Sau poate că cer eu prea mult…

Facem lunar exerciții de alarmare a populației.

Adică niște mii de sirene urlă imbecil peste tot, înjurate strașnic de-ai noștri.

Care oameni înțeleg ideea alarmării, dar nimeni nu înțelege logica unui exercițiu de alarmare… dacă nu te învață nimeni ce ai de făcut în caz că sună isteric goarnele alea.

Și-atunci simți că cineva te ia la mișto.

Dar și mai la mișto te simți luat atunci când ești în Timișoara și – în condițiile în care am inventat pe Pământ tehnologie care măsoară concentrația de alcool de pe Saturn – nu e în stare nimeni să-ți spună că e cazul să te adăpostești, că vine o furtună.

Dar e bine că avem test de sirene.

Și încep să mă gândesc că sirenele astea sunt testate pentru a anunța populația când se dau mici gratis în fața primăriei… că altfel, dacă pe cineva ar interesa să-i alerteze și pe ai noștri că vine nenorocirea… ar porni sirenele.

Și dacă știi că nu-i test… intri și tu pe net, să vezi de ce sună nebunele alea.

Și citești că vine furtuna și te pui mai la fereală*, așa.

Sau poate că cer eu prea mult.

*sigur că nu poți face acoperișul mai țeapăn în câteva minute, dar măcar te poți adăposti într-o clădire mai sănătoasă…

(sursa foto)

Pe aceeași temă

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...
 • Catalin Zălog
  publicitate

  Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.

 • Dan
  • 04.10.2017

  Si azi s-au auzit alarmele prin Salajan 🙂 Probabil se lucreaza din plin la aspectul asta.

  răspunde-i
 • Mihai
  • 03.10.2017

  Noi am auzit la birou aproape de Victoriei niște sunete, dar am crezut că i-a murit motorul cuiva în intersecție.

  răspunde-i
 • florin
  • 25.09.2017

  Cand e vorba de un pericol real nimeni nu se alarmeaza, totul se face pe blat.

  https://imgur.com/a/Uq7M4

  Sursa https://www.senat.ro/Legis/PDF/2017/17L216FG.pdf pagina 5

  Sa ne pregatim pentru urmatoarele gripe aviara/porcina/mediatica.

  răspunde-i
 • MaybeHater
  • 19.09.2017

  Parerea mea umila, nu judec pe nimeni si nu dau cu pietre…
  Lumea este foarte incapatanata, 80% minim din oameni nu ar baga in seama o atentionare de pericol, poate si din cauza faptului ca la noi au fost rare astfel de evenimente, asa cum nu baga in seama nici reguli de circulatie, de politete de bun simt, etc.
  Trebuie sa fim si noi mai realisti, mai prevazatori, sa mai anticipam…ca exemplu, ca locuitor al bucurestiului, cand incepe furtuna eu ma adapostesc cat de repde pot. Daca sunt in masina parchez si intru in cel mai apropiat restaurant/ magazin/ etc, si nu stau pe terasa sa filmez…
  Avem cladiri vechi, copaci batrani si neverificati, lucrari facute de mantuiala + neverificate, avem iubitori de frumos care pun ghivece la geam nesecurizate cum trebuie, avem pericole la tot pasul.
  Poate mi e putin greu sa inteleg de ce oamenii nu s au adapostit cand au vazut in ce hal aratau norii. Macar te adapostesti de plaoie, grindina, fulgere daca nu ai de unde sa ti imaginezi ce urgie va fi. Unii chiar au stat si au filmat, s au urcat pe bloc sa filmeze…dar poate te lovea un fulger, dar poate te dadea vantul jos…
  Minunatul “monument” – “Bine ai venit la Timisoara”, este exact un monument de prostie, ignoranta, neasumare, nepasare, batjocura si nu ma pot opri din enumerat… cum sa faci asemenea poarta de intrare in oras fara sa o securizezi!? Special aceste porti se fac din schelete ca vantul sa circule, nu se face opritor de vant si in ambele cazuri un asemenea indicator inalt, se ancoreaza in șufe. Cum sa coste 50 k euro!? Cat constructia unei case cu 4 camere pe 2 etaje!? se poate vedea in imagini ca scheletul acelui indicator este o carpeala de fier refolosit – o parte ruginit plus vopsea veche albastra +o partte cu fier nou vopsit crem. Atat sa coste o mizerie cu material de la “fier vechi” plastic si ceva fierbeton!? Sa castigi licitatie si sa folosesti materiale ruginite!? Poate si fierul beton de la stalpi a fost refolosit, ruginit! who knows. https://www.pressalert.ro/wp-content/uploads/2017/09/furtuna-calea-lugojului-2.jpg

  răspunde-i
 • Lia Voinea
  • 18.09.2017

  Da, exact la asta mă gândisem şi eu ieri, după ce-a trecut vijelia şi am privit în jurul meu la dezastrul lăsat în urmă, la acoperişul bătrânei de peste drum, făcut praf de acoperişul blocului nostru cu 10 etaje, la copacii căzuţi pe drum, la oamenii ce încercau să taie cu drujba un ditamai copac căzut peste 3 maşini…. şi câte altele. Apoi m-am gândit la oamenii ce se plimbau pe stradă sau stăteau cu copiii prin parcuri, la bătrânii care abia mergeau… şi la câte altele. Şi aşa un amar mi-a cuprins sufletul…

  răspunde-i
 • octavian
  • 18.09.2017

  e tragic ce sa intamplat , e si mai tragic pentru ca se putea anunta cu 30 de minute inainte defapt nu e ” si mai tragic ” e extrem de tragic , m ai ales pentru familile celor care nu au avut sansa……. DAR, cu riscul de a fi tocat sau injurat , sunt de parere ca in ciuda oamenilor frumosi care suntem, a tari care esti minunata, in cazul unui eveniment ( furtuna , cutremur , tzunami, taifun ) anuntat din timp nu avem educatia necesara de a fi calm si de a fi precauti cand ne pregatim de adapostire, nu cred ca avem suficient simt civic. Tin sa specific ca e bine sa fim anuntati…… doar ca in capul meu se desfasoara un film urat in cazul in care o sa fim anuntati, imi si imaginez centrul vechi intro zi de miercuri seara …toti primind sms uri si fugind care dupa masina care la metrou…oameni care stau mai la periferie si au lasat cainele in curte sau ceva important neadapostit …incercand sa combata traficul si asa haotic in conditi normale …e greu e dificil dar ne ar trebui o educatie bine implementata pe care 3 generati sa o primeasca ca la carte si abea atunci am alt film in cap ……

  răspunde-i
 • Andreeaw
  • 18.09.2017

  ai dreptate, ca întotdeauna. știu, nu asta vrei să auzi. dar pe de altă parte, ce putem face? că văd că ieșitul în stadă devine sport național. și e bine, dar e și rău. că nu așa se rezolvă lucrurile, ci folosind puțin ceea ce adăpostește dovleacul ce-l purtăm pe umeri cu numele de cap. eu cred că fără revoluție (nu vreau sânge) nu reușim să scăpăm de o întreagă șleahtă de politichii. cred că trăim „Ferma animalelor” și mă întreb când ne trezim.

  • Bogdan
   • 19.09.2017

   Nu vreau să fiu înțeles greșit, dar iesitul in stradă dupa ora 17 nu provoaca pagube prea mari. Daca te uiti putin, toate protestele care se fac in alte tari se fac in timpul programului de lucru ( blocaje in trafic, blocat accesele in sediile administrative, etc.) Este ca atunci cand fac proteste unitatile scolare sau spitalicești. Citeste putin despre revolutia din Islanda de prin 2008 parca. Drept dovada iesirile in strada ale cetățenilor au produs efecte pe termen scurt si apoi disconsiderate. Romania nu are educatia civica necesara pentru ca a face proteste. Doar o parere.

  răspunde-i
 • Alin
  • 18.09.2017

  Crezi ca daca peste vreo 15 minute incep sa sune sirenele in Bucuresti le baga cineva in seama?E cald, frumos afara, o injuram pe firea, ca suna din cauza ei si ne vedem de ale noastre….

  răspunde-i
 • Horia
  • 18.09.2017

  Da’ unde-auzi tu sirenele Cabrale? Ca pe la Piata Alba Iulia din capitala e liniste ca la Bellu cand anunta astia exercitiu.

  • Cabral Ibacka
   • 18.09.2017

   Am fost la frizerie acum două săptămnâni. Nu ne înțelegeam om cu persoană…

  răspunde-i
 • Loading...