Și de tine când ai grijă?

Mă uit la oamenii din jurul meu și parcă ne-am tâmpit cu toții. Pe capete.

Când se strică mașina dăm fuga la service și – oricât de prost financiar ar fi momentul – ne îngrijim să aibă uleiul bun, piesele bune, cauciucurile bune. Că.. deh, e mașină noastră și ne bazăm pe ea.

Atunci când ajunge casa să nu mai arate așa cum trebuie… ne apucăm de renovare. Și dă-i cu vinarom din ăla bun, cu parchet cu moț, cu termopane cu 19 camere… că, deh, e casa noastră, stăm în ea, trebuie să fie bine.

Iese nu știu ce tehnologie UltraGigaSuper HD și televizorul nostru este doar HD? Sări pe magazinele online și cotrobăie prin oferte, să luăm un monstru din ăla deștept, să ne uităm la meciuri și filme, poate băgăm și un PS… că doar cheltuim banii ăia pentru distracția noastră, să nu ne calicim, zic…

A ieșit generația nouă de smartfoane cu touch, bluștuț, uifi-pifi și ecran retina-cretina? Sări pe el și ia-l, că doar îl folosim zilnic, ne trebuie ce e mai bun!

Și în toată cursa asta a înarmărilor uităm să avem grijă de proprietatea noastră cea mai importantă. De ”obiectul” pe care ne bizuim zilnic, de care ne folosim zilnic, de corpurile astea de le plimbăm prin lume!

Stăm și ne chinuim cu fel-de-fel de mici probleme… dar nu ne ducem să ne vadă un doctor.

Ne doare una sau alta și căutăm pe net tratamente, dar pe-un doctor nu l-am întreba ce-i de făcut.

Nici măcar să ne facem niște amărâte de analize nu ne ocupăm…

Și-apoi tot noi tragem, pentru că se agravează, pentru că se face prea târziu, pentru că ajunge să coste de te rupe (n-o spune pe-aia cu sistemul medical gratuit din România că-i bușește pe toți râsul)…

Poate că-s prea acru și prea ofensiv în ce spun acum, poate că te deranjez. Dar, sincer să fiu, m-aș bucura să te deranjez și să mă bodogăni dar să reușesc să conving pe cineva să meargă să-și facă măcar un control de bază la doctorul de familie sau la o clinică.

Ce m-a apucat să scriu despre asta? Mai jos o să vorbesc despre o asigurare de sănătate care mi se pare foarte interesantă. Dacă ai prins ideea articolului și vrei să faci ceva pentru tine… fă-ți măcar niște analize și mergi la un doctor să le interpreteze.

Și dacă nu ești pe fugă… citește în continuare despre asigurarea asta de sănătate (știi sigur deja campania, Dragostea vindecă).

Ce face ea?

Imaginează-ți că la orice spital privat sau de stat din România ai ajunge… ar plăti asigurarea pentru tine.

Că-i boală sau accident, nu contează, asigurarea plătește 100% și spitalizarea și intervenția chirurgicală în cele 12 spitale private și cele 170 de clinici din rețeaua lor, și 80% din costurile spitalizării și intervenției chirurgicale în oricare alt spital.

Și ceea ce e cel mai tare… te poți interna și trata și la spitale din afara țării. Pentru că… da, avem medici buni, avem specialiști de renume mondial… dar uneori prin spitalele noastre e la fel de periculos ca în Games of Thrones, seria nouă.

Evident că ajungem la întrebarea aia de ne doare pe toți: cât costă?

Pentru un uman de 35 de ani, la un nivel de acoperire minimă, ar costa în jur de 60 de lei pe lună.

În schimb, pentru full-option costul este de 220 de lei, dar în costul ăsta intră anual 12 consultații generale sau de specialitate și reduceri de până la 70% la alte consultații.

Nu știu dacă pentru tine e scump sau ieftin… îți spun doar că ar trebui să iei în calcul să ai mai multă grijă.

Asigurare, să-l ții în teroare pe medicul tău de familie și să-l pui să te trimită periodic la consultații…

Că dacă n-ai tu grijă de tine… n-are nimeni.

Pe aceeași temă

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...
 • Catalin Zălog
  publicitate

  Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.

 • 7Aprilie
  • 29.11.2017

  Este o soluti! Cred ca daca romanul si-ar plati asigurarea ar fi interesat sa merga sa se verifice. Pe principiul: Sa nu o platesc degeaba! Da, o sa functioneze asa, iar apoi, dupa ani buni, o sa inteleaga ca trebuie adaugata in cheltuieli. Buna idee!

  răspunde-i
 • Florin
  • 01.07.2016

  Te salut si te felicit pentru initiativa de a ajuta oamenii sa constientizeze importanta preventiei in sanatate! Daca ar fi sa adaug ceva, as adauga faptul ca medicul face putin spre deloc preventie , iar analizele medicale nu iti indica speranta de sanatate, ci lipsa/prezenta bolii! Nu iti dau o garantie ca nu te vei imbolnavi la 2 minute dupa ce iesi pe usa medicului. Marii specialisti internationali stiu ca exista o singura analiza in lume, ce iti da o predictie a sanatatii si aceea nu se gaseste la cabinetul medical.

  răspunde-i
 • Mef
  • 28.06.2016

  Stii ce ar face senzatie? O asigurare care sa acopere inclusiv spaga, dreptul, ciubucul ce trebuie dat in spitalele de stat infiermierei, bracardierului, liftierului, asistentei, asistentei sef, medicului curant, medicului de garda (sigur am uitat pe cineva) :). Cred ca asta e cea mai mare cheltuiala …
  Culmea e ca daca se intampla ceva (rau), spitalele private nu au sectii de urgente … si tot la stat ajungi …
  Oricum, o asigurare privata este mult binevenita (din propria experienta).

  răspunde-i
 • Crisu
  • 25.06.2016

  Sincer, eu merg numai la privat pentru consultatii si analize si nu platesc nimic fiindca majoritatea clinicilor private au contract cu CASMB, iar eu imi iau trimitere de la dr mea de familie.
  O data pe an fac tot posibilul sa imi fac analizele de rutina si il bodogan si pe sot sa si le faca.

  răspunde-i
 • simona
  • 24.06.2016

  Cabral,dupa ce vezi un om sanatos tun ca merge la un control de rutina,fara dureri,fara nimic,si in 7 luni omul ala se duce,omul ala fiind mama,tu crezi ca mai ai curaj sa te duci…eu una am pierdut curajul ala,sper sa il recuperez,sper sa am curaj sa ma duc la doctor,chiar si la un simplu control,pentru copilul meu macar….

  răspunde-i
 • Cristina
  • 24.06.2016

  răspunde-i
 • Cristina
  • 24.06.2016

  Că bine mai zici! Felicitari pt tot ceea ce faci ! 😉

  răspunde-i
 • Laura
  • 24.06.2016

  Medicul de familie… :)) Sa fim seriosi!

  • Adela
   • 25.06.2016

   Îl poți schimba, să știi!

  răspunde-i
 • Cristina
  • 24.06.2016

  Ca bine mai zici ! Felicitări pt tot ceea ce faci ! 😉

  răspunde-i
 • Iulian Moldav
  • 24.06.2016

  Sfatul este foarte bun.
  Intrat pe site. Completat formular,astept sa ma contacteze. Merci!

  • Alexandra Liutiev
   • 30.06.2016

   Buna Iulian 🙂 pot sa te ajut cu mai multe info! Iti las adresa mea de mail [email protected]

  răspunde-i
 • Loading...