Daruieste Viata

Românul e prietenul ăla prost. De bun.

După o dictatură care i-a pus pe butuci cam toate cele… după o democrație furată în care i s-au ciordit ce mai rămăsese… românul tot aici, tot la fel.

Românul plătește ani la rând taxe și impozite, CAS, CASS, MASS, FASS… și vede de fiecare dată când întră în spital… ori condiții de lagăr de exterminare ori câte-un lăbărțat buzunar de halat. Bonus… un stafilococ. Desigur, auriu, să se vadă luxul.

Românul vede ani la rând cum politicienii îndeasă cu amândouă mâinile bani publici în etaje de viloaie sau roți de 22 pe supercaruri. Vacanțe în locuri pe care românul nu le vede nici pe Instagram. Cârpe pe care le vedem apoi evaluate la știri în mii de euro.

Și-atunci când vine pustiul peste el… românul știe că nu se poate baza pe nimeni… decât pe el.

Sigur, românii se înjură de ceva timp pe Facebook de zici că-i Campionat Național de luat morții la rând.

Dar când e vorba că se împute treaba… de unde – de neunde, bagă mâna în buzunar și trimite benevol și nesilit de nimeni bani către cei în care are încredere că pot rezolva nenorocirea.

De ce spun asta?

Păi, de exemplu, Melania a strâns cu ZideBine aproape 647.000 de euro.

Și astea sunt spitalele unde au trimis, până acum, achiziții de 600.000 de euro:

Mai au o listă interminabilă de spitale. Dacă vrei să ajuți, îi găsești aici.

 

Alt exemplu excelent? Dăruiește Viață… face iar spectacol!

foto: Bogdan Dincă

Că să nu mai zic că și ei au boala asta minunată de a posta pas-cu-pas toate acțiunile, să vadă cei care donează că banii merg unde trebuie (vezi pe pagina asta).

Apropo, așa arată o raportare 100% transparentă. Oare de ce organismele de Stat nu pot raporta public așa?

Mă rog, aș putea vorbi multe ore despre ce chestii tari fac Oana și Carmen, și cred că trebuie vorbit în același timp și de cei care le sprijină în povestea asta.
Persoane fizice dar și juridice (cum ar fi, de exemplu, cei de la Engie cu care lucrez de ceva timp, care-s în TOP 3 donații).

Cea mai nouă treabă la care s-a înhămat Dăruiește Viață? Construirea de urgență a unui spital modular, în curtea Spitalului Elias din București.

Poți intra AICI PENTRU A SPRIJINI.

Mai vrei? Mai am…

Asociația Magic face Magie și aduce măști FFP2 pentru spitalele de la noi. Ba le mai și distribuie. Aici și aici.

Chiar sunt magici…

Mai am exemple, dar nu vreau să fac o înșiruire care să le-arunce pe toate în aceeași găleată.

Așa că voi face mai multe articole.

Oricum ar fi, ce vreau să spun aici este simplu: românul, oricât de rău îi merge, nu uită să fie om.

Și știe că nu se poate baza pe politicieni, așa că bagă mâna în buzunar și… face.

Și pentru ei, pentru fiecare dintre cei care zilele astea dar și până acum au băgat mâna în buzunar și au donat pentru diverse cauze… am un mare MULȚUMESC și un rând de aplauze!

Pe aceeași temă

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...
 • Catalin Zălog
  publicitate

  Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.

 • Ilie
  • 22.04.2020

  Doctorii nu donează deloc….. donează amărâții.
  Hai să vă spun o poveste….o doctoriță e sunată de o bancă, că nu a mai umblat pe cardul de salariu de 5 ani…. trăia din șpagă. Si e real in pLm.
  In conditiile in care se duc si la 30.000 pe lună, își zugrăveau o sectie doar din spaga pe o săptămână.

  răspunde-i
 • adrian tomescu
  • 17.04.2020

  Tot citesc si ma intreb de ce mai platim taxe la stat?
  Cam atat……………..

  răspunde-i
 • Radu
  • 08.04.2020

  Toate exemple date sunt extraordinare și de lăudat. Ar mai fi proiectul Casa Share, și acolo se fac niște lucruri tare frumoase pentru semenii noștri greu încercați, n-ai cum să nu îți dorești măcar să contribui.

  răspunde-i
 • Silviu
  • 07.04.2020

  Nu vreau sa incep o discutie interminabila, dar in perioada asta, una din influenceritzele (relativ ok as fi zis inainte) aka Christina Ich se baga intr-o mizerie numita chiareu.ro unde se incearca inca o prosteala la adresa romanilor….care ar fi mers daca nu se sesizau altii de prin online. Si, tot din acelasi registru, marele grup “La primul bebe” face o gramada de actiuni interesante pentru mamici, spitale, comunitati…etc….numai ca surpriza, din toate donatiile, se retine flat 20%. Ori nu inteleg eu cum trebuie sa functioneze un ONG, ori cineva face o caruta de bani pe spinara fraierilor.
  Spre norocul meu impartasesc parerea ta si sustin numai cauzele mentionate de tine mai sus – femeile astea sunt senzationale. Ma inclin in fata lor!

  răspunde-i
 • Darius
  • 06.04.2020

  Tocmai au dat la stiri ca guvernul ia 120 milioane de euro de la fonduri europene pentru a plăti indemnizatiile doctorilor care lucreaza in linia 1. Nu mi se pare normal atâta timp cat nouă ni se sugerează ca ar fi bine sa donam pentru materiale de protectie anti coronavirus, noi care s-ar putea sa nu mai avem unde sa ne intoarcem la munca. Parerea mea este ca doctorii au fost stimulati financiar destul inainte sa înceapă nenorocirea asta.

  răspunde-i
 • Loading...