Prietenul meu știe sigur că eu nu-mi înșel nevasta (cum îți dai seama dacă iubitul te înșală?)

Am un prieten care s-a născut să fie suspicios și paranoic și aici mă refer la tot ceea ce înseamnă relațiile pe care le-a avut cu diverse doamne.

Le zic doamne, cu toate că termenul corect ar fi bestii ale geloziei, niște monștri obsedați de a ține sub papuc bărbatul ce le este iubit.

Probabil că ai impresia că știi ce înseamnă gelozie… dar asta până când auzi două-trei povești de-ale lui Fabian… o dată, de exemplu, iubita lui îl suspecta că o înșală cu o alta. Avea dreptate.

Faza e că atunci când i s-au confirmat temerile nu l-a părăsit… l-a pândit și a intrat cu jeep-ul ei în mașina lui Fabian în plin trafic, pe Ștefan Cel Mare. Fabian a stat internat 3 zile la urgență, mașina daună totală. Apoi, la externare, ea l-a cerut de soț. Răspunsul lui a transformat-o pe ea în cea de-a doua lui nevastă (da, trebuia să specific de la început că nici el nu e întreg).

Ei bine, Fabian al meu m-a sunat acum vreo două seri:

– Bă, trece viața pe lângă tine și tu, în loc să te bucuri de toate cele, stai ca mototolul și dormi în lanul de secară…

– Ce-ai, bre?!

– Bă, tu ai ocazia să te distrezi cu cele mai frumoase femei din România, dar stai cu una singură. Frumoasă tare, nu zic nu, dar unde-s doi puterea crește…

– Dar de unde știi tu că…

– Lasă vrăjeala! Am citit pe blog că tu plătești numai cu cardul! Ăsta e comportament de bărbat care nu are nimic de ascuns! Păi dacă plăteam eu cu cardul eram mort… pardon, omorât. Și aruncat în Dâmbovița! Dar nu sunt! Și știi de ce?

– Pentru că ai învățat să-ți acoperi urmele!

– Exact! Nevasta poate urmări oricând plățile cu cardul! Degeaba pleci tu din țară ca să elimini șansele să te vadă din greșeală vreo prietenă de-ale ei, dacă scoți amanta la restaurant se va vedea pe suma plătită că ai ieșit la amor ghebos! Că nu poți spune cuiva că te-ai dus la cină de afaceri la miezul nopții…

Am stat și m-am gândit că are dreptate. La cum sunt eu cu cash-ul, de am la mine doar cardurile, aș fi cel mai ușor de prins bărbat din lume dacă m-ar mânca undeva să calc strâmb. La cum e a mea cu băncile m-ar descoperi din prima… mi-ar lua cardurile la verificat și aș fi prins în fapt din trei mișcări.
Deci: cred în continuare că plasticul, cardul, e cea mai sigură metodă de plată. Dar asta doar dacă nu cumva îți înșeli soția. Sau soțul. Pentru că atunci, chiar dacă plata e în continuare la fel de sigură și de rapidă, ai șanse să ți se ofere șansa să treci pe lumea cealaltă înainte vreme. Și ar fi păcat…

A trebuit să vin cu precizarea asta după ce am încurajat folosirea plăților electronice… nu de alta dar s-ar putea ca unii dintre cititori (sau – de ce nu? – unele dintre cititoare) să fie prinși cu mâța-n sac fix când sacul e plin cu ce nu trebuie… și nu vreau să dea cineva vina pe mine.

Pe aceeași temă

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...
 • Catalin Zălog
  publicitate

  Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.

 • Sam
  • 01.09.2014

  Salut, Ioane!
  Scuze că îţi trimit e-mail-ul ăsta, dar nu am pe altcineva cu cine să vorbesc. Cred că mă înşeală nevasta. Semnele sunt cele clasice: iese seara târziu, când o întreb cu cine îmi răspunde
  – “nişte colege de la lucru, nu le ştii”, când m-am uitat odată pe mobilul ei ca să văd cât e ceasul a început să urle:
  … – că de ce îi violez intimitatea, seara vine singură pe alee, dar aud de fiecare dată o maşină plecând de la colţ, e mult mai distantă etc. Aşa că într-o seară am decis să o urmăresc când vine. Mi-am pus motocicleta la colţul opus şi m-am pitit după ea. M-am făcut mic-mic, să nu mă vadă în caz că venea cu cineva.
  Ei, si cum stăteam eu acolo după motor, am observat că îmi picură ulei de undeva. Ce crezi, pot rezolva singur problema sau trebuie să mă duc la un mecanic ?!?….

  Prietenul tau sa-si cumpere motor :)))

  răspunde-i
 • kpy
  • 30.08.2014

  Evident ca plata cu cardul e mai simpla si preferabila altor metode de plata.
  Totusi, daca e sa calci stramb sunt o multime de metode sa te prinda. Urmele electronice, convorbirile le telefon, cardurile, etc.Dar de cele mai multe ori se intampla sa pici dintr-o concurenta de intamplari aparent imposibil prevazut.
  Nu ca as sti cum e, dar din experianta cunoscutilor.

  • Cabral Ibacka
   • 31.08.2014

   De asta cu concurența de întâmplări mi-a fost frică pe vremuri… 😀

  răspunde-i
 • Ioana
  • 30.08.2014

  Cred ca fabulezi pentru publicitatea la MasterCard. Daca e reala intamplarea cu prietenul tau ar trebui sa-l suni sa vezi daca e ok si nu a fost aruncat deja in Dambovita.

  • Cabral Ibacka
   • 31.08.2014

   Măi Ioana, întotdeauna când ai timp liber dai teste de fabulat altora?

  răspunde-i
 • midant
  • 30.08.2014

  la cat sunt cardurile mele de goale (1), ma mir cum de nu ma inseala pe mine nevasta…

  răspunde-i
 • ionnis
  • 30.08.2014

  interesant

  răspunde-i
 • Loading...