#run4freedom – cand oamenii se raliaza si fac ceva…

Duminica dimineata. Suna ceasul la 08:00. Intind mana si-l palesc pe nefericit indeajuns de tare incat sa frang noptiera… dar nu si ceasul, nenorocitul continua sa urle. Ma ridic in capul oaselor, iau ticaitorul in mana si-l opresc in timp ce ma uit pe geam. Ploua de rupe, vantul jumuleste copacul din fata si e clar ca-i frig.

– Cine sa vina la stafeta pe vremea asta, duminica?! O sa fiu eu, Vlad si inca vreo 3 ametiti… imi zic si ma ridic din pat.

Cand am ajuns in IOR, pe malul lacului, am zis ca face cineva misto de mine… lume ca la balamuc! Muzica bubuia in difuzoare, alergatorii rupeau asfaltul in timp ce ceilalti dansau la unison pentru a nu ingheta, lumea aplauda si zambea. Era la fel de frig, la fel de ud, la fel de vant si la fel de duminica asa cum se vedea si de la mine de pe geam. Dar pentru toti oamenii aia n-au contat toate astea si-au iesit la alergare.

Parte din mult mai amplul The NO Project powered by Bancpost, stafeta Run4Freedom a fost un eveniment reusit pe toate planurile. Participanti multi, interactiune foarte buna cu toata lumea, mesaj vizibil peste tot, oameni decisi sa se implice si pe mai departe.

Desigur, este un eveniment gandit pentru a incuraja oamenii sa vorbeasca despre aceasta problema si astfel sa creasca si constientizarea fata de pericolul si realitatile traficului de persoane.

Pentru ca in acest moment Romania este cel mai mare exportator de sclavi si de sclave din Europa. Si acest lucru trebuie schimbat cat mai repede.

Am fost la stafeta #run4freedom si-am dat medalii participantilor, ca recunoastere pentru implicarea lor, am facut poze, am vorbit cu ei despre ce inseamna traficul de persoane, despre durerea victimelor si despre riscurile existente…

L-am cunoscut si pe Anthony C. Hassiotis, președintele Executiv, CEO al Bancpost si Director de Țară, care m-a impresionat prin implicarea in campanie (da, a participat si la stafeta) si cu decizia lui de a nu se opri aici. Mi-a impartasit dorinta de a schimba realmente situatia actuala si l-am simtit sincer si dedicat acestei idei. Ma inclin.

De asemenea am cunoscut-o pe initiatoarea The NO Project pe plan international, pe foarte simpatica si energica Judy Boyle, cu care am stabilit si niste pasi in care sprijinul meu va fi necesar (da, asa-s oamenii de actiune ca ea, nu pierd timpul si identifica rapid solutiile).

Cabral Ibacka - run4freedom - The NO Project-1

Am stat de vorba cu cei din Bancpost, cei implicati direct (cum ar fi proactivul Robert Zănescu – directorul de marketing si comunicare al Bancpost) dar si cu cei care au ales sa se implice dupa ce au aflat de proiectul pe care l-au pus la cale colegii lor. Si din aceste implicari s-au nascut alte mici campanii de informare, fiecare dintre ele la fel de importante.

Asadar… toate aceste lucruri pentru a-i face atenti si pe cei mici si pe cei mari la pericolul si realitatea sclaviei moderne.

Eu zic ca poti alege sa lupti si tu cu traficul de persoane vorbind despre aceasta problema, punandu-ti in garda cunoscutii si prietenii, share-uind informatiile The NO Project powered by Bancpost (aici).

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...
 • Catalin Zălog
  publicitate

  Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.

 • Emilian
  • 02.10.2013

  Mi-a trimis un prieten mesaj: ba, esti vedeta, ai aparut la cabral pe blog!

  răspunde-i
 • Loading...