Rautatea.

Nu ma refer la “rautaciuni” , asa cum frumos am auzit la televizor (si acum imi vine in cap Astazi iar, la telejurnal, am vazut cascaval! al lui Alexandru Andries).

Ma refer la rautatea de zi cu zi. Cand ai voie sa lasi rautatea afara din tine (a nu fi pufi, o avem cu totii in noi!)?

Poti lasa rautatea afara cand esti la volan si…

Poti lasa rautatea afara cand un coleg de serviciu…

Poti lasa rautatea afara cand iubitul sau iubita…

Cand? In ce ipostaza? In ce situatie?

Si rautatea poate fi interpretata ca o injuratura, sau un gest urat, sau facut probleme colegului la serviciu…

Deci: in ce imprejurari ai voie sa lasi rautatea afara?

Astept raspunsurile voastre si-apoi dezvoltam putin subiectul…

Pe aceeași temă

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...
  • Catalin Zălog
    publicitate

    Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.

  • petro
    • 15.05.2010

    Conduita si mentalitatea mea e rezultatul unei educatii proaste, pentru ca am fost invatata ca cel mai destept cedeaza primul, ca e bine sa intorc si celalalt obraz, sa fiu fair-play, sa il fac pe cel ce imi face rau sa ii fie rusine facandu-i bine.
    O TAMPITA EDUCATIE, pt ca in viata reala nu e asa, si mi-a trebuit sa-mi iau shuturi multe in … si sa ma re-educ, desi nu e usor sa-ti speli creierul si sa-l resetezi.
    In lumea reala, rautate inseamna putere, valoare, in momentul in care esti tratat cu rautate, e bine sa ripostezi pe masura sau cu surplus, altfel vei fi desconsiderat, exploatat, luat de fraier si niciodata luat in serios, sau in calcul. Pana si in iubire este asa, partenerul te respecta si iubeste mai mult, daca ripostezi cu extra rautate cand gresesc.

    Mi-e sila, m-am saturat sa trebuiasca sa ma impun mereu, ca sa nu fiu luata de fraiera sau sa nu am disonanta cognitiva pt ca cineva a reusit sa ma surprinda si n-am ripostat ca atare. NU am reactiile necesare, rautacioase, si mi-e greu sa le implementez.

    E urat, sa promovez rautatea, pt ca lasa cat mai putin loc pt bunatate si moralitate, dar… trebuie sa supravietuiesc.

    răspunde-i
  • Alice
    • 14.05.2010

    Am citit zilele trecute undeva chestia asta: fetele bune ajung in rai, fetele rele ajung unde vor ele. O fi veche, o fi noua…eu am citit-o si mi-a placut. Mi-a placut pt ca eu sint o fata buna…ex-buna…pt ca stiti ce? Vreau sa ajung acolo unde vreau eu. Deci, n-am ce face.

    răspunde-i
  • DomnisoaraaX
    • 13.05.2010

    maa eu nu prea sunt rea 🙂 ar trebuii sa fiu sincera sa fiu ca lumea te cam ia d efraiera daca esti prea buna;;;)
    de azi oficial o sa devin mai rea :))) (Cred ca am deja o prob cu cuv “oficial”) defapt nu rea e cuv potrivit ci corecta :)) nu e bine sa fi nici ff rau ci trebbuie sa fi corect cineva te-a ranit aratai unde a gresit si porma iarta-l doar cu virgula conditia de a nu te mai rani din nou…lucuru total imposibil..deci ce ramane de facut? sa fi si tu la randul tau rau sau …s anu fii :))) n depinde de caracterul tuturor:)

    răspunde-i
  • white rose
    • 13.05.2010

    poti trece cu vederea de multe ori cand cineva iti face rau..dar totul are o limita..la un moment dat te saturi sa tot dea in tine anumite persoane si mai ales gratuit..in concluzie apelez la rautate doar cand ajung la acea limita si incerc ca niciodata sa nu fie o rautate gratuita..in restul timpului..incerc sa zambesc si celor carora le par antipatica sau nu au loc de mine..:)

    răspunde-i
  • Beatrice
    • 13.05.2010

    Cand cineva e rau cu tine, atunci zic ca trebuie sa fii si tu rau la randul tau, desi Iisus mi-ar spune sa intorc si celalalt obraz 😛

    răspunde-i
  • Oana R
    • 13.05.2010

    Sunt unii oameni care se hranesc din pacate aruncand in altii cu fiere si otrava, au ei asa o satisfactie, probabil pentru ca nu au ca nu au alta? Ar fi ideal sa spunem o vorba buna cand avem ocazia iar daca nu putem sa spunem acea vorba buna macar sa pastram tacerea.. Chiar si cand vine vorba de “comentarii”, vine X care nu are altceva mai bun de facut, citeste ce ai scris, asa cum citeste, interpreteaza ce nu era interpretabil sau pur si simplu ctiese la “suprafata” apoi tragand concluzii pripitea si neavenite, arunca otrava care poate avea un impact “dureros putin” mai ales daca esti o persona empatica.Asa ca iti vine brusc o ceata pe ochi si iti vine sa zici:Mai..X,ce ar fi sa-ti vezi de treaba ta, ia mai du-te tu…in …padure si… ignora-ma, fa-ma sa-mi fie dor de tine.
    Din pacate acesti oameni -specimenul X:)) vor muri imbatraniti inainte de vreme , iar inainte de asta se vor otravii zi dupa zi cate putin cu propria otrava, vor imprima pe chip rautatea sub foarma de riduri iar uraciunea li se va imprima in suflet si e pacat..
    Asa ca sa spunem o vorba buna iar daca nu o avem sa incercam sa ne abtinem, sa fim drepti si sa nu uitam ca otrava aruncata asupra altora se intoarce intotdeauna la cel care a aruncat-o.

    răspunde-i
  • angi
    • 13.05.2010

    ajutati-ma si pe mine in dilema asta

    răspunde-i
  • cristi_21
    • 13.05.2010

    Eu unul folosesc rautatea in mod defensiv.Chiar si daca sunt atacat de prostie:D Iar taria de caracter este sistemul care da roade oricarei situatii,cel putin la mine.:)

    răspunde-i
  • ilie madalina
    • 12.05.2010

    Romanii sunt caracterizati de rautate: ” sa moara si capra vecinului” este o replica foarte des auzita. sa incercam sa ne autoducam si sa scapam de rautate oricum s-ar manifesta ea

    răspunde-i
  • basic instinct
    • 12.05.2010

    ce e rautatea? absenta BINELUI.
    sa cautam cat putem de mult sa facem binele si vom sta negresit departe de rau.

    răspunde-i
  • Loading...