Să te sui cu câinele pe Opera din Oslo e treabă riscantă…

Oslo by night outdoors 2014-3Am ajuns la Oslo seară. Neașteptat de cald, pic de vânt… n-aveam cum să nu ieșim la o plimbare.

Ei bine, cum eu am prieteni mulți, amândouă navigațiile mele alea deștepte, frumoase și updatate la secundă… sunt pe undeva. Le declar cadou.

Așa că am plecat la drumul ăsta cu o vechitură (căreia i-am mulțumit constant), și care în afară de faptul că nu știa nicio autostradă nouă, nicio pasarelă nouă, nicio intersecție nouă, știa o singură chestie: să te ducă direct la cele mai tari puncte bune de vizitat într-un oraș.

Așa că de cum am intrat în oraș ne-am trezit cu Opera din Oslo sub nas. N-aveam cum să nu trag câteva cadre, și-am tăiat-o încolo.

Când ne-am trezit că Opera este în așa fel făcută încât să te urci pe acoperișul ei la pas… m-am autocastanizat pentru că n-am avut trepiedul cu mine, dar ceva tot a ieșit, chiar dacă am tras din mână…

Bine, am stat puțin stresat, că Tiara era cu noi și mă gândeam cu groază că dacă trage o căcărică și-o iau chiftelele la vale pe acoperișul ăla înclinat… ori alerg cu punga după ele, ori mă arunc în mare pe partea cealaltă.

Așa că am stat pe capul ei și n-am lăsat-o, săraca, să se așeze decât o singură dată, la poze!

Clădirea… este pur-și-simplu superbă. Nu știi din ce unghi să te uiți la ea și te învârți ca un nebun descoperind cadre frumoase la fiecare pas. Au vrut să arate ca un iceberg care intră în oraș… au și reușit!

Unghiuri nebune, incidențe, geamuri și beton laolaltă închipuind niște forme incredibile!

Plus că ideea de a merge pe o clădire și de a ajunge cocoțat pe ea este… spectaculoasă, zic.

SONY SLT-A99V | 16mm F2.8 1/5 ISO1000

Pe aceeași temă

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...
 • Catalin Zălog
  publicitate

  Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.

 • Catalin
  • 07.10.2014

  Salut,

  Sincer nu ai de ce sa te castanizezi, sunt foarte tari pozele. Mi-ar placea sa am si eu viziunea ta :P, dar incerc. Incetu` cu incetu` se fabrica ceva… :).
  Daca ai timp si chef, imi poti trimite, te rog, poza 12, indiferent in ce format, dar cu cat mai multe date in ea :P.

  Mersi frumos,
  Super, super tari (de front page pe 500px:))

  răspunde-i
 • Olivia Nyheim
  • 04.10.2014

  Daca mai sunteti in Norvegia , ar fi pacat sa nu treceti si prin Hardanger fjord pentru drumuri si privelisti unice ,iar pentru orase sa vizitati Bergen si Stavanger , Arendal .

  răspunde-i
 • Sabina
  • 04.10.2014

  Ma plimbam eu prin Olso si la un moment dat, in gara, vine un prieten si cica: E Cabral cu Andreea pe aici se plimba. Eu: cum ma ca parca erau acum cateva zile in Norvegia, sunt inca aici, ce i-a uitat Dumnezeu :))? Imi pare rau ca nu te-am prins sa te salut

  răspunde-i
 • mihai
  • 04.10.2014

  Superbe pozele, felicitari!

  Cum va descurcati cu cazarea, cu Tiara, prin tarile nordice? Gasiti usor locuri unde sa va primeasca cu ea?

  • Cabral Ibacka
   • 04.10.2014

   Peste 60-65% dintre hoteluri sunt marcate ”pets allowed”. N-ai pic de stres… 😉

  răspunde-i
 • Sam
  • 04.10.2014

  Stai linistit, ca daca Tiara se concentra putin, nu aveai probleme ca o luau cacarezele la vale. Clipeai mai des si nu vedeai. Pe al meu Puppy (german shepard de 45 kg), l-a apucat meditatia la metrou. Urcam pe scarile rulante si cum am ajuns in varf, a luat pozitia de lotus si s-a pus pe produs. Fara avertizare, fara scremete, fara nimic. De obicei facea pietre de rulment de puteai sparge geamuri blindate cu ele. Acum, fiind emotionat inca de calatoria cu garnitura noua de metrou, a gasit cu cale sa se strice la burta. Dar nu asa simplu. Daca ursul facea cat a facut el, l-ar fi facut astia demult regele animalelor inlocuind leul cu succes. Partea proasta a fost ca dupa noi venea tot puhoiul de oameni din doua garnituri ticsite si sa-i fi vazut care pe care cum incercau initial sa sara peste animal, renuntand in ultima secunda la vederea monstrului mare, care facea monstrul mai mic. Mi-a luat un sfert de ora si doua pachete de servetele umede sa curat. De atunci m-am invatat minte si fie il plimb cu autobuzul, fie astept afara pana ma asigura ca e gol si uscat pe interior.

  • Cabral Ibacka
   • 04.10.2014

   :)))))
   Iartă-mă, cum nu stau rău deloc cu imaginația… am râs din plin! Mersi frumos… 😀

  răspunde-i
 • daca imi spuneai ca o sa stau pe blogul unuia si o sa ma uit la pozele facute de el rideam de tine
  dar ai un stil atit de curat,de lipsit de lauda,de corect si nederanjatn de a povesti incit stau si ma uit cu mare placere
  pozele sunt superbe

  răspunde-i
 • Loading...