Sari la conținut

Treaba vine așa: se fac niște clătite normale.

După ce clătitele sunt gata se feliază în panglici înguste.

Panglicile rezultate se trag la tigaie cu puțin ulei apoi se stropesc din belșug cu coniac și se flambează. Se presară miez de nucă deasupra.

Se ia jumătate de pepene galben, se scot sâmburii.

Se toarnă panglicile de clătită trase la tigaie și-apoi flambate în coniac în jumătatea de pepene galben, se mai presară niște miez de nucă și-apoi – după gust – se asezonează cu puțină cremă de ciocolată.

Și iese scârbotania naibii, că nu-ți mai vine s-o lași din mână!

Singurul loc de unde știu că se mănâncă așa ceva se află la Vama Veche. Și este închis până pe 1 mai, ‘le-ar scârbotania naibii de râs!

clatite din vamă clatite din vamă-2 clatite din vamă-3 clatite din vamă-4

33 comentarii despre "Scârbotania naibii: cel mai bun desert din lume"
  1. Alexandra

    Am plecat spre Vamă, pe jos. Ajung până în mai :)

    răspunde
  2. Ramona

    cred k tie iti e pofta de scarbotenia asta…dar cel mai tare de vara dar nu stii qm sa ne zici asa i??:))
    Ps: am sa iti spun cum imi iese imediat ce o prepar:*

    răspunde
  3. Roberto

    da cred ca poti sa iti faci singur, ca nu sunt multe de gatit….eu as incerca singur!

    răspunde
  4. clara

    Scarbotanie, scarbotanie da ce pofta faceee……:-)))

    răspunde
  5. Mirela T.

    Am incercat ceva foarte asamator cu ce spui, in Constanta, la restaurant Integra. In loc de pepene ei foloseau ananas, cum descriu ei „clatite trase in unt si flambate cu rom presarate cu miere si nuca servite cu ananas caramelizat”. Nu am mai fost de ceva timp, dar imi amintesc ca mi-au placut :)

    răspunde
  6. Mădălina
    Mădălina

    Ma gândeam ca ai înnebunit, dai rețeta de la Vama Veche! :))
    Eu am rugat un băiet de acolo, un clatitar sa îl iau acasă pe timpul iernii.. Sa ii ofer masa, casa dar sa facă toată ziua clătite :)))
    La vara se știe.. Dimineața și seara stam la coada și gustam din toate :)

    răspunde
    • Cabral Ibacka

      Nebun sunt de mult, asta nu mai e întrebare, dar să dau rețeta din Vamă ca și când ar fi a mea… nuuu! :)
      Dacă reușești să răpești unul dintre băieți dă-mi de știre, îl țin captiv la mine la subsol dacă nu ai tu unde!

  7. Cabral

    De ce nu o rogi tu pe Otravita ta aia frumoasa si talentata in gatit si sigur reuseste sa iti faca o scarbotanie catusi de cat asemanatoare cu cea de la Vama

    răspunde
    • GABRIELA

      Nu am vrut sa ma semnez Cabral. Nu am fost atenta , am vrut sa scriu : Cabral,de ce nu o rogi tu pe…..dar probabil salivam si eu la scarbotania aia din Vama si nu am mai fost atenta.Scuze!

  8. John

    Daca il tii pe saracu’ la subsol o sa iasa clatite dezvirginate deja…
    Cam cate ore/zile de fitness iti trebuie dupa aceasta bomba calorica?

    răspunde
  9. Flori

    Ca sa ne consolam, de obicei pepenele ala e cam crud si n-are haz:))

    răspunde
  10. Andreea Ioana
    Andreea Ioana

    Dacă ajungi la marea noastră și nu mergi în Vamă să iți iei clătite amețite înseamnă ca nu ști ce însemnă un desert „smârd” (urât), dar delicios de-ți plouă plouă în gură! Deși am încercat pe dibuite să fac acele clatite care te fac să-ți lingi botul, nu mi-au ieșit ca acolo :(
    Cabral, faci victime! :O

    răspunde
  11. Georgi

    Sunt dumnezeiesti de bune!! Am mancat si eu…cam toate combinatiile hahaha:)) Fara nicio jena,desi stiam cat sport si cata dieta ma asteapta dupa ce ma intorceam acasa.
    Dar aia cu,ciocolata nuca si rom…VALEU MAMA!!
    Atat pot sa spun.
    Aaaa si nebunia verii lu’ 2014.Am fost la Vadu cu niste prieteni si am stat pe acolo,si asa de mare a fost pofta de clatitele astea,ca ghici ce am facut cu totii?? Ai ghicit.Facut plin la masini si carat in vama pentru ele :) Mai mult a costat benzina,dar ce conteaza?:)

    Ps: sunt aproape sigura ca am citit pe eticheta „Captain Morgan” cand au scos o sticla nou nouta de rom,de sub tejghea.Dar nu mai tin minte exact.

    răspunde
  12. Alex

    Voi face reclama mascata.. Drum la Cantine de Nicolai..cereti Pain Perdu si pregatiti-va sa lesinati de placere si sa mai cereti 4 portii..

    răspunde
  13. alina
  14. Cris-Mary

    Arata bine, prea bine si cred ca e prea bun de aceea ma simt nevoita sa ma indrept catre un magazin sa iau ingredientele necesare si apoi sa ma opresc la bucatarie:D

    răspunde
  15. stefania

    .. foarte interesant, mai ales ca aseara, in timp ce sotul butona telecomanda tv… a dat peste o emisiune culinara, exact in momentul prepararii unor clatite umplute cu mere caramelizate si flambate si yummyumm,. etc.. umplutura arata cam ca asta din pozele tale, in fine, foarte delicioase pareau ele. Producatorul emisiunii: Andreea Patrascu. Cum demult nu se mai semneaza asa.. vin si te intreb, e doar coincidenta de nume, nu ?
    ..si pofta buna in mai ! vreaaaau si eu …

    răspunde
  16. moonwalker
    moonwalker

    Arka Barka….mmm…mare dreptate ai…

    răspunde
  17. Diana

    Buna! La un moment dat, baietii din Vama vrajeau clientii ca vor deschide un local cu aer si bucate (a se citi dementialele clatite) si in bucuresti…banuiesc ca le-a fost teama sa nu fie linsati de hoarda de pofticiosi de n-au materializat inca dorinta multora (anul acesta ii intreb iar cand deschid si in buc :D)

    răspunde
  18. Cabine

    Maine stiu ce fac dulce !:))

    răspunde
  19. soso

    deja imi lasa gura apa .. mare talent si facutul asta de prajituri :d

    răspunde
  20. Victor

    Unul din cele mai reusite deserturi pe care le-am mancat in viata asta.

    răspunde
  21. Ade

    Dupa ce am citit postul direct in bucătărie m-am înfipt . Nu aveam toate cele prin casa dar m-am mulțumit cu niste clătite facute franjuri peste care am turnat un sos caramel facut la ochi . Rezultatul ? Cred ca fac si in seara asta :))):))):))):))).

    răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.