Scârbotania naibii: cel mai bun desert din lume

Treaba vine așa: se fac niște clătite normale.

După ce clătitele sunt gata se feliază în panglici înguste.

Panglicile rezultate se trag la tigaie cu puțin ulei apoi se stropesc din belșug cu coniac și se flambează. Se presară miez de nucă deasupra.

Se ia jumătate de pepene galben, se scot sâmburii.

Se toarnă panglicile de clătită trase la tigaie și-apoi flambate în coniac în jumătatea de pepene galben, se mai presară niște miez de nucă și-apoi – după gust – se asezonează cu puțină cremă de ciocolată.

Și iese scârbotania naibii, că nu-ți mai vine s-o lași din mână!

Singurul loc de unde știu că se mănâncă așa ceva se află la Vama Veche. Și este închis până pe 1 mai, ‘le-ar scârbotania naibii de râs!

clatite din vamă clatite din vamă-2 clatite din vamă-3 clatite din vamă-4

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...
  • Catalin Zălog
    publicitate

    Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.

  • Ade
    • 13.01.2015

    Dupa ce am citit postul direct in bucătărie m-am înfipt . Nu aveam toate cele prin casa dar m-am mulțumit cu niste clătite facute franjuri peste care am turnat un sos caramel facut la ochi . Rezultatul ? Cred ca fac si in seara asta :))):))):))):))).

    răspunde-i
  • Victor
    • 13.01.2015

    Unul din cele mai reusite deserturi pe care le-am mancat in viata asta.

    răspunde-i
  • soso
    • 12.01.2015

    deja imi lasa gura apa .. mare talent si facutul asta de prajituri :d

    răspunde-i
  • Cabine
    • 12.01.2015

    Maine stiu ce fac dulce !:))

    răspunde-i
  • Diana
    • 12.01.2015

    Buna! La un moment dat, baietii din Vama vrajeau clientii ca vor deschide un local cu aer si bucate (a se citi dementialele clatite) si in bucuresti…banuiesc ca le-a fost teama sa nu fie linsati de hoarda de pofticiosi de n-au materializat inca dorinta multora (anul acesta ii intreb iar cand deschid si in buc :D)

    • Cabral Ibacka
      • 12.01.2015

      Au încercat. Din păcate orașul asta al nostru e plin de țepari. Le-a trecut…

    răspunde-i
  • moonwalker
    • 12.01.2015

    Arka Barka….mmm…mare dreptate ai…

    răspunde-i
  • stefania
    • 12.01.2015

    .. foarte interesant, mai ales ca aseara, in timp ce sotul butona telecomanda tv… a dat peste o emisiune culinara, exact in momentul prepararii unor clatite umplute cu mere caramelizate si flambate si yummyumm,. etc.. umplutura arata cam ca asta din pozele tale, in fine, foarte delicioase pareau ele. Producatorul emisiunii: Andreea Patrascu. Cum demult nu se mai semneaza asa.. vin si te intreb, e doar coincidenta de nume, nu ?
    ..si pofta buna in mai ! vreaaaau si eu …

    răspunde-i
  • Cris-Mary
    • 11.01.2015

    Arata bine, prea bine si cred ca e prea bun de aceea ma simt nevoita sa ma indrept catre un magazin sa iau ingredientele necesare si apoi sa ma opresc la bucatarie:D

    răspunde-i
  • alina
    • 10.01.2015

    pare bun rauuuuu 🙂

    răspunde-i
  • Alex
    • 10.01.2015

    Voi face reclama mascata.. Drum la Cantine de Nicolai..cereti Pain Perdu si pregatiti-va sa lesinati de placere si sa mai cereti 4 portii..

    răspunde-i
  • Loading...