă chestii greşit! :D

  răspunde
 3. jademan

  Io mi-s p-afarist cu accente pastafariene.

  răspunde
 4. Nerdskaya

  Ai dreptate. Sperietoare n-as zice, insa. Eu cred ca e doar o metoda de a ascunde ce gandesti dupa cuvinte frumoase si de a spala pacatele trecutului. Rasismul sau sovinismul nu au disparut subit cand a fost inventata corectitudinea politica. Conditiile de lucru si salariile muncitorilor nu s-a imbunatatit odata cu numele pompoase daruite posturilor lor (asistent manager pentru secretara, technicien de surface in Franta pentru femeie de serviciu si altele atatea).

  E o calitate sa poti spune lucrurilor pe nume. Ca sa nu mai zicem ca poti sa jignesti pe cineva si in cele mai elegante si alese cuvinte…

  răspunde
 5. Cristi

  Cum stateau lucrurile daca eram o singura rasa, o singura religie, aceleasi traditii si toate cele?! Parca era prea monoton, nu?

  răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.