Producatori autohtoni de continut video pentru on-line.

productie video on-lineMa intreaba multi, dupa ce ispravesc de povestit ceva, de ce nu fac o emisiune clasica TV sau on-line dedicata genului astuia de povesti. Nu prea stiu ce sa raspund, dar stiu ca am evitat intotdeauna sa fac emisiuni orientate pe mine, am considerat intotdeauna ca sunt foarte bun in a-i scoate in evidenta, in a-i pune in valoare pe altii.

Evident ca discutia se continua catre Ce producatori video orientati catre on-line exista la noi?

Stiu ca – in genere – titulatura de producator video o au casele mari de productie, Media Pro Pictures, Kentauros, Intact, s.a.m.d.

Practic, insa, daca vorbim de on-line nu ne asteptam sa vedem jucatori atat de mari. Nu de alta dar pestii sunt prea mici, si-atunci nu se justifica.

Si asta este bine, este foarte bine. De ce?

Pentru ca astfel casele mici de productie, alaturi de independenti, pot evolua fara sa fie stanjeniti de posibilitatile materiale ale unor giganti.

Ce rezulta pentru public? O fragmentare foarte reusita, o adresare pe segmente de public foarte variate. In plus, avem promisiunea ca si alti producatori mici – sau chiar amatori – vor apuca genul asta de incercare de urechi, cu sanse de reusita.

Mai jos pun trei proiecte ale unor producatori autohtoni de continut video pentru on-line: Gaben, Doza de has si PNV.

Stiu, se pot aduce imbunatatiri, probabil ca exista si vor mai exista si critici, dar daca ma intrebati pe mine… sunt niste pasi mari inainte, si respect proiectele astea. La mai mare si… la mai multe!

Gaben, lonely man show, nu are recuzita, nu are montaj, se foloseste doar pe el. Simpatic si comunicativ, si-a ales si are un target destul de restrictiv pe care si-l tine aproape.

Doza de Has – Mikey – public tanar si foarte tanar.

De data asta productia este mai stufoasa, e facuta de o echipa, materialul are post-productie,  se folosesc props-uri… dar si audienta este mult mai mare.

Cred ca este una dintre productiile video pentru on-line de la noi cele mai bine produse.

Stiri PNV – asta este un proiect relativ nou, al celor de la hazmedia.ro, o incercare ce sper sa continue, pentru ca are premise bune.

Bianca Adam – Tequila – simpatica si ea, cu audienta tanara, din cate pot estima eu.

1. Ce parere aveti despre proiectele astea?

2. Ce alte productii video autohtone pentru on-line stiti?

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...