Reach: 1.871.000 de oameni pe contul de Facebook. Pentru România și fotbal.

Sunt sportivul unui alt sport, kickbox pe numele lui.

Da, niște băieți (uneori) răi care-și împart picioare și pumni, pentru a ieși apoi la bere. Ăsta a fost norocul meu, de șah nu m-a dus capul, am făcut 18 ani de kickbox.

Și, ca orice sportiv de-al unui sport care se numește altfel decât fotbal… cumva te râcâie faptul că întotdeauna fotbalul este de 30 de ori mai vizibil decât orice altceva.

Am zis 30? Voiam să spun 300 de ori mai vizibil.

Dar în timp am ajuns să apreciez ce este de apreciat la fotbal.

Și unul dintre punctele cele mai puternice ale fotbalului este suporterul.

Și nu mă refer aici la maniacii ăia de-și desfac scăfârliile în bătăi fără sens, vorbesc despre bucuria fanilor adevărați, cei care-și susțin și aplaudă curat și frumos propria echipă.

Am scris despre meciul România – Elveția și despre ce nebunie frumoasă am făcut la Paris zilele astea.

Cum s-a tradus entuziasmul în cifre? Pentru că a fost un conținut care a creat reacții, a fost livrat de Facebook săptămâna asta la peste 1.871.000 de oameni.

Ca să facem o comparație relevantă, în mod normal reach-ul paginii e în jur de 1,1 milioane de useri într-o săptămână.

Creșterea este măricică, deci.

Cât despre filmulețele făcute acolo, au avut peste 405.000 vizualizări.

La fel, mă uitam pe audiențele reușite de Pro cu meciurile României la EURO 2016. Bombă, nu altceva! ”Sub” meciurile astea n-a mai crescut nici iarba…

Și-așa ajung și la subiect… orice am face, oricum am face, trebuie să recunoaștem un lucru: o juca Naționala mai bine sau mai prost, o fi calitatea jocului mai spectaculoasă ori chiar frustrantă, dar ai noștri vor fi interesați mult timp de-acum încolo de fotbal.

Și asta parcă în ciuda tuturor celor care au ajuns să refuze orice contact cu fotbalul de la noi… și parcă aud din-ce-în-ce mai mulți oameni spunând că fac asta.

Pe aceeași temă

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...